četvrtak, 15. svibnja 2014.

Ha-----ha

Mali zeleni traže krštenje, a veliki koji se ne crvene pričest.

Broj komentara: 13:

  1. Ljubimo Istinu. Laž je od Zloga.

    Što je papa stvarno rekao?

    http://www.patheos.com/blogs/deaconsbench/2014/05/pope-francis-what-if-martians-arrived-tomorrow-and-wanted-baptism/

    Mario

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo ti ljubi tu svoju verziju Istine i nema straha da zabludiš kao mi zločesti tradicionalisti … dapače revno ljubljenje te tvoje Istine te možda dovede do toga da jednog dana poljubiš i kuran :-)

      Btw. kad smo već kod toga negdje sam pročitao upit, ali nisam našao odgovor na pitanje dali se sada kopija kurana koju je poljubio IP2 smatra relikvijom? Bar npr. trećeg stupnja?

      Ferdinand Zvonimir


      Izbriši
    2. Ekipa se okupila, naglasili su vrijednost novog obreda koji hrani naše duše, nisu poslali nikakav zahtjev Ordinariju...Čak je i Sv.Martin za njih na silu, a ne po crkvenom duhu.
      Niš za Tradiciju.

      Željka

      Izbriši
  2. "“That was unthinkable. If – for example – tomorrow an expedition of Martians came, and some of them came to us, here… Martians, right? Green, with that long nose and big ears, just like children paint them… And one says, ‘But I want to be baptized!’ What would happen?”"

    1) Marsovci ne postoje. Niti vanzemaljci općenito (osim u smislu demona)...

    2) Kada bi marsovac došao, ne bi mogao biti kršten jer nema ljudsku narav. Samo ljudska narav može biti obnovljena i posvećena krsnom milošću jer je Isus, kao potomak Adamov, na sebe uzeo "put čovjeka" kako bi u svom tijelu pomirio ono što je Adam u svom tijelu izgubio. Isus nema narav marsovca, tako da njegova žrtva ne obuhvaća marsovce.

    3) Ideja da bi Crkva bila dužna krstiti marsovce kada bi se oni pojavili, iz razloga što je Bog Crkvi pokazao da krštenje nije samo za židove nego za sve ljude koji prime vjeru u Isusa, je toliko sablažnjiva i heretična da je teško povjerovati da je papa doista rekao jednu ovakvu glupost. Ali, s obzirom na ranije izjave, onda zapravo i nije tako teško povjerovati da je papa rekao jednu ovakvu glupost.

    4) Govor o marsovcima doista nije o marsovcima. Samo oni koji su pali s marsa mogu uopće pomisliti da je papa stvarno govorio o marsovcima kada je rekao da Crkvu treba "otvoriti" na isti način kako je to učinjeno u prijelazu sa starog zavjeta na novi.

    DM

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako je 1) točno, čemu onda 2), 3) i 4)?


      Z

      Izbriši
    2. Papa vjerojatno najbolje zna što je mislio, ako je uopće mislio. Samo sam prokomentirao DM - ovu argumentaciju.

      Z

      Izbriši
    3. Zasto bi nepostojanje marsovaca ucinilo nepotrebnim argumente pod 2,3,4. Marsovci su u nekim pogledima i bolji primjer, zato su vjerojatno i izabrani.

      Izbriši
    4. Odgovori 2,3 i 4 nisu potrebi radi izlaganja o marsovcu, nego radi pojašnjenja zašto npr. ne krstimo mačke (obične, ne marsovske).

      Na žalost, čini se da smo došli u vrijeme kada "ozbiljno" moramo početi razmišljati i o takvim stvarima. Hm, tko zna, možda ona izreka "besposlen pop i jariće krsti", u našem vremenu i u svjetlu novih aktualnosti poprimi i novo značenje.

      DM

      Izbriši
  3. "Ideja o vanzemaljcima proizlazi kao logička posljedica usvajanja materijalističke misli o spontanom nastanku živog iz neživog."

    Molim te ostavi se "materijalističke misli" i bilo koje filozofije. Posebno bih te lijepo zamolio da me oslobodiš susljednog protestantskog fundamentalizma u razumijevanja Biblije jer sam ja katolik.

    Ideja o vanzemaljcima potječe iz izjava, snimaka i sličnog osoba koji tvrde da su ih vidjeli. Takva svjedočanstva su vrlo brojna tijekom povijesti.
    Ja ih nisam vidio i njihove tvrdnje za mene su u razini osobnog svjedočanstva.
    To pitanje ne smatram bitnim za moju svekoliku egzistenciju.
    Recimo da leteći tanjur padne i vanzemaljci postanu dostupni našoj percepciji putem medija i uživo.
    Kažeš to nisu vanzemaljci nego demoni. Pametno. Zašto bi bili nužno vanzemaljci? Zato se napravi pokus - egzorcizam. Ako nema nikakvog učinka, demoni su isključeni. Što onda preostaje? Vanzemaljci.

    Mario

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mario ti nisi katolik, nego si neo-katolik. Možda ti se čini mala razlika u samo ta  tri slova, ali nije, nego je puno veća. Kod nas Katolika se radi o dva tisućljeća tradicije, dok kod vas neo-katolika predaja seže skroz tamo do Ivana XXIII...  Ukratko se može reći da i novije protestantske sekte imaju dužu tradiciju od tog vašeg "New Church pretend to be Catholic" nauka. 


      Ferdinand Zvonimir 


      Izbriši
    2. Mario,

      "Ideja o vanzemaljcima potječe iz izjava, snimaka i sličnog osoba koji tvrde da su ih vidjeli."

      Ne znam baš; ja sam se jaaako puno puta susreo s argumentacijom tipa "posve je nevjerojatno da smo sami u tolikom svemiru". Zapravo s kim god sam od pobornika vanzemaljskog života do sada diskutirao o toj temi (a bilo ih je, i to vrlo tvdo(glavo) uvjerenih), vrlo brzo bi se došlo do tog argumenta; na nekakvo osobno iskustvo ili viđenje nitko se nije pozivao. Implicitno je u tom argumentu sadržano uvjerenje da autor života nije Bog koji stvara kako mu se svidi, prema svom naumu, nego slučajnost, koja je zasigurno u tim golemim bespućima svemira još ponegdje urodila životom ako je tako urodila na zemlji. Odnosno čini se da je u pozadini doista materijalistička misao.

      Po pitanju postojanja vanzemaljaca osobno ostajem skeptik: premda teoretski dopuštam mogućnost da postoje, snažno sam sklon vjerovati da ih nema (osim, kao što reče DM, u smislu anđela i demona). U neku ruku pitanje doista nije od sudbonosne važnosti; teološki gledano ono za nas ljude ništa ne mijenja na stvari. No ostaje činjenica da se u tradicionalnu katoličku sliku svijeta, za koju sam sklon vjerovati da je istinita i da ima porijeklo u samoj božjoj objavi, vanzemaljci slabo uklapaju. Zato kažem: dok ne vidim (ili dok se izvan svake sumnje ne uvjerim), neću vjerovati i ostajem iznimno sumnjičav i podozriv prema svim navodnim svjedočanstvima za suprotno.

      Izbriši
  4. Ideja o vanzemaljcima ne počiva ne svjedočanstvima nego na materijalističkoj filozofiji. Svi "ozbiljniji" autori argumentaciju za vanzemaljce izvlače iz ranije navedene filozofije, a ne iz svjedočanstava. To znam jer sam svojevremeno i sam čitao gomile takve literature.

    A što se tiče potencijalnog pada letećeg tanjura te posljedičnog ispitivanja... tu ti mogu dati odgovor tipa kakvog si ti dao meni: pokaži mi taj leteći tanjur pa ćemo onda nastaviti priču.

    A što se tiče tvoje tvrdnje da si katollik: nisi. Tvoja vjera je stara manje od 100 godina. I izrečena je na ne-nezabludiv način. I proturječi čitavoj povijesti obvezujućeg Crkvenog učenja.

    DM

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.