utorak, 12. studenoga 2013.

Smiljana Rendić, treći put

Smiljana Rendić je uvijek dobrodošla gošća na ovom blogu (1,2), posebno kad polemizira o kontroverznim pitanjima poput onog koje slijedi. Ako se i nećemo s njom složiti baš u svemu, ipak je većinu stvari vrlo dobro opisala, i to onda kada je njezino stajalište bilo vrlo usamljeno. Netko bi je nepristojno mogao okarakterizirati kao frustriranu babetinu, ali tko ne bi bio frustriran gledajući kako se laži i manipulirani sentimenti podmeću pod istinu. Stil joj je osebujan i pravo osvježenje za naše prilike gdje se do pojavka interneta teško moglo u crkvenim glasilima pronaći nešto bolje od glaskoncilovske uravnilovke.


(O Međugorju, o mons. Žaniću i mons. Franiću, 
o Ivanu Pavlu II. i o Hansu Ursu von Balthasaru)
Marulić 1-2, 2013
(arhiv)

3 komentara:

  1. Divna žena. Pokoj vječni darujoj joj, Gospodine!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bijaše iznimno hrabra i inteligentna žena, a sudeći po razmišljanjima i veoma dobra katolkinja. Vjerujem da joj je njezin Stvoritelj po tim njezinim vrlinama i beskompromisnoj vjeri darovao vječni život!

    Augustin

    OdgovoriIzbriši
  3. Za podsjećaj na našu Smiljanu Rendić umrlu na današnji dan (27.8.1926.-26.5.1994.)

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.