nedjelja, 27. listopada 2019.

Lijepa nedjelja

Danas je blagdan Krista Kralja koji je titular crkve na Mirogoju. Zato je misa bila u svečanijem obliku, tj. s pjevanjem i kađenjem.

Pridružili su nam se članovi udruge koja promiče kanonizacije kralja bl. Karla Austrijskog i njegove supruge kraljice Zite. Misu je celebrirao naš dušebrižnik preč. g. Borna Puškarić, a propovijedao je vlč. dr. Vlado Mikšić koji je razložio kako nam blaženi Karlo može pokazati put da i mi vršimo volju i stignemo u kraljevstvo našega Kralja i Gospodina Isusa Krista.







Nakon mise izmolili smo posvetnu molitvu Srcu Isusovu i iskazali štovanje relikviji bl. Karla.

Uz radosno druženje imali smo zakusku na trijemu i prostoru ispred crkve.

Gospodin Ivo koji je zvonar te crkve već gotovo 30 godina poveo je neke od nas na kor te krov odakle se pruža izvrstan pogled.










Popularan motiv željeznog križa s glavnom mirogojskom alejom u pozadini. Procijenite sami je li bolje uspjela Markova fotka gore ili ova moja (imajte u vidu da ja moderiram komentare!):



Marko je potaknut filmom Big night priredio za ručak timpano. Premda sam bio skeptičan kad me pozvao na ručak spominjući svoju ideju, nije uopće bilo loše, naprotiv.




Za desert poznatije, ali ništa manje ukusno jelo. Kao što vidite, nisam namještao fotke jer ovakve stvari brzo nestanu.


Navečer smo imali u crkvi klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom i tako priveli kraju ovaj meteorološki, ali još više duhovno krasan dan.



Hvala svima koji su se potrudili da dostojno počastimo našega Kralja te da se podružimo u bratskoj atmosferi.

3 komentara:

  1. Hvala na izvrsnoj ideji za rucak.

    Lars

    OdgovoriIzbriši
  2. Da sam ovaj blog redovito pratio od njegovih početaka do danas, znao bih je li ovo njegov najbolji prilog dosad (zbog mirogojskoga krova ponajprije, ali i zbog timpana). Ovako ne znam.
    M. P.

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš lijepe fotografije iz perspektive koja se rijetko može vidjeti. Moj glas ide ovoj donjoj slici ispod napomene tko moderira komentare :-)

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.