nedjelja, 21. listopada 2012.

Nedjeljna blog preporuka 33


Danas navodim samo nekoliko stranih blogova koje, čini mi se, nisam preporučivao u prethodnim epizodama nedjeljnih blog preporuka.
  • TradiNews - francuski blog koji prenosi vijesti vezane uz tradicionaliste, najbolji sakupljač takvih informacija na francuskom jeziku,
  • Vatican Insider - Sacri Palazzi - često prvi objavljuje vijesti o zbivanjima u Rimu, ali isto tako često su "vijesti" zapravo priželjkivanja autora Andree Torniellija i zato obojane progresivističkim nijansama,
  • Blog Washingtonske nadbiskupije - Mons. Charles Pope redovito lijepo i originalno objašnjava tekstove iz Svetog pisma ili aktualna kulturna i politička zbivanja,
  • Fr Hunwicke's Mutual Enrichment - vrlo učena i zanimljiva razlaganja o liturgijskim i drugim katoličkim temama koje se na većini ostalih mjesta obrađuju površno i bez povijesnog konteksta, čitao sam ovaj blog i prije, ali ga ne preporučih jer je autor bio anglikanski svećenik. Unazad godinu-dvije postao je katolik i zaređen je za pravog svećenika.
  • Unam Sanctam Catholicam - blog i nova stranica - puno vrlo kvalitetnih članaka iz pera jednog tradicionalista (vjernog papi).
Ako imate neke svoje favorite koji još nisu spomenuti, slobodno ostavite link u komentarima.

Broj komentara: 9:

  1. dva bloga za one koji vole povijest- Die auswärtigen Missionen koji objavljuje članke iz starih misijskih časopisa i Meditaciones Trinitarias jednog trinitarca o raznim manje poznatim stvarima vezanim za taj red

    OdgovoriIzbriši
  2. Što je to "tradicionalist vjeran papi"?! Sve tradicionaliste koje poznajem, vjerni su papi.Tradicionaliste koji nisu vjerni papi, nitko ne bi primio u bogosloviju FSSP, Instituta Krista Kralja, a, naravno, ni u FSSPX. Znači li to da bi tradicionalist vjeran papi rado išao na novi međureligijski susret u Asiz? Pa na te seanse ne idu ni mnogi neokonzervativci i otvoreno se suprotstavljaju. Nije htio doći ni kardinal Ratzinger prva dva puta.
    Osim toga, većina pripadnika Ecclesia Dei skupina( čiji članovi dobrim dijelom iziđu i završe u bogoslovijama FSSPX-a, a jedno je vrijeme bilo obratno) razmišljaju isto kao i lefebvrovci, samo na raznorazne načine nastoje pronaći svoju ekološku nišu u postkoncilskoj Crkvi pa svašta potpišu i šute o Koncilu, a vole Vaticanum II. moš mislit!
    Ovo gore je jadni argument kojim se branimo od modernista, a oni nas ne vole upravo jer smo vjerni papi.
    Sv.Oca treba poštovati, voljeti i za njega i svetu Crkvu sveudiljno moliti, jer i to je katolička Tradicija!
    Eventualno se moglo napisati: "nije lefebvrovac". Ali i to je "contradictio in adjecto", jer su svi današnji tradicionalisti LEFEBVROVCI!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sto je to Tradicionalist vjeran papi?Mozda je to onaj koji vjeruje papi i Bogu pa makar kakva strujanja bila u Crkvi.Treba se predati pod papinu jurisdikciju i ujedno ostati vjeran tradiciji,jer kao sto si i rekao "i to je katolicka Tradicija"a ostalo prepustiti Bogu.On zna zasto dopusta ono sto dopusta i kakve planove ima,vazno je biti jedno,jer i to je dio katolicke Tradicije.I kao cijelina ,pomocu milosti Bozje trebamo obnoviti Crkvu.Jer biti "izvan Crkve"jednako je nevjerovati da je Bog taj koji vodi i obnavlja svoju svetu Crkvu,pa makar na koji nacin ju covjek pokusava unistiti.


      Alex

      Izbriši
    2. Slažem se s Vama!

      C.

      Izbriši
  3. Tradicionalni blogovi, inače neskloni inflaciji privatnih objava i proroštva, objavili su članak o Alois-u Irlmaieru, "proroku" iz Bavarske. Običan čovjek, vjernik katolik, mnoge je stvari predvidio s nevjerojatnom preciznošću. Umro je 1959. Čak su ga jedanput htjeli osuditi zbog šarlatanstva i širenja panike. Nakon što je sucu rekao da mu supruga sjedi kod kuće u dnevnom boravku crvenoj haljini, a s njom razgovara neki gospodin-sudac je provjerio i bilo je tako. Pušten je i nije osuđen.
    Njemu su mnogi dolazili, čak i slavni kancelar Konrad Adenauer. U drugom je svjetskom ratu mnogima rekao jesu li im živi članovi obitelji, a kasnije je policiji pomagao u otkrivanju zločina što je više puta uspjelo.Nije uzimao novce za svoje usluge.
    On je predvidio treći svjetski rat, kojem će prethoditi velika inflacija i porezi koje nitko neće moći platiti te nagovjestio mogući "euro crash". Rat bi trebao početi na Bliskom istoku i proširiti se na Europu, no iskra će opet doći s Balkana?!Rekao je da će to biti one godine kada nastupi vrlo rano proljeće, nakon plodne godine s puno žita i voća!
    Nagovjestio je veliku patnju Crkve i Sv.Oca, mnoge ubijene redovnice i redovnike te srušene crkve. A nakon svega ponovnu uspostavu kršćanske vjere i vrijeme velikog mira i sreće, tko to doživi.
    Što mislite: nije li ovaj scenarij velikih poreza, poskupljenja kod nas već nastupio. Euro se u cijeloj Europi drma, Grčka, Španjolske Italija su u teškoj krizi?! Masonerija želi treći svjetski rat!Bliski Istok posve nestabilan. Izrael Iran gotovo u ratu.
    Zanima me mišljenje mnogih o budućnosti. Što se da, bez upadanja u nebuloze i širenja straha i panike, zbilja predvidjeti i koliko nam je Duh Sveti preko ovakvih ljudi kao Irlmaier htio pokazati što nas očekuje!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  4. Vatikanska himna, potpuno savršenstvo-nenadmašiva ljepota glazbe i riječi. Uglavnom čujemo nekoliko taktova glazbe u tijeku ceremonije prije blagoslova Urbi et orbi i nakon njega. Prvi put sam pročitao prekrasne riječi na latinskome, najljepšem jeziku!www.youtube.com/watch?v=mDV48bsquew&feature=related
    Živio Sv.Otac!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  5. http://www.stpeterslist.com/

    Krešo

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.