subota, 8. prosinca 2012.

Neoskvrnjeno Začeće Bl. Djevice Marije

Zdravo, Marijo, milosti puna, svetija od Svetaca, uzvišenija od nebesa, slavnija od Kerubina, dičnija od Serafina i časnija od svih stvorova! Zdravo, mili i razumni Božji raju, što ga danas zasadi na istoku dobrostiva i svemoguća desnica; raju u kojem cvate stablo istine i života, i tko od toga stabla bude okusio, neće podleći smrti! Zdravo, presveto sazdana, neoskvrnjena i prečista palačo višnjega Kralja, Boga; palačo, koju On sam raskošno uresi! Zdravo, sveto Božje prijestolje, Božanska riznico, slavna kućo, prekrasni nakite, probrano blago, pomirište čitavoga svijeta, nebo što propovijedaš slavu Božju! Zdravo, žaro skovana iz suhoga zlata; u tebi je pohranjena mana, a to je Krist, preugodna slatkost naših duša! O prečista i svake hvale i časti dostojna Djevice, nekrčena zemljo, neorana njivo, cvjetna lozo, izvor-vodo, svojim uspješnim i radi majčinog ugleda moćnim molitvama obrati se Gospodinu Bogu i moli se za nas!
(sv. German, navedeno prema Život s Crkvom 1 - 1934)

4 komentara:

  1. Lijepa molitva, puna zanosa i oduševljenja!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jeli to sveti German Carigradski?
    Mladen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih znao, a u spomenutom izvoru se ne navodi, mozda bi se moglo potraziti u staroj verziji brevijara za ovaj dan ako tko ima volje.

      Izbriši
    2. Eto vidiš, uopće se nisam sjetio pogledati u brevijaru. U starom brevijaru piše:"sancti Germani Episcopi", onda je to sigurno sveti German nadbiskup carigradski.
      Osjeti se u molitvi da ju je pisala neka istočnjačka duša.:)
      Mladen

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.