nedjelja, 12. prosinca 2010.

Predispitivanje o udruzi (3)

Evo novog prijedloga žiga. Na njemu ćete naći prijedlog imena: Društvo za promicanje Tradicionalne Mise "Benedictus", ali i novo grafičko oblikovanje. Hvala svima na primjedbama do sada, neke sam i prihvatio, a i one koje nisu primjenjene u ovoj inačici ipak su bile korisne. Žig bi trebao biti promjera 40 mm, pa si probajte smanjiti sliku do te veličine za potpuniji dojam.

Opet nekoliko napomena:
  • Većina čitatelja je preporučila društvo, a ne udrugu.
  • "Za promicanje" se čini bolje jer stavlja naglasak na predmet, a ne na osobe koje to čine. Neki su primjetili da je "ljubitelja" previše subjektivno.
  • Najveće diskusije imali smo mi u "užem odboru" oko toga da li izabrati "tradicionalne mise" ili "tradicionalne liturgije". Ja sam na kraju odlučio ovako jer mi se čini da je riječ misa bliža običnom čovjeku, nego liturgija, ali i zato što je naziv već ionako dosta dug, a riječ liturgija je dulja od riječi misa.
  • S obzirom na produljenje naziva ("za promicanje" umjesto "ljubitelja"), slova na obodu bi se morala još smanjiti, pa bi slovo B izrazito dominiralo. Zato je Benedictus pomaknuto prema gore, B je malo smanjeno i učinjeno sličnijim verziji iz uglate glagoljice, a na dno je došao križ kao vizualni podsjetnik na identitet udruge za one koji ne znaju ni što je tradicionalna misa niti prepoznaju glagoljično slovo. Usto, križ se značenjski vrlo lijepo povezuje sa Benedictus (uz ostala prije spomenuta tumačenja) jer je to osnovni čin blagoslivljanja.

Uz komentare, koje možete unijeti u anketni formular, pozivam sve zainteresirane i voljne da nacrtaju i svoju verziju žiga (po mogućnosti u vektorskom svg formatu) i pošalju mi na našu mail adresu koju imate u lijevom stupcu bloga.



DODANO 13.11.2010. Evo jedne malo modificirane verzije. Možete komentirati i prvu verziju i drugu u istoj formi dolje.

DODANO 13.11.2010. Evo još jedne malo modificirane verzije. Možete komentirati i prvu i drugu i treću verziju u istoj formi dolje.

DODANO 14.11.2010. Evo još jedne malo modificirane verzije. Razmaci među slovima su mrvicu promijenjeni i slovo B je lagano zaobljeno da djeluje prirodnije. Možete komentirati sve četiri verzije u istoj formi dolje i dati svoje prijedloge.



Broj komentara: 10:

  1. Evo ja ću danas početi devetnicu sv.Josipu da se sve - vezano uz TM, osnivanje udruge...- ostvari u skladu sa Božjom Voljom!

    OdgovoriIzbriši
  2. odlična ideja i ja krećem!!
    Ovaj drugi prijedlog žiga mi se više sviđa!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Moj glasi ideeee...

    za žig br 2. ;)
    Slipo

    OdgovoriIzbriši
  4. Super, priključujem se devetnici!

    OdgovoriIzbriši
  5. A, koliko molitelja.Poznajavajući jačinu zagovora sv.Josipa možemo očekivati da će nam kardinal Bozanić služit Tridentinsku Misu....he he

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja cu se pridruziti i ako kasnim jedan dan. Valjda ce sveti Josip i moju molitvu cuti kroz vase glasne molitve:)
    Tko zna, mozda cemo u blizu buducnost vidjeti kako i biskup Sasko slavi staru misu i hvali njezinu lijepotu? Ili jos bolje; kardinal Bozanic, biskup Sasko i jos koji svecenik da zajedno slave levitsku svecanu misu, hehe...

    Ivan Kovacic

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa sada mi se nekako najviše sviđa žig br.4!8-)

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.