petak, 29. listopada 2010.

Papa nam dooooolaziiii

Juuhuuuuuuuuuuuu, dolazi nam Papa!!!!!!!!!


Prema vijestima trebao bi doći u prvoj polovici godine, pa ako ne bude hladno možda stavi svoj crveni šešir...


... a vrlo vjerojatno će se pomoliti i pred grobom blaženog kardinala Stepinca.



Jedva čekam!

ps. tko zna, možda će do tada i u Zagrebu biti izvršena Papina želja pa se omogući slavljenje tradicionalne mise??

Broj komentara: 8:

  1. Juhu, evo odmah cu pisati u Rim da prenesu moje zahvale papi. Samo ne znam kome da pisem, mozda Ecclesiji Dei.

    OdgovoriIzbriši
  2. To se zove vijest!!! Možemo odmah početi s malom školom skandiranja, kad sam bio u Beču 2007. skandirali su Benedikt aus Bayern wir möchten mit dir feiern! Ima još jedna: Benedikt, von Gott geschickt!

    OdgovoriIzbriši
  3. moramo se pod hitno organizirati i napraviti majice, kišobrane, lepeze sa papinim likom!

    Jedva čeka da nas posjeti Kristov Namjesnik!8-)8-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Samo me zanima hoće li prof. Crnčević i njegov kolega bivši profesor urediti liturgijski prostor po svojim modernim vizijama ili će pak što je vjerojatnije prof Crnčević kao jedan od nižih ceremonijara morati trpjeti nazadni tradicionalistički liturijski izričaj kojega u ime Svetog Oca njegov vjerni ceremonijar bude zadao.. Znam da sam zločest, ali jedva čekam! :-)
    Biti će znakovito promatrati uređenje prezbiterija i oltara kad Papa bude služio liturgiju!! Tko zna možda se ovi naši požele svidjeti Papi pa i sve nas tradicionalne iznenade svojom ''tradicionalnošću''...

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš sam danas o tome razmišljao;"Što ako budu sudjelovale ministrantice, ako bude ultra moderno uređen oltar i prostor oko oltara, ako bude izvanrednih djelitelja pričesti, ili nedaj Bože djeliteljica"...Ali potrudit će se naš papa Bendžo i njegov ceremonijar da to sve prođe što tradicionalnije8-)
    Baš dok sam večeras molio Put Križa zamolio sam Gospodina da papin posjet prođe u najboljem redu,i još sam dodao;"Gospodine, znam da nije tako važno, ali molim te neka bude tradicionalno"..he he...
    Nadam se da će staviti velike svijećnjake i veliki križ, i da će papa imati ljepu, raskošnu misnicu i mitru!

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa ne bi me zacudilo da pokusaju sve papine zahtjeve minimizirati, a ne bi me zacudilo ni da sve naprave kako on hoce. Mislim da su za njih papina liturgija i liturgija kakva treba biti u Hrvatskoj paralelni svjetovi, nema doticaja i utjecaja jedne na drugu. Sto papa radi, to ostaje u Rimu i eventualno gdje dodje, a ovdje kod nas ipak vrijede drugacija pravila.

    OdgovoriIzbriši
  7. Velika milost!!
    Slažem se Toma, to je njihov stav!!

    Bravo za prijedlog izrade kišobrana, majica, šalica, trasparenata!!

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.