subota, 2. kolovoza 2014.

Mhm


***

Najprije dvije obavijesti:
  • Tradicionalna misa u sv. Martinu nastavlja se kroz kolovoz kao i prošlih godina. Nemojte da vas zbuni papirić na vratima crkve na kojem piše da se ne održava misa, to se odnosi (kao i sve obavijesti na vratima) samo na novus ordo mise.
  • U subotu 9. srijedu 6. kolovoza u 17 sati u Bohinjskoj Bistrici u Sloveniji će dominikanci iz Belgije uz dopuštenje mjesnog župnika služiti misu prema tradicionalnom dominikankom obredu (1,2,3). Navodno su isti svećenici bili prošle ili pretprošle godine u jednom mjestu u Hrvatskom Zagorju. Šteta što nismo za to tada znali, ali možda nekome bude od koristi ovogodišnja informacija.

***

Ako tražite čitljiv i potpun katolički odgovor na sulude ideje o pričesti za neraskajane preljubnike koje su trenutno ponovno popularne, definitivno vam mogu preporučiti članak koji je objavljen na više svjetskih jezika: Noviji prijedlozi o pastoralnoj skrbi za rastavljene i ponovno oženjene: teološka procjena.

***

Možda ste naišli na ovakve snimke na youtubeu: Do schools kill creativity?, Changing Education Paradigms. U tom slučaju, svakako se detoksificirajte od tih ideja koje su u modi u Velikoj Britaniji i Americi zadnjih desetljeća (a vuku se već skoro sto godina kao nešto novo i nikad viđeno) čitajući ovu knjižicu: Prisoners of The Blob: Why most education experts are wrong about nearly everything (Zatočenici mjehura ubice: Zašto je većina obrazovnih stručnjaka u krivu o gotovo svemu). Neka vas simpatičan naslov ne smete, ovo je dobro argumentirano djelo potkrijepljeno mnoštvom primjera.

***

Fotografije na početku i na kraju ovog posta su djelo pokojne Vivian Maier koja je život provela kao dadilja uz različite obitelji. Možete pogledati još par stotina primjera na ovoj stranici, a fotografska ostavština otkrivena je i postala poznata tek prije par godina, nakon smrti autorice. Meni se njezine crno-bijele fotografije s ulice jako sviđaju. Neću vam dalje otkrivati detalje iz njezina života jer vam želim predložiti dokumentarac Finding Vivian Maier (torrenti npr. ovdje). Ako vam se sviđaju fotografije, vjerujem da će vam biti zanimljiv i ovaj film.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.