petak, 8. listopada 2010.

Pater Marko superborac...

... protiv pobačaja. Ovo je najava članka u današnjem (jučerašnjem zapravo budući se radi o dvobroju) jutarnjem listu.
Članak govori o dobrim ljudima u "Kući obitelji svetog Josipa" u Karlovcu koji se bore da spriječe jedno od najvećih zala, pobačaj, i da trudnim majkama pruže uočište. Utočište koje im je itekako potrebno jer ih okolina tjera i nagovara na ubojstvo vlastitog djeteta.
U članku je posebno istaknuto da na pobačaj nagovaraju i ljudi koji se deklariraju kao "praktični katolici". Tužno i žalosno je to, samo pokazuje koliki je ponekad nesklad između onoga kako se predstavljamo i govorimo i onoga što činimo.

No ipak priče svih ti majki koje su zaklon našle u Kući i primjer pavlina koji je vodi, moga imenjaka Marka Glogovića, pokazuje koliko je bitno da se mi katolici konkretno zauzmeno za tu malu, nerođenu dječicu. I zato vas Toma i ja pozivamo da pripomognete koliko možete Kući obitelji svetog Josipa kako god možete - pelenama, hranom ili novcem

Žiro račun udruge "Centar za nerođeni život Betlehem" je 2484008-1104754353

Naravno, zajedno moramo pomoći ovim majkama i ljudima koji ih okružuju da prihvate veliku radost novorođenog djeteta i svojim molitvama onome koji je isto kao majušno dijete došao na svijet. (krunica na ovu nakanu bila bi posebno prigodna budući je kako i Splendor piše listopad posvećen presvetom ružariju)

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.