ponedjeljak, 18. veljače 2013.

Jasna analiza

Pročitajte izvrstan članak na blogu Unam Sanctam Catholicam koji analizira elemente sada već opće prihvaćenog opisa i tumačenja papine abdikacije.

Broj komentara: 15:

  1. Katkad je dovoljan samo jedan trenutak da promijeni ili izbriše cijeli život. Katkad nije dovoljan cijeli život da izbriše samo jedan trenutak.
    Što bilo da bilo, ovaj ćemo ponedjeljak 11. veljače pamtiti cijeli život...A život se sastoji od takvih nezaboravnih trenutaka.
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  2. Vrlo dobar komentar koji daje dobru analizu situacije. No, kao što autor veli, ne možemo znati tijek kojim će Crkva ići nakon ovoga, možemo pretpostaviti, ali znati ne, jer u našoj sljepoći i malovjernosti ne vidimo da Duh Sveti upravlja.
    Ovo mi je dobar članak također Papa Benedikt: vjera kao najveća sigurnost

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s Vašim izlaganjem, no briga za Crkvu ne mora uvijek biti odraz malovjerja.
      Do nedjeljnom Anđeoskog pozdravljenja bio sam miran.(Osobito kad vidim da talijanski lefebvrovci na svojim stranicama govore o nekom nogometnom turniru-nikakvih strahova, opomena, samo molitva.)Nakon što sam čuo Papine dosta teške riječi, ipak sam se malo zabrinuo, odlučio ipak više moliti za Crkvu, ovoga i sljedećeg papu.
      Obećanje Kristovo da Crkvu vrata paklena neće nadvladati vrijedi za Crkvu, ali ne znamo što će biti s nama, našim krajem ili cijelim narodom. Tu valja nešto poduzeti i zabrinuti se!
      U opticaju je mnoštvo kojekakvih privatnih objava koje govore da nakon ovoga Pape koji je potjeran iz Vatikana, ključevi svetoga Petra odlaze u nebo, u ruke Petrove, a masonerija postavlja svog krivog proroka...Ja osobno mislim da je to nepotrebno širenje panike. Ne vjerujem da će Crkva ikada na zemlji ostati bez vidiljive glave, Petrova Nasljednika. Jedino ne bih želio dugu sedisvakanciju koju bi u ovakvim okolnostima modernisti koji su inače na vlasti, iskoristili za uništenje vjere i progon Tradicije, a molim se Bogu da ne dođe opet neki slabi papa, nego sada pravi reformator. Glede Duha Svetoga i izbora papa dobro bi bilo znati što je recimo veliki sveti Vinko Lerinski o tome rekao...Naravno, izvan sustava neokonzervativnih vrlih teorija i snoviđenja!(Jesu dosadni ti tipovi, mamma mia!)
      Kikii

      Izbriši
    2. Slažem se s Vama, Kikii, ne mora biti odraz malovjerja. No, moramo priznati da tradicionalni pokret često prati i pesimizam, što nije ništa čudno s obzirom na progresivne karijeriste u Crkvi.
      Što se tiče privatnih objava, o tome sam pisao i na blogu. To sve odbacujem.
      Bolje neokonzerve nego neomodernisti :D

      Izbriši
  3. Komentar proziva one koji se u sebi zapravo pribojavaju i ne mogu se pribrati pa stoga imaju potrebu racionalizacije i objašnjavanja ovog događaja u nekom kontekstu koji ne mora imati veze sa stvarnošću (da je posve normalno da papa odstupi i da iz nekog razloga dovode u hegelovsku tezu-antitezu-sintezu završetak pontifikata Ivana Pavla II. i Benedikta XVI.). činjenica je da su se potkraj života Pija XII. i Ivana Pavla II. događale loše stvari. Tu bi više istaknuo paralelu Benedikta XVI. s Pijom XII. jer su obojica bili relativno usamljeni pape, pravi monarsi koji su nastojali imati stvari pod kontrolom (po mome tako i treba biti), dok je Ivan Pavao II. svijesno dijelio ovlasti u pojedinim domenama svojim suradnicima (koji su potkraj života Ivana Pavla izgradili svoje kartele moći unutar vatikanske Kurije, a ti su karteli Benediktu XVI. zadavali ogromnu glavobolju tijekom cijelog pontifikata i možda su u konačnici uzrokovali njegovo odricanje, bilo nekim konkretnim postupcima, bilo zbog razloga da njegov stareći organizam, tijelo i psiha kao cjelina, više nije u stanju podnijeti ogromnu borbu s njima).

    OdgovoriIzbriši
  4. Ništ ne razmem, kaj je to na latinskomu?

    OdgovoriIzbriši
  5. stigla dva nova posta(12 i 13) na http://traditiosacra.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Odličan članak! Neka i ostane na tome..

    OdgovoriIzbriši
  7. http://www.youtube.com/watch?v=AKVO_v2FbtE

    Video iz 2003. u kojem papa Benedikt XVI. jos dok je bio kardinal Ratzinger govori i o tradicionalnim misama, latinskom, problemima u Crkvi, umirovljenju itd...

    Luka

    OdgovoriIzbriši
  8. Odgovori
    1. prijevod Tomislave, ...prijevod

      Luka :)

      Izbriši
  9. Ukazanje Blažene Djevice u La Salette. Jedna od najstrašnijih poruka. Inače, riječ je o priznatom ukazanju.
    Je li to poruka za naše vrijeme? Je li to sadržaj famoznog "Dossier Vatileaks" koje će papa Bendikt XVI. osobno predati novom Papi?!
    "Svećenici, službenici moga Sina, svojim zlim življenjem, svojim nepoštovanjem i nepobožnošću kod služenja Svetih Otajstava, svojim pohlepom za novcem, častima i užitcima postali su kloake nečistoće. Da, svećenici traže kaznu i kazna visi nad njihovim glavama. Jao svećenicima i Bogu posvećenim osobama koje svojim nevjernostima i svojim opakim životom iznova razapinju moga Sina!

    Grijesi Bogu posvećenih osoba vapiju do Neba i pozivaju kaznu. Ta je eto kazna je pred njihovim vratima, jer nema više nikoga tko bi molio smilovanje i oproštenje za narod. Nema više velikodušnih duša, nema više nikoga tko bi bio dostojan Vječnome Bogu prinijeti neokaljanu Žrtvu za spasenje svijeta.

    Bog će kazniti svijet kao nikad do sada. Jao stanovnicima zemlje! Bog će izliti svoj gnjev i nitko neće moći izbjeći toliko istovremene patnje."
    Molimo se za svete svećenike i redovnike jer bez njih kao kršćani ne možemo živjeti i preživjeti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad smo kod ukazanja, ovo je također vrlo zanimljivo http://www.remnantnewspaper.com/Archives/2013-0228-siscoe-bishop-dressed-in-white.htm

      S.H.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.