četvrtak, 10. rujna 2015.

Mala škola ministriranja

Dublje ćete spoznati značenje svete mise.

Ako želite naučiti ministrirati na tradicionalnoj latinskoj misi (izvor obilnih Božjih milosti), prijavite se za Malu školu ministriranja. Sve upute su na navedenoj poveznici.

Nekoliko korisnih materijala: slikovni vodič (ovdje ili ovdje), mali latinsko-hrvatski misal ili red mise, odgovori napisani kako se izgovaraju.

Naučit ćete da se ovako ne smije ponašati!

Broj komentara: 8:

  1. Hvala na objavi. Deo juvante!
    "Tražite najprije Kraljevstvo Nebesko, a sve će vam se ostalo nadodati."

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo dvoje ministranata je još i dobro . Nemaju naušnice , kapuljače od trenirke , kratke hlače , tenesice , kaugumu u ustima . Ovaj nestašluk u sakristiji možemo im progledati kroz prste ako su na misi bili sabrani. Možda još nisu završili malu školu ministriranja . Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Hoće li prigodna SSPX-ovska indoktrinacija biti gratis? Ako se ne varam, osoba koja organizira ovaj tečaj (i vodi taj blog) je ista osoba koja tvrdi da je nova misa božja kazna za naše grijehe.

    Iksić

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ucit ce se ministrirati na tradicionalnoj misi. Nece biti indoktrinacije. Ako se bojite, mozete doci sa sinom i promatrati.

      Izbriši
    2. Ako bude u nekoj crkvi, ozbiljno ću razmisliti o tome.

      Iksić

      Izbriši
    3. Inače Bog baš i ne voli kukavice. Da David nije bio onako hrabar, i uz pomoć Božju ubio Golijata, tko zna što bi bilo sa židovskim narodom.
      Zato baš i nije preporučljivo da ministranti budu kukavice. :)

      Ovdje nije riječ ni o novoj misi, ni o Bratstvu svetog Pija X. (mada činjenice govore same za sebe), nego je riječ o ministriranju na tradicionalnoj misi.

      Znači da ponovimo, fokus je na učenju ministriranja na tradicionalnoj misi. :)

      Izbriši
    4. @ "Tradicionalna Latinska Misa" - nadam se da se nećete uvrijediti, ali prvi dio vašeg odgovora je potpuno besmislen, osim ako ne planirate u "malu školu ministriranja" uklopiti i nekakvu (barem temeljnu) vojničku obuku. Ako da, uštedjet ćete gospođi predsjednici bar dio truda.

      Vezano za drugi dio - pretpostavljam da je i kod raznoraznih sedevakantističkih skupina fokus na tradicionalnoj misi, pa opet ne bih nekome preporučio da pođe kod njih vježbati ministriranje.

      Iksić

      Izbriši
    5. Kako sam i napisao :) "nije baš preporučljivo da ministranti budu kukavice", mislim da tu ne trebam nešto posebno objašnjavati.

      Inače:
      Zaštitnica male škole je Blažena Djevica Marija od Krunice (Ružarija); spomendan 7.10.
      Geslo male škole je "Deus providebit!"

      Sve na veću slavu Božju!

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.