petak, 16. studenoga 2012.

Nekoliko redaka


Iz nevolje podiže ubogog i obitelji k'o stada umnoži. Videć' to, čestiti neka se raduju, a zloća neka sebi usta začepi! Tko je mudar nek' o svemu tom razmišlja i nek' uvidi dobrotu Gospodnju! (Ps 107(106), 41-43)

(Link po preporuci jednog čitatelja.)

Broj komentara: 6:

  1. Odgovori
    1. Hvala za ovu napomenu! Zanimljivi psalmi i zanimljivi komentari o haškim presudama prije godinu i pol!Kako se samo Hrvatići ražeste kad je politika i domoljublje u pitanju!I to svi una voce dicentes!
      Meni je modernizam puno strašniji-pa ljudi, trebate i takve razumjeti kad se ražeste...
      Sada je vrijeme oprostiti braći Srbima-imaju krasne ikone, živu crkvenu umjetnost, "horovi" poju nebeski lijepo...imaju za susjede loše katolike koji im većma ne žele ni pomoći da se vrate Crkvi Kristovoj!Ostavljeni su focijevskoj himbi i grčkom neplodnom raskolu, daleko od života prave Kristove Crkve!Pomoći niotkud!
      Kikii

      Izbriši
    2. Kikii, ovaj ste ga put stvarno promašili.

      Kad se to mi Hrvati ražestimo kad je politika i domoljublje u pitanje!? Ne zvoni mi baš da je narod izašao na ulice kad su generale odvodili. Kad je Šljivančanin dobio onu sramotnu presudu, ne sjećam se da smo izašli na ulice i palili njihove zastave. Što se radi Hrvatima u BiH pa to nikoga ne dira. I da ne nabrajam dalje. Od Domovinskog rata nije bilo ovakve sloge i zajedništva.

      Ako govori generala nisu dokaz oprosta i okretanja nove stranice onda stvarno ne znam što je?!

      Možda jesmo loši katolici ali i tamo jesu loši pravoslavci i svima nam treba obraćenje. I meni je modernizam prestrašan ali s ovim snagama trenutno mi je primarno protiv toga boriti se tu u Lijepoj Našoj, gdje je veliki posao pred svima nama i zbilja su mi Srbi sada zadnja briga i preokupacija.

      Izbriši
    3. Malo sam želio glumiti dobrog dečeca koji oprašta za razliku od vas koji ne shvaćate Govor na gori. Tako meni svi stalno predbacuju...
      Pravoslavci su per definitionem rakolnici i time zloćkasti. A ovo što se s katolicima događa zbilja je zabrinjavajuće.
      U biti, niste pročitali dobro četiri zadnja retka(za ovo bi vas pravoslavni skalpirali)!
      A niste se ni potpisali...
      Kikii

      Izbriši
  2. Hvala, Toma! :) Zahvalni smo Bogu znajući da, kako kaže sv. Franjo Saleški, ako je Bog ljubav, ništa što On dopušta ne može biti loše za nas.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.