petak, 9. prosinca 2016.

Tradicionalna misa u sv. Martinu 11.12.2016. u 16 sati

Prenosim s google grupe Tradicionalna Misa na koju se možete pretplatiti da biste dobivali ovakve obavijesti na mail:
U crkvi svetog Martina u Zagrebu bit će ove nedjelje 11. prosinca 2016. iznimno u terminu 16 sati služena (tiha) tradicionalna sveta misa na treću nedjelju došašća.

Obratite pažnju na nestandardno vrijeme početka mise!

Broj komentara: 7:

  1. Predivno! Dolazi cijelo društvo! Zadnji put je sv. Martin bio pun, a biti će opet! Koja divna objava!

    MN

    OdgovoriIzbriši
  2. Božji blagoslov! Radujem se od srca i kliče mi duša! Dvije Mise kroz Došašće je lijepo. Voljela bih da bude redovito pa će biti još ljepše...

    Imela

    OdgovoriIzbriši
  3. A ko nastavi ovim ritmom taman će do Uskrsa biti misa u 11:30.

    OdgovoriIzbriši
  4. Može li se znati koji svećenik će slaviti misu?

    Ivica

    OdgovoriIzbriši
  5. Zašto često čujem "ne želim ići na latinsku Misu jer ju ne razumijem?" Može li čovjek razumijeti misterij i tajnu Kristove žrtve iz ljubavi prema nama ljudima? Za sebe mogu reći nisam tu da bh razumio sv. Misu. Tu sam da bih molio i promatrao Krista na križu kako daje za mene svoj život! Da bih bio Ivan. Gledajući svećenika kako moli na latinskom, mogu se prepustiti kao dijete majčinskim rukama da ga nosi, dijete koje je zaštićeno sa mirom i ljubavlju. Nije poanta razumjeti. Poanta je ljubiti.Puno mi znači ostati u sabranosti nakon Mise i još neko vrijeme moliti zahvaljujući Gospodinu za upravo primljene velike milosti... Ta tišina i sabranost, mir koji vlada za vrijeme Latinske Mise je nešto posebno, misterij! Predivno je biti na Misi koju su i apostoli slavili, Misi svih vremena!
    MT

    OdgovoriIzbriši
  6. Razumijevanje ili nerazumijevanje latinskog jezika od strane laika, nema apsolutno nikakve važnosti za tradicionalnu misu. Najvažniji dio mise (kanon) svećenik ionako govori potiho.
    Trebamo napokon prestati govoriti o našim subjektivnim dojmovima o misi.
    „Ja sam se ovako osjećao“, „ja sam se onako osjećao“… To je nebitno!
    Učinak mise nema apsolutno nikakve veze s našim osjećajima.

    Koliko su mise koristile našoj duši, vidjet ćemo tek na na Sudu poslije smrti.
    Kad već o tome govorimo, onda moramo i reći što je glavni nedostatak Novus-Ordo-a.
    U NovusOrdo-u se ni u jednoj svećenikovoj molitvi ne spominje da se misna žrtva prikazuje kao naknada za grijehe. Nigdje se u NovusOrdo-u ne vidi da je misa propicijatorna žrtva! To je očiti utjecaj protestantizma.
    Imajući to u vidu, ne znam koliko uopće Novus-ordo može koristiti dušama.
    Što koristi NovusOrdo-vjernicima da razumiju što svećenik govori, ako su te njegove riječi skovane u skladu s protestantskim naukom?

    Antiliberal

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.