ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Sa žarkom brigom: optužujemo papu Franju

Objavljen je cjelokupni tekst.


Sa žarkom brigom: optužujemo papu Franju
(1. + 2. + 3. dio knjige optužbe)

rtf / pdf

Broj komentara: 11:

  1. Izvrstan tekst, izvrstan prijevod!
    Istina je žalosna i bolna, ali čim vidimo imena Ferrara i Vennari, znamo da nije riječ o neozbiljnim kritizerima.
    Hvala da ste objavili ovaj tekst.
    Možda bi ovo trebalo tiskati kao letak? (S nastavcima koji slijede).
    Mislim da bi nas dosta to potpomoglo novčanim prilogom.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad mi baš i nije jasno. Je li ovo afirmativan članak ili samo "kost" za glodanje, jer u njemu ima i neistina a i izjava na liniji rekla-kazala. Malo neobično za ovaj tradicionalno katolički blog ali i za sam tekst koji naginje biti optužnica. Bojim se kako stvarate ili uvelike pomažete stvaranju kruga antipapista i podrivate jedinstvo Crkve kojega je papa vidljivi znak. Sigurno, kao osoba pogrješiv ali opet ne u toj i tolikoj mjeri da se na svaki način ide u rušenje jednog pontifikata ma kako čudan bio. Bojim se kako bi neki koncilijarni pristup išao u reviziju papinstva do otprilike nekoliko godina prije kraja pontifikata sv. Ivana Pavla II.. Bojim se kako je s prethodnikom pape Franje dosta toga krenulo i skrenulo u nedosljednost. Uzmimo samo kratko za primjer na balkonu bazilike očitovanu poniznost nakon izbora npr. Benedikta XVI.. Mene su učili kako onaj koji sebe naziva poniznim ili skromnim ... to zapravo nije. Već samim time što je to izrekao ili pomislio. I mogli bi sada nizati "retro" stvari: retro činjenice Benediktova pontifikata i "postpontifikata" tj. rečenoga i (ne)učinjenoga. Łongin

      Izbriši
    2. Longine, mozete li navesti neistine koje se navode u tom clanku?

      Sto se tice konkretne izjave Benedikta XVI., ja sam je shvatio u smislu "sluga sam beskorisni". U svakom slucaju, ako vam se i ne svidja, to je daleko od problematicnih aspekata Benediktova pontifikata, a po mom misljenju, gotovo je groteskno neusporedivo s "poniznoscu" koja nam se servira od pocetka Franjina pontifikata.

      Izbriši
  2. Nesumnjivo da je naš papa sa kraja svijeta došao da služi. Sebi , svijetu , tijelu i đavlu. On to i ne krije i upravo toliki zato jer vide, ustvari ne vide i ne sumnjaju.. Zato jer je sve javno i po zakonu . Slobodno mogu reči kao oni slijepci nekad ,, Mi imamo zakon i po tom zakonu On mora umrijeti." Dakako ne papa nego Isus. Zar se Isusa sustavno ne ubija svim navedenim primjerima? I opet ono dakako , ubija Ga se vidljivo , a ne nevidljiVo , da se ispuni Pismo gledat ćete a nećete vidjeti , slušat ćete a nećete čuti . Zdravim očima i ušima. Već prvo pojavljivanja pape i pozdrava sa dobra večer stavilo je upitan svaki njegov korak. Svi su čuli i vidjeli a nisu. Da ne duljim , cijela bi se ova pjesmica u nastavcima mogla svesti na ovo: Ja slušam Isusa. Ako Papa sluša Isusa, onda slušam i papu. Amen. Robelar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne bih išao detaljnije jer ću ispasti loš PR stručnjak. Već i zbog toga što mi oba nisu legli otpočetka. Ni Benoa ni Fransoa. Imam neki osjećaj da djeluju u binomu. Ali što je tu je nismo ih mi birali :). Neistine neke ...

    Npr.“nikad niste pozvali na ukinuće ozakonjenog abortusa, koji je Crkva uvijek osuđivala kao masovno ubijanje nedužnih.“

    Zar baš nikad? Ni u kojoj prigodi?

    „S obzirom na protestante izjavili ste da su, ma u što vjerovali, svi oni članovi iste "Crkve Kristove" kao i katolici, a doktrinarne razlike između katolika i protestanata da su u usporedbi s time beznačajan problem koji treba riješiti sporazumom među teolozima.“

    Članovi koje su Crkve ako im je krštenje valjano?

    S obzirom na Benediktove riječi i čine čini se da imamo problem interpretacije i konteksta. Meni se čini kako je čovjek akademizirao pontifikat, a to znači sada je kao npr. profesor emeritus nekog učilišta. Je li Crkva doista učilište? Ne mislim u metaforičkom smislu. I glede izjave na balkonu. Možemo ju shvatiti dobronamjerno i drugačije. Meni se nije svidjela i tu nitko ne može ništa.
    Stvari s obzirom na sadašnji pontifikat, dodatno otežava činjenica kako sadašnji papa nije europljanin tj. doazi iz potpuno drugačijeg mentaliteta i prioriteta.

    Kad čitam komentare o papi i papama stječem dojam da bi to trebao biti neki oboženi divinizirani čovjek polubog, sveznajući, nikadpogriješivi ... Pa dokle seže ta vlast kkjučeva? Više mi ništa nije jasno? Što papa može a što ne može svezat ili razriješit? Jako mi je naporno ovo sa slikama i potvrdi da nisam robot ... Łongin

    OdgovoriIzbriši
  4. Nije dovoljno biti samo kršten da se ostane u Crkvi. Znamo da se krivovjerci i raskolnici sami odsijecaju od Tijela.

    OdgovoriIzbriši
  5. >>>Godine 1927. pater Sylvester Berry, profesor apologetike na Bogosloviji u Marylandu, a čija je knjiga dobila imprimatur (i nihil obstat) za tiskanje, zapisao je ove riječi:

    ,,Proročanstva [knjige Otkrivenja] pokazuju da će Sotona oponašati Crkvu Kristovu da zavede čovječanstvo; on će postaviti sotonske [heretične] crkve nasuprot Kristovoj [katoličkoj] Crkvi. Antikrist će preuzeti ulogu Mesije; njegov prorok će igrati ulogu pape i tu će biti imitacija sakramenata Crkve. Tu će također biti čudesa po uzoru na čudesa koja su se događala u Crkvi."

    Sv. Mihaele Arkanđele, brani nas u boju u ovim posljednjim vremenima i čuvaj maleni ostatak pravovjernih po obećanju Gospodinovu kako bi Njegova Zaručnica i nadalje dočekala svoga Zaručnika neokaljana herezama i zabludama.<<<

    Kaj mislis Tomice, da li bi se ovo: "njegov prorok će igrati ulogu pape" moglo odnositi na "papu Franju", a u svjetlu objavljenog teksta?

    S.P.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam dobio to nadahnuce, poslanje ili autoritet da pogadjam tko je antikrist i njegov prorok te kada i kako ce se ispunjavati prorostva.

      Izbriši
    2. S.P.,

      pošalji papi Franji knjigu o. Berryja s upitom je li on (Franjo) taj falični prorok koji igra ulogu pape ili drugoga da čekamo. :-)

      Jura

      Izbriši
  6. "... istinska ljubav ne teži za tim da obrati drugoga...", rekao je papa Franjo u veljači prošle godine (http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=50984). A nekidan: "Isus te uistinu voli, baš takvog kakav jesi (kakva jesi). Daj mu mjesta; bez obzira na razočaranja i rane u svom životu, daj mu priliku da te voli. Neće te razočarati."
    "To je tako gay", kaže Mundabor. "... Zamišljam prosječnu [cenzura] kako razmišlja: 'No dobro, i ja volim sebe baš takvu kakva jesam, i ne vidim nikakvog razloga da se imalo mijenjam! Tu je stari u pravu, sigurno! Zato bih mogla tom Kristu o kojem on govori dati priliku da me voli baš takvu kakva sam, pa da vidimo znade li taj Krist što je za njega dobro! Naravno, očekujem sad puno od njegova bezuvjetnog, nesudećeg, neokrivljujućeg, rodno neutralnog odnosa, jer to čovjek u bijelom obećava.'
    Franjo stalno reklamira Krista sličnog nekakvom cendravom..., krajnje beta momku koji izdiše za mrvicom kakve god pozornosti, ne tražeći ništa zauzvrat: ne kažem klanjanje, nego ni najosnovnije poštovanje i pažnju. 'Oh, molim vas, molim vas, samo mi udijelite poneku misao tu i tamo! Ne trebate učiniti ništa! Ni pokajati se, ni promijeniti se, ama baš ništa! Tako ste divni takvi kakvi jeste! Ako me volite, to mi je sasvim dovoljno, ne trebate čuvati moje zapovijedi, i nećete zažaliti!'..."
    https://mundabor.wordpress.com/2016/09/26/give-jesus-a-chance-hippy-gay-pope-talks-about-lurv/
    M. P.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.