subota, 8. veljače 2014.

Peticija za franjevce od Bezgrješne

Pokrenuta je peticija za pravedno rješavanje slučaja franjevaca od Bezgrješne. Iza peticije stoje različite Una Voce udruge od kojih je najvažnija Pro Missa Tridentina. O razvoju situacije možete se najbolje informirati kod Splendora. Tekst ove peticije na različitim jezicima naći ćete ovdje. Isprintat ću nekoliko primjeraka peticije na engleskom koja će biti dostupna za potpisivanje sutra, u nedjelju 9. veljače prije i poslije tradicionalne mise u sv. Martinu. Naglašavam da će se potpisivati isključivo izvan crkve, štoviše, neće biti nikakvih vidljivih obilježja, nego ćete morati pitati nekog od ondje nazočnih da vas uputi gdje potpisati. Ne trebate osjećati nikakav pritisak da potpišete i zamolit ću onoga tko bude držao ovu peticiju (opet naglašavam, izvan crkve) da ne nudi tekst na potpis, nego da ga potpišu samo oni koji to zaista žele. Onda ću u ponedjeljak skenirati potpisane listove i poslati na navedenu adresu. Ako ne stignete potpisati, nema problema, možete slobodno sami potpisati i poslati listove. Ja planiram samo sutrašnju akciju oko ove peticije.

Broj komentara: 5:

  1. Bravo, Toma. Čestitke na potezu. Imate moju apsolutnu podršku. Potrebno je sve učiniti u spašavanju Franjevaca Bezgrješne.
    Vratiti sve u prijašnje stanje, a komesara Volpija poslati u neki Starački dom.

    Bernard

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je vrlo mala stvar, ali ako je mozemo uciniti, zasto da to propustimo?

      Izbriši
  2. Una Voce je ipak prilična svjetska obitelj pa će valjda nešto od ovoga biti. Molimo se za dobar ishod!

    OdgovoriIzbriši
  3. Priključujem se peticiji!

    ...a ako smijem, da malo izreklamiram (anonimni) blog!

    OdgovoriIzbriši
  4. Listovi s potpisima skenirani i poslani.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.