nedjelja, 6. lipnja 2010.

Papa i prvopričesnici


Prošli tjedan proslavili smo svetkovinu Tijelova, a slike pape s dječicom poput ove gore podsjetile su me na jedan vrlo lijepi događaj iz 2005. Papa se u listopadu te godine susreo s djecom koja su te godine primila prvu Svetu Pričest i odgovorio na nekoliko njihovih pitanja. Čitav prijepis razgovora možete naći na vatikanskim stranicama (talijanski original, prijevod na engleski, francuski, njemački).

Nažalost, nisam našao originalnu snimku bez komentara, ali evo jedne u dva dijela s francuskim komentatorom i poslije toga sažetak s komentarom na engleskom. Meni je posebno simpatičan dječak Andrea koji pita (v. treći video od otprilike 0:15):
La mia catechista, preparandomi al giorno della mia Prima Comunione, mi ha detto che Gesù è presente nell'Eucaristia. Ma come? Io non lo vedo!
Papa mu odgovara prikladno njegovoj dobi, ali vrlo duboko i lijepo.


Ovaj papin razgovor s djecom pojavio se i u tiskanom obliku. Na hrvatskom ga je izdao Verbum. Ovaj link na njihovu stranicu odvest će vas do "luksuznijeg" izdanja koje je prikladno kao poklon za prvu pričest, ali izdali su i meko ukoričenu verziju koja je koštala samo nekih dvadesetak kuna (možda su ih do sada sve rasprodali). Moram priznati da ilustracije nisu baš najljepše, pretpostavljam da su ih preuzeli iz talijanskog izdanja. Zato me obradovalo kad sam vidio vrlo lijepo izdanje na engleskom koje čitavo možete pogledati na internetu, a o samoj realizaciji pogledajte više na blogu Amy Welborn (usp. NBP 8). Ako ga poželite nabaviti, poslužite se web stranicom izvrsnog katoličkog izdavača Catholic Truth Society.

1 komentar:

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.