subota, 8. srpnja 2017.

Glavno da je poslušan

Papa služi misu za radnike u Vatikanu (namjerno izbjegavajući vatikanske crkve). 

Ova kratka anegdota iz Tosattijevog članka sažeto opisuje kakva je osoba papa Franjo (brutalni autokrat kojem ništa nije sveto), kakva je osoba kardinal Müller (zašto je dobro da je smijenjen) i još par stvari o modernom shvaćanju svete mise.
Kardinal [Müller] je celebrirao misu u crkvi pridruženoj palači kongregacije [za nauk vjere] za grupu njemačkih studenata i profesora. Njegov tajnik prišao mu je kod oltara: "Papa želi govoriti s vama." "Jeste li mu rekli da služim misu?", upitao je Müller. "Da", odgovori tajnik, "ali kaže da mu to ne smeta - svejedno želi razgovarati s vama." Kardinal je otišao u sakristiju. Papa koji je bio vrlo loše raspoložen dao mu je neke naredbe i predao mu dosje koji se ticao jednog od njegovih prijatelja kardinala.

Broj komentara: 12:

  1. PSALAM 94 (93)
    Bože osvetniče, Jahve,
    Bože osvetniče, pokaži se.
    Ustani, ti što sudiš zemlju,
    po zasluzi plati oholima!

    Dokle će bezbošci, Jahve,
    dokle će se bezbošci hvastati?
    Dokle će brbljati, drsko govoriti,
    dokle će se bezakonici hvastati?

    Tlače narod tvoj, Jahve,
    i baštinu tvoju pritišću...

    Dobro je rekao pisac sa bloga Barnhardt:”Pocnimo se moliti da Blazena Djevica Marija prestane zadrzavati ruku svoga Sina. Neka se Bozanska kazna ocituje na nas, makar to znacilo da ce vecina biti zbrisana sa lica Zemlje. Ovo pljuvanje Kristu u lice mora prestati. Culi smo dosta o pravima ljudi. Vratimo se na ono sto smo smetnuli s uma sve ove godine- a to je Bozje pravo.”

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikako se nemojmo moliti da Blazena Djevica Marija ne zadrzava gnjev Bozji jer bi to znacilo katastrofalnu propast ne samo u materijalnom smislu (o kojoj je lako govoriti ziveci u danasnjem komforu), nego i propast bezbrojnih dusa.

      Bolje poslusajmo ono na sto nas je sama Gospa pozvala, molitva i zrtva za obracenje gresnika, za Svetog Oca i kao naknada za uvrede Njezinu Bezgresnom Srcu.

      Izbriši
    2. Imate pravo, izrekao sam to u afektu vodjen emocijama kad je ocito jedan dosje bitniji od Kalvarije.

      Ali sjetimo se i poruke iz Akite. Izgleda da ne postoji nacin da se svijet i Rim ociste, osim s Bozanskom intervencijom. Nije na meni da odredjujem kada je dosta bilo vukova u ovcjem runu i koliko kroz ovo jos moramo prolaziti. Sve smo ovo zasluzili i svakako je bolje da nam je dano jos vremena za obracenje i da poslusamo Gospin savjet.

      Izbriši
    3. Za kojeg "Svetog Oca" da se molimo Toma?
      Ako misliš na Bergoglia onda ni ti nijesi katolik kao ni on.

      Ako misliš na budućeg Papu, kojega neće birati mafija koju je ostavio "kardinal" Martini onda to pojasni.

      KP

      Izbriši
    4. Jorgea Maria Bergoglia, jedinog Svetog Oca kojeg trenutno imamo.

      Izbriši
    5. Toma ti pleses kao u nekom naopakom argentinskom tangu: korak naprijed pa dva koraka nazad.

      PS

      Izbriši
    6. "KP",

      Bez obzira što ti osobno imaš moralnu sigurnost da Bergoglio nije katolik, to ti ne daje pravo da osuđuješ onog tko nije uvjeren ili tko nije siguran. Mi nemamo autoritet nikoga natjerati ili obvezati da prihvati neki naš zaključak, koliko god bio utemeljen na činjenicima, ili koliko god bili u pravu. Dok autoritet ne da svoj sud, mi samo možemo upozoravati, uvjeravati, poticati, dokazivati. U međuvremenu te podsjećam da definicija raskola iliti šizme uključuje odbijanje zajedništva s drugim katolicima.

      Kao što je sv. Vinko Fererski postao svetac, bez obzira što je prvo dugo priznavao jednog (vjerojatnog) antipapu, a zatim postao sedevakantist (tj. izjavio je da je papa kojeg je dotad priznavao izgubio pontifikat), tako vjerujem da postoje dobri i pobožni katolici i među onima koji priznaju Bergoglia (dok god nisu u zajedništvu s njegovim herezama), kao i onima koji ga ne priznaju, pod uvjetom da su i jedni i drugi u dobroj vjeri i iskreni.

      I kao što Crkva nije proglasila raskolnicima one koji su u vrijeme Zapadnog raskola priznavali nekog antipapu jer su bili iskreno uvjereni da se radi o pravom papi, tako će nesumnjivo biti i kod buduće slavne obnove Crkve (što ne znači da neće biti osuđeni mnogi pojedinci i skupine "s obje strane ograde" za promoviranje raznih zabluda i hereza).

      Izbriši
  2. Dajte se već jednom svi zajedno odlućite želite li da Krist dođe što prije ili ste poput Svetog Agustina u želji griješiti još malo. Ako je ovo prvo , što vjerujem da je , onda nemojte nametati svoje uvjete pod kojima bi Krist trebao doći. Proučite Pisma i vidite što predhodi Kristovom ponovnom dolasku i što se sve mora zbiti. Nigdje ne piše o nikakvoj romantičnoj melodrami nego da nam je proči kroz mnoge muke i nevolje , pa i kroz ovo ćemu se toliko ššćuđavate.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Robelare, neki od nas zelimo i molimo za drugi dolazak Kristov u slavi, ali se ujedno i pribojavamo sto ce nam tada reci i na koju ce nas stranu staviti.

      Izbriši
    2. Lijepo rečeno.

      Maja

      Izbriši
  3. Sa stručne strane mogu reći da je to vrlo zahtjevan prostor za izvanredno dijeljenje pričesti. Puno puta se biraju prostori za euharijstijska slavlja bez da se prije konzultira nas đakone ili mjerodavno župno logističko vijeće.

    Vilibor

    OdgovoriIzbriši
  4. Bojim se da nam predstoje veliki problemi.
    Ove celebracije "po šumama i gorama" imaju svoj smisao.
    Sve više ozbiljnih vatikanista i blogova tvrdi da postoji polutajno povjerenstvo sastavljeno od katolika(?!), luterana i kalvinista - pravoslavni su isključeni - koje radi na stvaranju "ekumenske mise", jasno, uz podršku Svete Marte.
    To će očito biti nevaljana Misa i uklonit će iz ovog jadnog Novus orda i posljednje katoličke elemente koji u njemu postoje.
    Onda nam se bliži: Prorok Danijel 9,27
    Vidimo da se sve ubrzava. Mnogi se nadaju da će papa Franjo još sve ubrzati kad Benedikt umre?! Jedino se tu pitam tko će dulje živjeti?!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.