petak, 21. prosinca 2012.

Sveti Toma, zagovaraj nas pred Bogom...

te nas od nepripravne smrti zaštiti. Daj da svoju vjeru polažemo samo u Gospodina, a ne u lažne proroke i idole.


"Našoj je vjeri više koristila nevjera Tome nego li vjera vjernih učenika. Upravo po tom što je Toma tek po doticaju došao do vjere, vjerujemo mi bez i najmanje sumnje u Kristovo uskrsnuće." (sv. Grgur Veliki)

Broj komentara: 13:

  1. Sretan imendan!
    I čuvao te Gospodin!

    OdgovoriIzbriši
  2. Daj nam, molim te, Gospodi, blaženago Apostola tvojego Tomi prazdnikom slaviti se: da vsegda i zastupļenjem jego vazdvignem se, i věrě jego spodobnim blagočastjem poslědstvujem. Gospodem našim Isu-Hrstom Sinom tvoim: iže s toboju živet i cěsarstvujet, v jedinstvě Duha Svetago Bog, va vse věki věkov. Amen.

    Sretan imendan, svako dobro od Gospoda i srca moga!
    Jole

    OdgovoriIzbriši
  3. Tomislave zelim Ti sretan imendan!!

    Alex

    OdgovoriIzbriši
  4. Sretan Imendan!
    Rijeka

    OdgovoriIzbriši
  5. Sretan imendan!
    I upravo bi se danas na dan sv.Tome, nakon svih gluposti o kraju svijeta(koji je odgođen zbog kiše),mnogima trebale otvoriti oči da uzviknu s velikim sv.Tomom "Gospodin moj i Bog moj"!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  6. Pridružujem se čestitkama i dobrim željama - Božji blagoslov po zagovoru sv. Tome neka Vas trajno prati!

    OdgovoriIzbriši
  7. Sretan imendan, svako dobro!

    Sancte Thomas, ora pro eum.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blažen ti koji ne vidje, a vjeruješ :-)
      Sretan imendan!

      Izbriši
  8. Sveti je Otac objavio treći dio svog djela "Jesus von Nazareth" u kojoj govori o Isusovu rođenju i djetinjstvu.
    Jasno, Sveti Otac jasno potvrđuje tradicionalni nauk da je Isus začet po Duhu Svetome, na jedinstven i čudesan način, da je Blažena Djevica Marija ostala djevicom prije poroda,u vrijeme poroda i nakon poroda. Osim toga ovo je šamar modernoj(pseudoznanstvenoj i protukatoličkoj) egzegezi koja je "sumnjala" ne samo u stvarnost Uskrsnuća(po tome bi sv.Toma bio obični lažac), nego i da je Kristovo rođenje stvaran, povijesni događaj. I na našim se učilištima širila ova pošast-s onom primjesom oholosti ili gnostičkog prosvjetljenja da to samo teolozi ili svećenici znaju više, za razliku od običnog puka koji vjeruje u mitove i legende.
    Dragi moji, u navodno "bolno klerikaliziranoj" predkoncilskoj Crkvi jednako su bakica u Dobrudži kao i Sveti Otac morali kleknuti kad bi primali Sv.Pričest. Nije bilo prosvijetljenih, svi su isto znali i vjerovali. Očito je to osobina pseudokatoličke subkulture, malignog tumora koji pritišće Mistično Tijelo Kristovo, a želi se proglasiti (jedinom) Crkvom premda tu Crkvu, kakva doista jest, patološki mrzi.
    Sjećam se kako me jedan hrvatski teolog napao kad sam mu se suprotstavio govoreći da je Božić stvaran, povijesni događaj kao i pastiri, mudraci..."To je mene naučio jedan hrvatski biskup-Božić je legenda. Tko si ti da određuješ nama teolozima i biskupima što je katolička vjera...jesi li zdrav!"Osim toga, zbog moje rezerviranosti prema beatifikaciji, taj me teolog držao čudnim i opasnim, no sumnje u katoličke dogme su "nauk Crkve"...koje to dragi moji.
    Kad sam s jednim inženjerem raspravljao da se najprije idem pomoliti na grob Apostola Petra, a ne Ivana Pavla II., uzrujao se i htio me tužiti biskupu. Za što?
    A kad je jedan svećenik u tijeku Križnog puta postavljao u pitanje koliko je dana Isus Krist proveo u grobu i kada su se vjernici šokirali, jedna je inače divna, mlađa časna sestra (naučena tako)primjetila da je grozan, da pretjeruje, da o tome jedino teolozi mogu međusobno raspravljati...o čemu majko moja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zanima me koliko će se i nakon ove knjige Sv.Oca po našim teologijama širiti smradni otpadnički nauk, a sumnja i neprihvaćanje velikih tajni dražati odlikom zdrave vjere?!A upravo se zbog toga u srednjem vijeku išlo u tamnicu ili je slijedila ekskomunikacija.
    Zbog toga me šokiraju istupi nekih neokonzervativaca(kao na ovom blogu također) koji nas tradicionaliste osuđuju jer se najprije pomolimo na grobu apostola Petra, a ne padamo u zanos po ostalim grobovima ili smo navodno neposlušni jer ne želimo širiti duh Asiza, a s druge strane svednevice prelaze preko nijekanja temelja naše vjere, strašnih tajni koje su zlatnim slovima upisane na nebesima i koje nitko, nikada, ni na koji način ne smije,ali i ne može poljuljati! Upravo je to antikristovski duh koji lagano ulazi u sve pore života. I to je oružje da se onemogući ili uspori povratak pravovjerju.
    A za sve one koji sumnjaju u stvarnost slavnog rođenja Gospodina Našega Isusa Krista, neka ova knjiga Svetog Oca, koji braću učvršćuje u vjeri, bude lijekom za sumnju i prevladavanje moderne egzegeze uz zagovor velikog Tome Apostola!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  9. Ugodno iščekivanje Božića svima!
    Neka svjetlost Betlehemske zvijezde, poj anđela, zanos pastira, odlučnost mudraca-sve stvarni, povijesni, jednistveni i čudesni događaji, mnoštvo starozavjetnih proroštva koja to najavljuju čak i čežnja prisutna i razasuta i među poganima(sjetimo se Vergilijevih stihova), radošću ispune našu dušu i osnaže vjeru u Utjelovljenje Riječi, strašnu Tajnu koja je izmjenila ovu dolinu suza i svijetu donijela (jedinog) Spasitelja!
    Usuprot sumnjvcima, uskliknimo s pravovjernim Istokom: Hristos se rodi! Voistinu se rodi!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  10. Još jedna zakašnjela čestitka :) Nek te prati zagovor sv. Tome!

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.