petak, 9. listopada 2009.

Nobelova nagrada Obami

I tako je Barack Obama samo dva tjedna nakon što je postao predsjednikom bio nominiran, a samo devet mjeseci poslije inauguracije i osvojio Nobelovu nagradu za mir. Jedina značajnija odluka koju je kao predsjednik donio bilo je da američka vlada ponovno može financirati abortuse u inozemstvu (ukidanje "Mexico city policy").
Pitam se bi li Barack dobio nagradu da izgleda ovako...

...samo se pitam?

2 komentara:

  1. Ma to je smjesno, pise da mu je nagrada dodijeljena (citiram s wikipedije):
    "for his extraordinary efforts to strengthen international diplomacy and cooperation between peoples". As specific examples of the work that led to the award, the Nobel Prize Committee highlighted efforts to promote nuclear nonproliferation (particularly in Iran), and a "new climate" in international relations fostered by Obama, especially in reaching out to the Muslim world.

    Da, vidi se da je puno postigao s Iranom, a i pojacanje rata u Afganistanu ce se sigurno svidjeti muslimanima.

    No, sto se mene tice taj norveski dio nagrade (tj. nagrada za mir) se vec odavno diskreditirao. Mislim, dati nagradu covjeku poput Al Gora ili tolikim bezveznim politicarima, a previdjeti npr. Ivana Pavla II. (iako je on daleko iznad te nagrade).

    Jos vjerujem samo nagradi za kemiju i fiziku.

    OdgovoriIzbriši
  2. Usporedi s govorom bl. Majke Terezije kad je ona primala Nobelovu nagradu:
    "The greatest destroyer of peace today is abortion, because it is a direct war, a direct killing -- direct murder by the mother herself."

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.