ponedjeljak, 25. ožujka 2013.

Projekcija filma i misa SSPX-a u Zagrebu 5. travnja 2013.


Zamoljen sam da objavim informaciju o projekciji dokumentarnog filma o mons. Marcelu Lefebvreu kojemu je danas 22. obljetnica smrti te pjevanoj tradicionalnoj svetoj misi koju će nakon projekcije služiti svećenik bratstva SSPX koje je nadbiskup Lefebvre utemeljio. Kao što možete pročitati na plakatu gore, mjesto događanja je Berislavićeva 6 u Zagrebu, a vrijeme petak 5. travnja u 16 sati. Film će imati hrvatske titlove.

Naglašavam da ni ja osobno ni Društvo Benedictus nismo imali nikakve veze s organizacijom ovog događaja.

Komentare na ovome tekstu ću za vrijeme Velikog tjedna zatvoriti jer predviđam da ne bi bili u skladu s duhom ovog vremene, a nakon Uskrsnog ponedjeljka ću ih ponovno otvoriti kako bi zainteresirani mogli pristojno komentirati. Do tada možete proučiti komentare s postova od prethodne godine: prvi, drugi ako imate kakvih pitanja ili nedoumica. Čini mi se da su u tim komentarima sve strane dovoljno dobro zastupljene, pa možete donijeti vlastiti sud. Molim Vas također da ne prelijevate eventualnu diskusiju ove teme na druge postove. Hvala!

Broj komentara: 7:

  1. Monsignoru Marcelu Lefebvreu, velikom Božjem ugodniku i duhovnom ocu svih tradicionalnih katolika

    Preuzvišeni,

    u ime mnogih Hrvata, krutih i tvrdoglavih,naviklih na vojničku poslušnost Rimu, što je bilo blagoslovom cijelu našu povijest i čime se ponosim, unaprijed se ispričavam za sve uvrede i teške riječi koje će se pasti.Modernizam je učinio svoje. Sinovi zla su posijali kukolj i uništavaju Božji vinograd.
    Znam da bez Vas nećemo uspjeti riješiti ovu strašnu krizu u Crkvi i sačuvati vlastitu vjeru.
    Znam koliko ste voljeli i poštovali "vječni Rim"-onako misionarski i vojnički, u čemu ste nam bili jako sličili. Stoga ste dopustili da Vas se proglasi buntovnikom što nikada niste ni bili.
    Hvala Vam za Vašu borbu, Vaše savjete i hvala Vam da ste sačuvali za buduća pokoljenja svetu misnu žrtvu.
    Zahvaljujući Vašem primjeru molim se za Svetog Oca i Crkvu, poštujem njegov autoritet, ali i dalje pozdravljam s Hvaljen Isus(i Marija), ježim se od pomisli na primanje blagoslova od protestantskih pastora(laika) ili od molitava po nekršćanskim bogomoljama. Prigibam koljeno pred svojim Gospodinom, primam svetu Pričest uvijek i samo na usta i bez straha ispovijedam istu onu vjeru koju je Crkva ispovijedala kroz cijelu svoju povijest.
    Molite se za FSSPX, molite se za svetu Majku Crkvu, molite se ja buđenje i jačanje Tradicije u našem hrvatskom narodu!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kikii, dolazite li na predavanje/misu sutra (petak, 5. travnja 2013.) u Zagreb? Ako dolazite, mogli bismo poslije skoknuti na čašicu razgovora.

      Izbriši
    2. Nažalost ne. Udaljenost i posao ne dopuštaju mi ni ovaj put. Premda molitvom podržavam dogaďaj.Hvala na pozivu. Prihvaćam svakako čim se pruži prilika.
      Ondje će biti nekoliko prekaljenih tradicionalista prve generacije, kao i Abbé, naš ponos.
      Kikii

      Izbriši
  2. A sad, braćo Hrvati, uzdignimo čaše i otpjevajmo koju prigodnu u čast mons. Lefebvra.

    Držislav

    OdgovoriIzbriši
  3. http://www.youtube.com/watch?v=B_qWGAL_v6Y

    OdgovoriIzbriši
  4. danas je baš bilo lijepo na misi od sspx-a... svaka čast dečkima koji su sve organizirali...

    OdgovoriIzbriši
  5. Jedan od organizatora8. travnja 2013. u 06:23

    Ne nama, nego Bogu hvala, i svećenicima.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.