nedjelja, 11. ožujka 2018.

Luciferova konvencija


Odlučih konačno saznati u čemu je problem s takozvanom Istanbulskom konvencijom, pa stisnuh zube i uputih se do samog teksta konvencije koji sam čitav pročitao. Postoji i neko pojašnjavajuće izvješće, ali budući je tri do četiri puta dulje od konvencije, nisam smatrao da je potrebno pročitati više od pojašnjenja onih dijelova koji su mi se učinili problematičnima.

Pročitao sam poslije toga i nekoliko članaka u novinama u kojima se brani ta konvencija, a naiđoh i na stranicu osnovanu u svrhu borbe protiv njezina prihvaćanja.

Nakon što sam tako izgubio sat vremena svog života, mogu reći da su protivnici konvencije potpuno u pravu. Cilj ove konvencije nije uopće zaštita žena s obzirom na ono u čemu su one prirodno slabije (fizička snaga, manji stupanj agresivnosti, osjetljivost s obzirom na trudnoću i majčinstvo). Cilj je promicati komunističko-feminističku borbu među spolovima. Cilj je izbrisati razlike među spolovima, posebno one koje omogućuju normalno zasnivanje i funkcioniranje obitelji te zato društva. Cilj je spol zamijeniti rodom tako da ni sam termin "žena" nije definiran anatomski ili genetski, nego preko pojma roda, a to su "društveno oblikovane uloge, ponašanja, aktivnosti i osobine koje određeno društvo smatra prikladnima za žene i muškarce". U svrhu tih ciljeva treba omogućiti indoktrinaciju djece i mladih, oblikovati medije, dati moć i financije nevladinim udrugama koje se bave rodnim pravima, dopustiti nekoj međunarodnoj grupi da kontrolira, opominje i naređuje državama što trebaju promijeniti i primjeniti.

Konvencija je dosadna gotovo kao novije papinske enciklike, ali srećom nije tako duga. Uzmite sami neko vrijeme i pročitajte tekst te dođite do svog zaključka. Budući da ne poznajem hrvatski pravni sustav, ne znam koliko je točaka iz konvencije već implementirano u njemu. Vjerujem da je na papiru zaštita žena na doličnoj razini, ali to je za ovu konvenciju sporedno pitanje. Slično kao što Amoris Laetitia nije pisana da bi se ohrabrile normalne katoličke obitelji, nego da bi se progurala svetogrdna pričest i opravdalo bludništvo. Znam da je za vrijeme Sanadera i njegove desne ruke Kosorice donesen zakon o suzbijanju diskriminacije, a kasnije su sodomitske zajednice izjednačene s normalnim brakom osim (zasad) u posvajanju djece. To znači da naša domovina sama, po svojim izabranim zastupnicima kroči u vlastitu propast. Vjerujem da će se i za Plenkovića i njegovih drugara nastaviti borba protiv Božjeg naravnog i objavljenog zakona. Najbolja usluga vezana uz ove promjene koju možemo napraviti svojim sunarodnjacima slična je kao i ona za subraću u vjeri vezano uz novu paradigmu milosrđa, staviti pred njih jasno za što se zalažu ne dopuštajući da preko istine nabace pokrivače eufemizama i sentimentalnih preusmjeravanja. Ako se radi o sodomizmu, pokažite im rasturene bolesnike koji su se njemu predali, ako se radi o abortusu, pobačene i raskomadane bebe i žene koje ne prestaju plakati, ako je u pitanju transdženderizam, neka ljudi vide što čudovišni roditelji rade vlastitoj djeci. Postoji vrijeme kad se pijuckaju kokteli i neobavezno čavrlja, a postoji i vrijeme kada se trebamo izjasniti, imalo to u konačnici koristi ili nemalo. Ako ispravno shvatimo taj "aktivizam", trebao bi koristiti barem spasenju naše duše.

Broj komentara: 9:

  1. "Vjerujem da je na papiru zaštita žena na doličnoj razini, ali to je za ovu konvenciju sporedno pitanje. Slično kao što Amoris Laetitia nije pisana da bi se ohrabrile normalne katoličke obitelji, nego da bi se progurala svetogrdna pričest i opravdalo bludništvo."

    Izvrsna usporedba!

    K.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo zlo nije počelo za vrijeme Sanadera, nego za vrijeme Račanove vlade 2000.-2003. Tada je donesen prvi "zakon o istospolnim zajednicama" i krenulo organiziranje sodomskih parada po Zagrebu, na kojima su od samog početka sudjelovali i ministri (Vesna Pusić, Šime Lučin...).

    Naravno, uvijek moramo imati u svijesti da je sve to bio dio "prilagođavanja" u procesu približavanja Europskoj uniji. Europska unija je to službeno tražila u pregovorima (u skolopu notornog "Poglavlja 23."- pravosuđe i temeljna prava).

    U čemu je pak odgovornost običnih građana RH? Svi oni koji su na referendumu 2012. glasali za ulazak u EU, svi su oni suodgovorni za ovo. Svi su dobro znali da ultraliberalizam vlada u Bruxellesu, pa su svejedno glasali za ulazak. Suodgovorni su i naši biskupi koji pozivali ljude da glasuju za ulazak.
    Što će vam novac iz EU-fondova, ako je cijena: rušenje ne samo temeljnih vjerskih i moralnih načela, nego i samog prirodnog zakona? Judine škude?

    Što se mene tiče, moja savjest je mirna. Ja sam među onih 33% koji su glasovali protiv ulaska u EU.

    Antiliberal

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakve veze ima ulazak u EU!? Pa neke članice EU ne žele i neće ratificirati a i sami ste napisali da smo još za Račana krenuli krivo. Shvaćam da možemo biti nezadovoljni EU ali ovo ipak ima najviše veze sa nama i našim "kršćanskim" političarima.

      Marko

      Izbriši
    2. Ovaj problem je daleko širi od Istanbulske konvencije.
      Europska unija je od 2000. donijela bezbroj dokumenata koji štite pederastiju i "transrodne osobe". Ulaskom u EU, svi su ti dokumenti postali dio pravnog sustava RH.

      A sve ono što su Račan i Sanader radili u tom pogledu bio je dio "prilagođavanja EU" u sklopu pregovora o pristupanju.

      Pročitajte Zakon o suzbijanju diskriminacije iz 2008. Njegov članak 1.a izričito kaže da se tim zakonom RH "usklađuje" s direktivama EU, i čak se nabrajaju te direktive.

      Tako je usklađivanje s "pravnom stečevinom Europske unije" uvelo najgori ultraliberalizam u zakonodavstvo RH.

      Zakon o suzbijanju diskriminacije kao svoju svrhu navodi (citiram): "Ovim se Zakonom osigurava zaštita i promicanje jednakosti kao najviše vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske, stvaraju se pretpostavke za ostvarivanje jednakih mogućnosti i uređuje zaštita od diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije."

      Eto, već je tim zakonom u pravni sustav RH uveden pojam "rodnog identiteta". Deset godina prije Istanbulske konvencije!

      Antiliberal

      Izbriši
  3. Vrijedi pogledati i ovo izlaganje
    https://youtu.be/LlZh0k4wftM
    JbD

    OdgovoriIzbriši
  4. Bliži se vrijeme polarizacije.
    Uskoro ne ćemo moći raspravljati samo o tome što ćemo jesti za Uskrs i tko bi gdje u Njemačkoj mogao pronaći bolje plaćen posao.
    Posve smo nespremni za velike odluke.
    Pokoncilski pape uspavali su nas u uvjerenju da je sve uglavnom ok.
    Sjetimo se tridesetih godina i meksičkih biskupa koji vide da zemlja s liberalnom masonskom vladom tone u propast i ukidaju nedjeljnu sv.Misu.
    Tada nastaju "cristerosi".
    Dok su nas filali o inkviziciji i spaljivanju vještica, nitko nam nije spominjao goloruke seljake koji spašavaju kršćansku civilizaciju od hordi zla i pobjeđuju naoružanu i istreniranu vojsku.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  5. Zar je tijelo vrednije od odijela? Odijelo ćemo proglasiti drugim tijelom, različitim od prvoga, a tijelo zauzvrat prvim odijelom, različitim od tijela po našoj mjeri.
    Loša knjiga, nisam čito. Hvala na čitanju, meni bi trebalo više vremena.
    M. P.

    OdgovoriIzbriši
  6. Svemu navedenom valja dodati i opasnost koju je odlično uočio Joško Buljan u Hrvatskom tjedniku
    https://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/28635-j-buljan-istanbulska-konvencija-opasnost-za-pravni-poredak-i-demokraciju.html

    OdgovoriIzbriši
  7. Na međunarodnoj lutriji, Hrvati nisu izvukli još nikada ni jednog zgoditka, i ta hrvatska vjera u Evropu, u Svijet, u Wilsona, u Ženevu, u London, u Etiku, u Memorandume, u Sporazume, u Protokole, u Nagodbe i Plebiscite bila bi naivna i glupa već samo po iskustvu krvave periode 1914-18, a što da kaže čovjek o toj hrvatskoj magli, što traje od Sadove i Kraljičina Graca, pa preko Galicije i Lombardije do danas (1926), kad vidi ovo katastrofalno urlanje reakcionarnih snaga oko nas u Evropi i kad znade da će nas te reakcije prije ili kasnije povući za sobom u nove vrtloge. (Miroslav Krleža, Eseji, Malograđanska historijska shema)

    Fulgencije

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.