nedjelja, 18. siječnja 2015.

Podsjetnik na osminu molitve da se odijeljeni vrate u jedinu arku spasenja

Mali podsjetnik iz prošlogodišnje objave povodom današnjeg (nedjelja) početka molitvene osmine:
Počinje osmina crkvenog jedinstva. Ne zaboravite uz molitve na nakanu pojedinog dana dodati i molitvicu (npr. 1, 2, 3) ili mrtvljenje kao zadovoljštinu za uvrede koje će se nanijeti Gospodinu u raznim "ekumenskim" susretima.

Nakane za svaki dan možete naći u ovom tekstu.

Ukratko, tradicionalni katolički stav za one koji se žele prisjetiti:
Neću se moliti s vama niti ćete se vi moliti sa mnom; ja neću reći amen na vaše molitve niti ćete ga vi reći na moje.
(sv. Margareta Clitherow u trenutku kada se protestantski duhovnik ponudio da moli s njom prije no što su je zgnječili na smrt)

I na kraju kao istinski katolički poticaj: molite se svetim djevicama mučenicama: sv. Janji (Agnezi) koju častimo u srijedu i sv. Emerencijani u petak. One su moćne zagovornice kod Boga!

1 komentar:

  1. Sveti Hermenegilde, moli za nas!
    Dosta se sličnih stvari i u prošlosti događalo. Uvijek je teško bilo ostati vjernim svetoj Crkvi. A mnoge su današnje stvari i nagoviještene:

    Iz spisa blažene Anne Katharine Emmerich:
    "Gradiše veliku, čudnu i neobičnu Crkvu. Svi morahu biti pušteni u nju kako bi bili ujedinjeni i imali ista prava: evangelici, katolici i sljedbe svake vrste. Takva trebaše biti nova Crkva…Ali Bog imaše druge planove."

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.