četvrtak, 27. prosinca 2012.

Elektroničke knjige



Nakon pada Gigapedije, teže je na jednom mjestu naći elektroničke knjige koje želite pogledati ili pročitati. Zato ću podijeliti s vama neke korisne stranice, a očekujem da, ako ste i vi naišli na neku dobru stranicu koja nije na donjem popisu, ostavite link u komentarima.


Library Genesis: http://gen.lib.rus.ec , http://libgen.org/ , http://libgen.info/ , http://en.bookfi.org/

Ebookee: http://ebookee.org
FreeBookSpot: http://www.freebookspot.es/
AvaxHome: http://avaxhome.ws/ebooks
Forum Mobilism: http://forum.mobilism.org/viewforum.php?f=106

Project Gutenberg: http://www.gutenberg.org
Internet Archive: http://www.archive.org/index.php

Team Alexandriz (francuski): http://www.teamalexandriz.org/
Bibliothèque Saint Libère: http://www.liberius.net/

(ruski): http://reeed.ru/lib/

Neprovjereni popisi stranica:
http://pastebin.com/LTZfu2DX
http://www.hongkiat.com/blog/20-best-websites-to-download-free-e-books/

Časopisi: http://magzdb.org/ , http://magazine3k.com/

Mnogi torrenti, npr. http://btdb.in/

Kao i uvijek, ne preporučujem sve što se nalazi na navedenim linkovima i odričem se svake odgovornosti za vaše postupke :-)

3 komentara:

  1. Da li bi mi netko mogao reči koji bi bio najbolji stav što se tiče "kršenja copyrighta" i korištenja piratskog softwarea? Razgovarao sam s nekoliko svećenika i rekli su mi da ako se te stvari koriste za osobnu upotrebu da to nije ozbiljna stvar. Koliko sam vidio po forumima čini mi se da se u Americi strože gleda na to. Koji je vaš stav o tome i imate li kakvih savjeta?

    JF

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JF, ja se vodim principom da je copyright kako ga danas shvacamo glupost, mislim da je lose ako netko pripisuje sebi tudje djelo ili ako ga prodaje za profit bez dozvole autora, ali kopiranje za vlastitu upotrebu mi je prihvatljivo. Standardni argumenti s kradjom mi uopce nisu uvjerljivi jer ako netko ukrade kilu brasna, onda ta kila fali, nema je vise na polici. Ako netko kopira cd ili software, ona prvotna kopija nije narusena. Naravno, mogao bi netko reci da tako uskracujem planiranu prodaju tvrtkama i autorima tih djela, ali planirana prodaja i realnost su razlicite stvari. A na prigovor da se ljudi vise necim nece baviti jer nece imati dosta prihoda najcesce odgovaram (Marku, jer on ima drugacije stavove) da se, sto se mene tice, ni ne trebaju baviti.

      Naravno, moralisti poput Griseza kojeg jedan nas komentator preporucuje kazu drugacije.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.