subota, 27. kolovoza 2016.

Na istoku kršćane, na zapadu bebe

Pater Miranda: „Nad kršćanima u Siriji vrši se pravi genocid“

Pater Rodrigo Miranda djelovao je tri i pol godine tijekom rata u Alepu

(Damask/Rim) Pater Rodrigo Miranda koji je proteklih godina djelovao u Siriji, rekao je u intervjuu za Rome Reports da se nad sirijskim kršćanima vrši „pravi genocid“.

Pater Miranda pripada redovničkoj zajednici Institut utjelovljene Riječi (Istituto del Verbo Incarnado) koja je utemeljena u Argentini, a koja je i nakon izbijanja rata ostala u zemlji kako bi pomagala kršćanima. Tri i pol godine živio je u Alepu i ondje je doživio „sustavno ubijanje“ vjernika svoje župe. Kršćani su, kaže pater Miranda, ubijeni samo zbog toga jer su bili kršćani.

„Doživljaj je ekstreman“ koji sam imao u Siriji. Ono što se učinilo kršćanskim zajednicama, „pravi je i dokazani genocid“.

Pater Miranda došao je u Siriju 2011., nekoliko mjeseci prije izbijanja rata. „Nijedan čovjek na svijetu nije pripremljen za rat.“

Redovnik je uvjeren da sukob nije potekao iz sirijskoga društva, nego da je izvana unijet u zemlju. „Radikalni islamizam koji zastupa njegov najkrvaviji ekstrem, Islamska država, neprekidno progoni vjerske manjine. U Siriji je kalvarija za kršćane počela izbijanjem sukoba, još prije službenog nastupa Islamske države“, i nastavila se uz potpunu pasivnost međunarodne zajednice.

Pater Miranda kazao je u intervjuu da se kršćani Bliskoga istoka osjećaju napuštenima i od vlastite Crkve.

Kršćani Bliskoga istoka „doživljavaju patnju i osjećaju da su ih neke osobe i zajednice u Crkvi ostavile na cjedilu. Oni se jako pouzdaju u nas. Oni su naši bližnji. Kad umire kršćanin, pati cijelo mistično Tijelo Kristovo“, rekao je pater Miranda.

Bez imenovanja pape Franje, redovnik je proturječio Papinoj izjavi koji je odbio da se patnja kršćana na Bliskom istoku označi genocidom i koji je savjetovao da se taj pojam ne upotrebljava.




Tekst: Giuseppe Nardi
Izvor: http://www.katholisches.info/2016/08/19/pater-miranda-gegen-die-christen-in-syrien-findet-ein-wirklicher-voelkermord-statt/

***

Tko financira pobačajnu industriju?


Ovaj članak pokazuje u kojoj se mjeri financijski podupire pobačajna industrija:
George Soros Has Spent Millions to Promote Big Abortion, But Someone Has Spent Even More

Komentar (Mathias von Gersdorff):
Feministkinje se uvijek pretvaraju da je liberalizacija pobačaja bila posljedica djelovanja pokreta koji je težio za „emancipacijom“ žene.

Istina je posve drukčija: pobačajnu industriju financijski su odlučno podupirale iznimno bogate osobe i organizacije. Bez te gigantske pomoći ona ne bi nikada mogla postići svoje ciljeve.

Pobačajna industrija raspolaže novcima o kojima borci za život mogu samo sanjati:
Planned Parenthood godišnje dobiva 553,7 milijuna US$ od poreza, 353,5 milijuna US$ donacija i 309,2 milijuna US$ od drugih organizacija.

Među donatorima su milijarderi kao Warren Buffet (privatno vlasništvo od otprilike 108 milijardi US$) koji je samo u jednoj godini darovao 70 milijuna US$. Na popisu donatora nalaze se mnoge druge osobe ili poduzeća koja daju pojedinačne donacije koje ipak mogu iznositi stotine tisuća US$ godišnje.

Širenje pobačajne pilule financijski je podržao milijarder George Soros, kako i pokazuje izvješće.

Veliku financijsku potporu pobačajna industrija dobiva od zaklade Billa i Melinde Gates (Microsoft).

Procjenjuje se da dotacije za pobačaj i kontrolu rađanja iznose 120 milijuna US$.


Zaključak: širenje pobačaja diljem svijeta nije postignuće feministkinja koje to pišu po ulici na demonstracijama, nego osoba i organizacija koje raspolažu velikim financijskim sredstvima.


Izvor: http://mathias-von-gersdorff.blogspot.ba/2016/08/wer-finanziert-die-abtreibungsindustrie.html

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.