srijeda, 22. veljače 2017.

Zen koji ima smisla

Kardinal Zen: kardinali „imaju pravo dobiti odgovor“


(Hong Kong) Kardinal Joseph Zen, hongkoški nadbiskup u miru, slovi kao siva eminencija katakombne Crkve u komunističkoj Narodnoj Republici Kini. Borbeni purpurnik u jednom je intervjuu javno podržao dubia (dvojbe) kardinala Brandmüllera, Burkea, Caffarre i Meisnera.

Četvorica kardinala zatražila su od pape Franje pojašnjenje spornih i dvosmislenih formulacija u VIII. poglavlju posinodske pobudnice Amoris laetitia. Premda su dubia, koja su formulirana u obliku pet pitanja, Papi poznata od 19. rujna 2016., on odbija odgovoriti na njih. Dosada je uopće izostala bilo kakva službena Papina reakcija na ova goruća pitanja o središnjim temama vjere.

Poznato je samo da je Franjo „kipio od bijesa“ kada su četvorica kardinala, zbog izostanka papinskoga odgovora, 14. studenoga 2016. svoja dubia objavili u javnosti.

Raymond Arroyo s EWTN-a vodio je intervju s kardinalom Zenom. Pri tome je bilo govora i o temi dubia koja trenutačno javno ili potiho dominira svime u Crkvi. Na pitanje što misli o tome, kardinal je odgovorio:
„Mišljenja sam da je to upit pun poštovanja koji su uputili ovi biskupi i kardinali kako bi dobili pojašnjenje. Držim da oni imaju pravo dobiti odgovor.“

Kardinal se već desetljećima bori za pravo na slobodno ispovijedanje vjere u Hong Kongu otkako je Velika Britanija ovo područje vratila Narodnoj Republici Kini i za dobivanje toga prava u pravoj komunističkoj Kini. On slovi kao glasnogovornik katoličke katakombne Crkve i progonjenih kršćana. Tim i više jer Vatikan trenutačno traži približavanje s Pekingom i zbog toga zanemaruje temu katakombne Crkve (Crkve u ilegali) i povrjede prava na ispovijedanje katoličke vjere. Takozvana Nova Ostpolitik (Istočna politika) katakombnu je Crkvu iznimno uznemirila. U kardinalu Zenu, jednom od beskompromisnih branitelja prava na život nerođene djece, oni pronalaze čvrsto uporište.


Tekst: Giuseppe Nardi
Izvor: http://www.katholisches.info/2017/02/21/kardinal-zen-die-kardinaele-haben-ein-recht-eine-antwort-zu-bekommen/

Broj komentara: 14:

  1. Koliko god modernizam pokazivao milosrdno i namiješeno lice, u slučaju Ostpolitik i nove Ostpolitik, vidi se da je riječ o dijaboličnom pokretu kojemu je začetnik onaj mrzitelj Crkve i kršćanstva.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U modernizmu nema ni grama milosrdja. Milosrdan je BOG.. BOG je ISTINA. Modernizam nije na strani istine. Modernizam je liberalizam; liberalizam je sotonizam, a sotona nije milosrdan.

      Izbriši
  2. Prije se moralo samo paziti da neka knjiga ili tekst imaju nazivnik katoličko da bi bio siguran da je ispravna, pravovjerna i da je se smije uzeti sigurno čitati. Danas to više nije dovoljno niti je to garancija za istinitost i pravo. Danas to više ništa ne znači.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljivo poigravanje s kardinalovim prezimenom u naslovu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne zaboravimo kako je Pavao VI, pod ucjenom komunista da će učiniti javnim njegov sodomizam, što je već bila javna tajna dok se je kao nadbiskup Milana Montini skitao u civilu s mladim muškarcima o čemu piše camariero Bellagrandi koji je vršio službu od Pija XII sve do Pavla VI,

    -odao imena svećenika koje je Crkva poslala iza Željezne Zavjese da vrše dušebrižništvo vjernima. Odmah po prelasku granice su uhvaćeni, smaknuti ili poslani u gulag.
    -izdao junačkog Kardinala Mindszentya
    -srčano primio komunista Tita
    -obećao pravoslavnom agentu KGB-a da V2 neće osuditi Komunizam
    -potpuno odredio daljnji ton i smjer Ostpolitik pod režijom heretika Künga
    -da će dopustiti kremiranje
    -da će opravdati kontracepciju u Humanae Vitae, što Providnost je providnost skršila po Kardinalu Ottavianiu koji je presreo skicu i brzo učinio ključne izmjene
    ... Sve to vrijeme dobri službenici Vatikana su otpuštani i postavljana je sodomitska mafija.
    Onda možete samo zamisliti koliko su na cijedilu ostavljeni Katolici u Komunističkoj Kini, sve do danas. Njihovo mučeništvo je bez riječi potpore.

    Da nije ispao u javnost njegov sodomizam putem mladog glumca s kojim je imao 'odnose' već bi ga modernisti proglasili 'svetim' po najbržem postupku ikad.

    BVMopn

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne cini mi se prikladnim pisati ovako o papi Pavlu VI. Koliko god on bio los papa zbog razlicitih odluka koje je donio ili koje su donesene za njegova pontifikata, pravednost bi zahtijevala obilne dokaze prije no sto i obicnog covjek optuzimo u tako teskoj stvari, inace klevecemo sto je vrlo gresno. Koliko vise kad se radi o Papi! Ne mogu zamisliti da vi takve dokaze imate, a samo rijeci jednog glumca to nisu (usput, profesije koja se nije smatrala bas casnom).

      Izbriši
    2. Da ispravim pogrešku;
      Kueng nije posterboy Ostpolitik ništa više od njegovih suveremenika-heretika, vladajući papa je onaj koji je naravno prvi, ali ako netko još jest onda je to Kardinal Casaroli, koji je Komunizmu čitao hvalospjeve u posjetu Kubi 1974., obnašao dužnost Državnog Sekretara od 1979. do 1990. Vatikanski Ostpolitik nije niušta drugo nego asimilacija Komunizma u Crkvu i prisiljavanje vjernika na kapitulaciju.
      Sjetimo se Kardinal-Majora Slipyja koji je branio i zagovarao Katolike Ukraine, koji se je htio vratiti u gulag kada je saznao da je njegovo oslobođenje dio kukavičkog dogovora Vatikan-Moskva.

      Prema osobnim viđenjima iznesenima u knjizi Pof. Franca Bellegrandija Nichitaroncalli – Controvita di un Papa izdane u Rimu 1994. Častan plemić, Camariero di spada e cappa od Vatikanske Plemićke Garde najistaknutijeg vojnog reda papinske vojne službe (isti vojni red koji je dotični Pavao VI dokinuo, red tradicionalno uvijek prisutan na dvoru). Profesor Moderne Povijesti, Innsbruck Univerzitet Austrija. Odlikovan Zlatnim Križem Austrijske Republike, koristio je izvore i bio siguran u činjenice. Bellegrandi je s gađenjem promatrao infiltraciju sodomita koji su dovodili sa sobom svoje efeminizirane dečke sa šminkom koja krije bradu. Francuski pisac, javni sodomit Roger Peyrefitte komentirao je u časopisu Tempo 1976. propovijed Pavla VI o seksualnosti, kazujući da je P.VI 'homosexualac' jer zna za njegovog dečka. Istina, osoba skandaloznog karaktera no iskazi Bellegrandija se podudaraju vremenom, detaljima, kontektsom i samim iskazom policajca koji je vidio Montinija. Zbog svoje funcije Bellegrandi je često viđao sve aktere i naglo uznapredovalu infestaciju sodomita na presitžnim državničkim funcijama još u vrijeme Ivana XXIII, stari časni službenici su bili otpušteni a novi su u đepu nosili preporuku Kardinala Montijia.

      Sodomizam mehanika kontrole moći putem mreže ucjena pa su i heretici svake vrste imali inters za stvaranje sodomitske klike, sjemeništa su doživjela mnoštvo kandidata nemoralnog interesa i onih koje se je moglo navesti na krivi put. To je rezultiralo dugotrajnim zataškavanjima i teškim skandalima pederastije koji su ranili Majku Crkvu.
      Za kraj, sjetite se zapanjujuće brze truleži koja je zahvatila formaldehidom mumificirano(!) tijelo P.VI tako da su zbog smrada pri izlaganju morali postaviti ventilatore.

      BVMopn

      Izbriši
    3. Ovakav govor o pokojnom Papi sluzi na "cast" i autoru doticnog pamfleta kao i vlasniku bloga. Ovo prerasta u otvoreni antikatolicki blog pod krinkom tradicije. Svatko tko procita ovakav komentar moze samo to zakljuciti. Pustiti ovakav komentar i ostaviti ga na blogu koji posjecuju vjernici... Zalosno... N.N.N.

      Izbriši
    4. Ne postavlja li se pri tom i pitanje, ako su dotičnog izjave autentične, tko je onda tu, a i ovdje uistinu antikatolik?
      Ako je istina, neka bude obznanjena, jer htjeli mi to ili ne istina će kad tad izaći na vidjelo. A bolje prije nego poslije. Pa i ona istina koja nam ne odgovara, ili nas boli, dira, udara u najtanju žicu. Ako pak nije istina vi se izvolite potruditi dokazati da nije. Tek tada možete opominjati druge koliko su katolici ili nekatolici, namjerno ili nenamjerno... C.C.C.

      Izbriši
    5. C.C.C., naravno da je teret dokaza ovdje na onima koji optuzuju Papu, a u ovako ozbiljnoj stvari dokaz ne mogu biti tracevi nezadovoljnog bivseg dvorjanina i dvojice homoseksualaca.
      Pretpostavljam da je ovo preneseno sa sedevakantisticke stranice http://www.traditioninaction.org/ProgressivistDoc/A_083_MontiniHomosexual.html

      Cini mi se da ima dovoljno indicija da je doslo do infiltracije homoseksualaca, masona itd. i osnivanja njihovih formalnih i neformalnih lobija, ali reci da je jedan papa bio homoseksualac bez cvrstih dokaza je u najmanju ruku vrlo neodgovorno. Odluke koje je donosio, a koje su zaista bile katastrofalne mogu se vrlo utemeljeno kritizirati bez pribjegavanja takvim tvrdnjama.

      U svakom slucaju, molio bih vas da ne nastavljate s takvim komentarima.

      Izbriši
    6. Usput, kad ste vec potpuno nepotrebno skrenuli temu, sjeca li se netko jos skandala u Rijeci prije prije pet godina? O tome je bio prvi clanak na ovom blogu s oznakom homohereza.
      Navodno su se svi akteri iz te price potiho vratili na bogoslovije/teoloske fakultete po Hrvatskoj.

      Cuo sam i jednu (neslanu) salu da kad biskupi i svecenici u Hrvatskoj cuju kako neki kolega ima djecu kazu "pa dobro, barem je sa zenom".

      Izbriši
    7. Takodjer, bilo bi korektno i pravedno da je prvi komentator objavio i demanti samog Pavla VI.

      Izbriši
  5. Da ispravim: "Tradition in Action" nije sedevakantistička stranica.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.