srijeda, 27. srpnja 2016.

Verrecchio: Dva vjerna muslimana uđu u katoličku crkvu...


Danas su u Francuskoj jednoga starijeg svećenika ubila dvojica muslimana, izvršivši, u službi islamskoga lažnog boga, "Alaha", smjernicu iz Kurana, poglavlje 47, stih 4: "Kad sretnete nevjernike, udarite ih po šiji." O. Jacques Hamel, osamdesetčetverogodišnji "nevjernik", služio je Misu kad su napadači ušli u crkvu, uzeli taoce, i prerezali svećeniku grkljan.


Čin nasilja nisu izvršili politički aktivisti zauzimajući se za ono što kardinal Burke inzistira da je "u biti oblik vladavine", nego odani sljedbenici islama prakticirajući svoju lažnu vjeru.


Shvaćate?


Islam je lažna vjera.

Tvrdi da nudi riječi samoga Boga Abrahamova i put k vječnom životu. Međutim islamsko je božanstvo lažno, kao i njegov "prorok", Muhamed; oboje su očitovanja vraga koji za sebe zahtijeva štovanje koje se duguje samo Bogu.


Islam je lažna vjera.


U kršćanstvu, mi vjernici pozvani smo da uzmemo svoj križ i idemo za Kristom, tj. da ga u svemu nasljedujemo najbolje što možemo.


Prema nalozima islama put savršenstva sastoji se u što pomnijem nasljedovanju života i ponašanja Muhameda, kojega se ističe kao "savršenog čovjeka" (al-Insān al-Kāmil) i "izvrstan uzor ponašanja" (uswa hasana).


Kuran, ista ona bogohulna knjiga koja otvoreno ubraja Isusa među puke ljude, više od 90 puta potiče da se slijedi Muhamedov primjer. Da bi to činili, muslimani se utječu "Siri", tradicionalnim životopisima Muhameda ("Alahova savršena glasnika"), u kojima se na ništa manje nego 41 mjestu potiče na odrubljivanje glave. Za muslimana, to je način kako nastojati da se ugodi Alahu i postigne vječno blaženstvo.


Islam je lažna vjera.


To je istina koju čak i najugledniji suvremeni crkveni ljudi, temeljito se napivši na koncilskom izvoru, vrlo teško mogu priznati. Razlog je jednostavan. Pogledati otvoreno u stvarnost islama znači suočiti se sa žalosnim neuspjehom koncilskoga programa međureligijskog dijaloga, pod kojim "tradicionalisti" (iliti katolici) razumijevaju praktično odustajanje od poslanja Crkve, naime od kristijanizacije cijelog svijeta ostvarene obraćanjem onih koji prebivaju u tami i nepoznavanju jedine prave vjere.



Na pitanje o današnjem tragičnom događaju ordinarij o. Hamela, nadbiskup rouenski Dominique Lebrun kazao je:

"Vapim Bogu sa svim ljudima dobre volje. Pozvao bih nevjernike da se pridruže tom vapaju."


Da, dobro ste pročitali.


Čak i sada, ovaj nasljednik apostola, očito toliko zasićen apostatskim humanizmom, liberalizmom i ekumenizmom da je nesposoban pravo vidjeti, odgovara pozivajući u "asiškom" stilu pripadnike svakovrsnih religija, pa i nikakvih, da zavape onomu u koga god da vjeruju ili ne vjeruju, kao da će to biti učinkovit pristup islamskoj opasnosti.


Danas kao da ništa ne može našim crkvenjacima otvoriti oči za jasnu i jednostavnu istinu da je uzrok odsutnosti mira u našem svijetu nevjerovanje u našega Gospodina Isusa Krista i u svetu vjeru katoličku, simbolizirano u ovom konkretnom slučaju nasilnim činom koji su izvršili sljedbenici islama. 



Budući da je tako, odgovor je očit: osuditi vjersku zabludu i pozvati na obraćenje.


U svakom slučaju, onima koji su gajili ikakve sumnje u to da je islam lažna vjera i da s njim valja postupati u skladu s time današnji bi događaj trebao biti dovoljan da takve sumnje potpuno rasprši: 

Dvojica vjernih muslimana ušla su u katoličku crkvu i ubila o. Jacquesa Hamela ne zbog njegovih političkih nazora i ne zato što bi predstavljao suparnički oblik vadavine, nego zato što je bio "nevjernik", odnosno udarili su ga po šiji zbog njegova religijskog uvjerenja.

https://akacatholic.com/two-faithful-muslims-walk-into-a-catholic-church/

Broj komentara: 65:

  1. A što je radila Amerika na Bliskom istoku svrgavajući Sadama, Gadafija i sad Asada itd? Tko je stvorio ISIL nego Amerika i proamerička politika? Tko je stvorio talibane u Pakistanu nego Amerika?

    N.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Amerika je očito stvorila i Muhameda koji je činio isto ovo što čine njegovi sljedbenici. Doista mi je nejasna ta nasušna potreba opravdavanja islama s bilo čime.Islamm je lažna vjera. Sotonska vjera. I to je to.

      DM

      Izbriši
    2. Svećenik nije bio Amerikanac nego Francuz. Ubojstvo se nije dogodilo u SAD-u nego u Francuskoj i to u Crkvi za vrijeme Svete Misne žrtve!

      Izbriši
  2. 270 milijuna - prema nekim procjenama 300 milijuna – „nevjernika“ ubijeno je dosada u 1400 godina vladavine terora samoprozvane „religije mira“ u ime Alaha. Posljednje riječi koje su mnoge od ovih žrtava čule bili su histerični povici „Allahu-akhbar“. Smaknuća koja su pridržana „nevjernicima“, - uglavnom polagana i bolna - kao u slučaju svećenika u Rouenu, jest rezanje grkljana i odsijecanje glave. (Sjetimo se Turaka i njihove inventivnosti: nabijanje na kolac, deranje kože…)
    Nitko ne može reći da ove strahote nemaju nikakve veze s islamom. One su, štoviše, vjerska dužnost svakog džihadista. Jer „Alah“ na 216 mjesta u Kuranu naređuje da se „nevjernike mora ubijati“. Muhamed to naređuje još na 1800 mjesta – zvuči nevjerojatno, no sve se to može lijepo pronaći u hadisima, drugom pisamskom stupu islama. Ali ipak danas još postoje nemuslimani – unatoč tome što živimo u vremenu najvećeg znanja i prosvjećenosti – koji se zalažu za islam i brane ga protiv opravdanih napada. Njima treba reći – bilo da je riječ o ljevičarima, anarhistima, političarima, ili čak teolozima i crkvenim velikodostojnicima – da svojim zalaganjem za islam (koji god da bili njihovi razlozi) brane najgenocidniju ideologiju ljudske povijesti, ideologiju koja je više ljudi ubila nego sve druge skupa i da svojim fatalnim, ludim razlikovanjem između islama i islamizma osobno pomažu trenutačnim masovnim pokoljima. Već danas vidimo da za sve one koji su uljepšavali islam i prodavali nam ga u lijepom omotu više nama opravdanja pred poviješću. Već su krivi i bili su „korisni idioti“. Gdje islam dođe na vlast, oni će biti prvi kojih će se riješiti.
    Islam je lažna religija koja mrzi križ. Muhamedu se nije objavio anđeo, nego demon. Kuran treba zabraniti, jer to je knjiga koja potiče teror. Treba zabraniti daljnju gradnju džamija koje su stožeri džihadista kroz cijelu povijest – dok ne bude prekasno.
    Lino



    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Kuran treba zabraniti, jer to je knjiga koja potiče teror. Treba zabraniti daljnju gradnju džamija"

      Lino, hajde se sad spusti na zemlju (internetski forumi i blogovi sve podnose) pa reci kako bi ti to proveo u praksi?

      Frane

      Izbriši
    2. Džamije nisu bogomolje u uobičajenom smislu te riječi. One su centri planiranja islamizacije nemuslimanskih područja. U njima se okupljaju muslimanski politički stratezi i savjetuju se kako se treba slomiti otpor stanovništva protiv islamizacije. To je već poznato i ispitano u svim zapadnim zemljama. Kod nas je, doduše, malo drukčija situacija, ali će se svejedno i naši muslimani vrlo brzo prikloniti trendovima. To smo lijepo vidjeli u Bosni.
      Ako je potrebno, i ako stratezi donesu odluku, onda se služe nasiljem. Džamija broj 1 u islamu nalazi se u Medini. Zove se „Poslanikova džamija“(Al-Masjid al-Nabawi) Odande je Muhamed planirao svoje bezbrojne pljačkaške pohode na karavane te ratove protiv neprijateljskih gradova kao primjerice Meke. U toj džamiji/masdžidu okupljali su se njegovi ratnici (u biti: banditi, ubojice i pljačkaši) – bilo ih je u to vrijeme svega nekoliko stotina – i spremali su se za predstojeće napade. Mnogi od molitvenih obreda koje islam i danas čuva, potječu iz tog vremena i u biti su posljednje posvetne molitve prije predstojećeg rata protiv nevjernika. Muhamed je i ratni plijen – trgovačku robu, sol, zlato i ponajprije žene smaknutih neprijatelja – donosio u džamiju u Mediji gdje je sve to dijelio Alahovim ratnicima. U principu, i današnje džamije imaju istu funkciju kao i u ono vrijeme. Tako je u mnogobrojnim racijama u Italiji, Francuskoj i drugim zapadnoeuropskim zemljama pronađeno oružje, eksploziv i videozapisi koje islamske džihadiste instruiraju za izvršenje terorističkih napada u „zemljama rata“, kako islam naziva još neislamizirana područja. U onim većinski islamskim zemljama u kojima se redovito ide u lov na kršćane (150.000 kršćana godišnje ubiju naša braća muslimani) to se uglavnom događa nakon molitve petkom („džuma namaz“). Dakle, islam je teroristička organizacija u pravom smislu te riječi, a džamije su think tanks te organizacije. U normalnoj kršćanskoj državi trebalo bi pravno zabraniti i jedno i drugo, no mi živimo u državama kojima upravlja masonsko poimanje vjerske slobode, a ne kršćansko i katoličko. Zbog toga nam se i događa što se događa, a sve to još nije ni počelo kako će biti. Valjda smo ovih dana vidjeli kako to izgleda. Znam da brutalno zvuči: trebalo bi pogledati fotografije iz Nice…i vidjeti što nas očekuje ako se ne vratimo katoličkoj državi. Vi meni recite kako!
      Nijedna od ideologija nije toliko školovana za osvajanje kao islam, a dosadašnje svjetovne strategije ne pokazuju uspjeh, samo neuspjeh i sramotu. Oni koji islam podržavaju i aktivno potiču i potpomažu gradnju džamija, praktično potpomažu širenje terorizma i krivi su za buduća smaknuća naših ljudi.
      No povijest pokazuje da se politički vjetar može promijeniti preko noći. Kako će se to dogoditi i kada, to ne znam. Vrlo vjerojatno kad velik broj naših sunarodnjaka izgubi život i bude mučki smaknut…
      Reći ćete da je ovo fanatizam i huškanje…no bolje spriječiti, nego liječiti.
      Nekada su katoličke države imale pravo poimanje „slobode“: masonska dogma vjerska sloboda donijela nam je sva ova zla.
      Lino

      Izbriši
    3. I još nešto: Bliski Istok će biti uskoro „christenfrei“ – zahvaljujući progonima, ubojstvima, protjerivanjima, silovanjima, sakaćenju itd. koje provode IS-ovi džihadisti uz ogromnu pomoć Saudijske Arabije, Turske, raznih Emirata i drugih sunitskim zemalja. Ethnic Cleaning- oblik tihog genocida – događa se svaki dan pred vratima Europe. Zanimljiva je, u biti skandalozna šutnja među kršćanima i u Crkvi o klanju naše braće i sestara koje se već godinama događa pred našim očima. Unatoč svemu tome kod nas se i dalje šire laži o bratstvu i o jednom Bogu kršćanstva i islama.
      Ništa nije lažnije od toga: na mnogo mjesta u Kuranu i u raznim fetvama islam se jasno odvaja od kršćanstva. Trojstvo islam promatra znakom prijezira vrijednog mnogoboštva. Križ islam oduvijek mrzi. Kriza Zapada ponajprije je kriza Crkve. Rijetko u povijesti smo zakazali kao od Koncila naovamo. Vrijeme je da vjernici počnu kasnije iznositi stavove svojim pastirima.
      Generacije koje će nakon nas doći, pitat će se kako je naše vrijeme moglo biti toliko ludo i bezobzirno, kako smo mogli promatrati masovna smaknuća naše braće i sestara, a ni prstom nismo mrdnuli!
      A mi raspravljamo o gradnji novih džamija – Bože pomozi!
      Lino

      Izbriši
    4. Zanimljivo je citati raspravu o zakonu kojim je prije sto godina muhamedanstvo priznato u Hrvatskom saboru.

      Izbriši
    5. @Lino
      Lijep sažetak, ali moramo biti potpuno istinoljubivi. Broj ubijenih kršćana je preuveličan. Isto tako je sporno da su svi pobijeni od muhamedanske ruke. Nemojte krivo shvatiti, dobro poznajem sotonski islam i antikrista Muhameda, ali jedino se istinom možemo boriti. Laž je muhamedansko oruđe.


      @Toma Blizanac
      Da zanimljiva rasprava. Zanimljivo je, npr. koliko Starčević nema pojma:

      "Ante Starčević je prvi kod nas o Hrvatima Muhamedove vjere pisao s bratskim poštovanjem i ljubavlju. Vjera je po Starčevićevoj nauci stvar duševnosti. Svaki neka ju slobodno ispovijeda, kako mu njegova duševnost i njegovo unutarnje čustvo nalaže. "
      - (1) Nema bratstva između istine i laži. (2) Slobodno ispovijedanje vjere u islamu je dokinuti (abrogirani) mekanski koncept.

      "Zato Starčević i pita: „Tko li može govoriti, da se s Koranom ne mogu slagati druge vjere, da je progonstvo na kršćane poradi njihove vjere, i to po Koranu?“"
      - Svatko tko poznaje islam i povijest.

      "Zato i Starčević kaže u svojoj raspravici o istočnom pitanju: U Turskoj su od nekada sve vjere i crkve slobodne, slobodnije nego ikad, osim kod starih Rimljana igdje drugdje.“"
      - Suluda tvrdnja. U Otomanskom kalifatu je bilo slobode isto koliko u suvremenom kalifatu "Islamska Država". Tek je na samrti i pod pritiskom Zapada, Otomanski kalifat počeo labaviti svoje brutalne šerijatske zakone.

      Raspravu sam pročitao letimično, ali jasno je da ljudi koji su tada vodili zemlju nisu imali osnovno znanje o predmetu o kojem su odlučivali.

      Izbriši
    6. @F,
      možda je broj zbilja preuveličan. Vjerojatno je riječ o broju ubijenih kršćana, budista, hinduista i ostalih...možda ovih ratnih godina.
      No, svejedno, brojke su uvijek iznimno visoke.
      Kako se to zataškava i umanjuje, moramo tražiti po "alternativnim" portalima i tu dolazi do krivih procjena. Na Zapadu samo čudaci i luckasti ljudi govore o takvim temama. No to je krivnja nas sviju.
      Teško je pisati o islamu. I mene je želudac zabolio.
      Lino

      Izbriši
    7. @F
      Ante Starčević i Stjepan Radić kroz cijelo su svoje djelovanje bili protukatolički nastrojeni. Obojica su zapravo bili čisti liberali nacionalnog i ponešto socijalnog tipa.
      U socijalizmu, ovoj se dvojici nisu mijenjale ulice u većim gradovima.
      @F i Lino
      Slažem se da se ne treba truditi pokušajima da se izračuna točan broj ubijenih. Važnije je pokazati da je riječ o zloj religiji koju je najvjerojatnije izdiktirao zloduh (dopuštam logičku mogućnost da je Muhamed sve sam izmislio, ali mi se čini iznimno malo vjerojatnim), koja je kombinacija poganstva i apsurdno, ali opet nadasve lukavo iskrivljenih kršćanskih istina.

      Izbriši
    8. Milosrdni kršćanski Bog i nemilosrdni bog muslimana dijametralno su oprečni kao nebo i pakao.
      Potječu iz istog zemljopisnog područja. Pozivaju se na iste pretke. Spominju dosta istih proroka i štuju jednoga Boga, ali Biblija i Kuran su toliko različiti da ne mogu biti različitiji.
      Premda muslimani oduvijek pokušavaju kršćanskoga Boga sebi prisvojiti i mnogi crkveni velikodostojnici na Zapadu, ali i kod nas, kao da su zaboravili kojemu Bogu služe: kršćanstvo i islam su posve različite religije s posve različitom vjerovanju o Bogu.
      U islamu se Bog ne objavljuje i unatoč tome što je poslao Kuran, ostaje skriven.
      U kršćanstvu se sam Bog objavljuje u biblijskoj Objavi i još više u svome Sinu Isusu Kristu, Utjelovljenoj Riječi.
      U islamu je Isus bio samo prorok, iako jedan od važnijih u ljudskoj povijesti, ali važniji od Isusa je Muhamed, „pečat proroka“. Prema Kuranu Isus nije razapet i nije uskrsnuo. Razapinjanje bi za njega bio sramotan poraz. Po islamskoj teologiji Isus svojom smrću ne bi mogao zaslužiti spasenje za ljudski rod. O Trojstvu, Bogorodici, svecima, svećeništvu da i ne govorimo.
      I…što nakon ovoga od kršćanstva još ostaje? Prema ovome su apostoli i evanđelisti ili ludi ili lašci, uključujući i oce i teologe rane Crkve. Sakramenti ništa ne predstavljaju, a sveta Misna žrtva nema smisla.
      I recite da ovaj nauk nije iz pakla!
      Lino

      Izbriši
    9. Ovo je problem i islama, ali i židovstva, u biti "talmudizma"(mi često govorimo o židovstvu, starijoj braći, no židovstvo je kao svetu knjigu imalo Toru; Talmud ju je kasnije dobrim dijelom ugušio i iskrivio): nastali su nakon Isusa Krista i izravno se suprotstavljaju njegovom božanstvu.
      Sveti Ivan nam lijepo govori tko je svatko tko niječe da je Isus Mesija!
      Lino

      Izbriši
    10. Ja ne znam tko moze sumnjati u sotonsku prirodu islama kad znamo kako djeluje sotona. Uzme nesto sveto i lijepo i napravi od toga iskvarenu, parodiranu sliku koja bi trebala zamraciti, blasfemno okuziti izvornik. Primjera izvan islama ima koliko hocemo, recimo homoseksualni brak u odnosu na pravi brak, ne treba ici pretjerano u detalje, dovoljno je sjetiti se primarne svrhe zenidbe i usporediti sto se nalazi s druge strane. Ili moderna sakralna umjetnost...

      Pogledajte npr. zivot proroka, post, govorenje istine, raj itd. u krscanstvu i u islamu. Nebo i (pod)zemlja.

      Izbriši
  3. Većina muslimana nema pojma kakav je „Poslanik“ zbilja bio. Njihovi su mozgovi isprani. Nema ljubavi prema istini i ne smije ni biti pravih povijesnih istraživanja. Žalosno je da im Zapad u tome ne želi pomoći, nego ih učvršćuje u njihovom sustavu laži i obmane. Tragično je da im i katolici povlađuju, umjesto da im kažu istinu o njihovom zlom „poslaniku“ i da ih oslobode njegova prokletstva.
    Muslimani brane svog „Poslanika“ – ako im se spomene da je ovaj vodio krvoločne ratove – uvijek izlikama da su ovi ratovi bili „samoobrana“. To je čista laž. Sam Poslanik je tijekom pobjedonosnog puta religije koju je on sam uz pomoć zloduha sklepao, organizirao desetine napada na karavane i isto tako desetine napada na druga arapska plemena.
    Najvažniji cilj uvijek je bio domaći se bogatog plijena kojim su se mogli financirati pljačkaški ratni pohodi u budućnosti. Osim toga, njemu i njegovim ratnicima pripale bi žene i djeca potučenih protivnika odrubljenih glava i njih su uzimali ili kao seksualno roblje za sebe same ili su ih prodavali po Arapskom poluotoku. Najljepše žene i djecu uzimao je uvijek „Poslanik“ za sebe i za svoju vlastitu korist.
    Prema svojim neprijateljima bio je brutalan, nepopustljiv i osvetoljubiv. Islamski je „Poslanik“ bio zlopamtilo, huškač, mrzitelj, krvolok i nije imao nijednu osobinu koja se očekuje od kršćanskoga proroka: blagost, krotkost, opraštanje. Stoga je vrhunac licemjerja i prijetvornosti kad muslimani svoga „Poslanika“ hvale kao „najboljeg od svih ljudi“, kao „utjelovljenje ljubavi i milosrđa“.
    Ne znam kako reformirati takav jedan religijski sustav u kojemu je demon u ljudskoj koži najveći uzor svih vremena, a njegove bolesne izreke drže se govorom samoga neba?!
    Lino

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pardon,
      Linov komentar- "I još nešto...". na ovom mjestu pogrješan.

      Izbriši
    2. Lino, odlično sročeno. Dodao bi da se islam jednostavno ne može reformirati.
      (1) Kuran muslimani smatraju vječnom, savršenom, konačnom i nepromjenjivom božjom rječju. Promjena je nezamisliva.
      (2) Kuran postavlja Muhameda kao savršeni primjer za svakog čovjeka. Oponašati Muhameda znači slijediti njegovu Sunu (put, običaj, praksa, predaja) koja se sastoji od njegovog životopisa (Sira) i zbirki izreka, prakse, zabrana, dozvola (Hadith). Sam Muhamed je zapovijedio:

      Stoga morate slijediti moju sunu... Držite je i ne odvajajte se od nje. Izbjegavajte novotarije, jer svaka novotarija je (ljudski) izum, i svaki izum je zabluda.
      (Sunan Abu Dawud, knjiga 42, hadis 12)
      Vjerodostojni (sahih) hadis
      http://sunnah.com/abudawud/42/12

      Izbriši
    3. A što bi se i reformiralo kod krivovjerja? Moguće je ljude jedino preobratiti na pravu vjeru. Međutim, od svih lažnih religija, muhamedanstvo je daleko najrobusnije i ne da se izbrisati osim da se kandidatima za obraćenje nad glavom drži mač, pa onda tako sto-dvjesto godina. Eventualno tako, ili možda niti tako. S ljudskog gledišta, naravno. Nikad ne možemo isključiti neki, Božjom providnošću izazvani posve izvanredni događaj potpunog preokreta.

      Izbriši
    4. Mislim da će prvenstveno, usvari jedino Božjom providnošću, ako zavrijedimo pa nam se smiluje, biti uzrok ikakvog veliko preokreta ako i kad ga i bude. Uz veliki naglasak na "ako uistinu zavrijedimo". A zavrijediti bi mogli. Nije tako davno bilo dobrih primjera za to (konkretno glede islama), kao npr. Lepanto u 16. Beč u 17. Petrovaradin u 19. stoljeću.
      Osobito pobjeda kod Lepanta nam toliko dobro ukazuje i potvrđuje kako se velike milosti od Gospodina a napose preko božanske nam Majke, itekako mogu zavrijediti.
      Nego, jako bitno pitanje za sve nas je ustvari ovo,- držimo li mi svetu Krunicu dovoljno u rukama? Svakodnevno?
      JbD

      Izbriši
  4. nažalost u Njemačkoj katolički svećenici pomažu u izgradnji đamije...
    To je da ti pamet stane!
    MN

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa zar nije Muhamed bio pedofil, jer je oženio djevojčicu od 9 godina?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. https://www.jihadwatch.org/2009/01/father-zakaria-botros-on-the-perverse-sexual-habits-of-the-prophet

      https://www.jihadwatch.org/2009/01/father-zakaria-botros-on-the-perverse-sexual-habits-of-the-prophet-part-ii

      https://www.jihadwatch.org/2009/01/father-zakaria-botros-on-the-perverse-sexual-habits-of-the-prophet-part-iii

      https://www.jihadwatch.org/2009/03/father-zakaria-botros-on-the-perverse-sexual-habits-of-the-prophet-part-iv

      https://www.jihadwatch.org/2009/04/father-zakaria-botros-on-the-perverse-sexual-habits-of-the-prophet-part-v

      Izbriši
  6. Kuran odbacuje vjeru u Presveto Trojstvo (pogrešno ga shvaćajući kao da bi se sastojalo od Alaha, Isusa i Marije), niječe Isusovo božanstvo i smrt na križu, naučava da je Isus došao donijeti radosnu vijest da će poslati Muhameda (a ne Duha Svetoga). Muhamed je "preči pravovjernima od njih samih, a njegove žene su majke njihove" (Kuran 33,6). Imao je trinaestak žena.
    Zanimljivo je da bl. Alojzije Stepinac nije uputio ni riječ prosvjeda protiv Pavelićeva pretvaranja Doma likovnih umjetnika u džamiju, iako je, "kao tipičan izdanak tradicionalnog pretkoncilskog katoličkog naziranja na islam, gradnju džamije, bez sumnje, držao besmislicom", piše, u svojoj knjizi o muslimanima u Zagrebu, dr. Hasanbegović te u potkrepu citira Stepinčev dnevnik iz 1935.:
    "Još bi nam samo to", naime islam, "trebalo u Zagrebu. Preko 300 godina branili su djedovi naši mačem u ruci od nekrsta ovu zemlju i ovaj grad. I što su djedovi časno očuvali, to će unuci, moralno duboko pali, pomoći u zlu one koji su nekad i sami bili katolici. O tempora, o mores! Razumijem da neuki puk pristane i drži se uz islam. Ali da kulturan čovjek, koji zbilja teži za spoznajom istine, pristane uz ovu smiješnu mješavinu židovstva, katolicizma odnosno kršćanstva, i poganstva, to ne mogu razumjeti."
    M. P.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala na zanimljivim informacijama.

      Ako netko ima pristup Hasanbegovicevoj knjizi "Muslimani u Zagrebu 1878. - 1945.", molio bih da mi uslika ili skenira i posalje ovu ilustraciju (citiram prema http://www.express.hr/drustvo/otkrivamo-sto-je-o-zagrebackim-muslimanima-pisao-zlatko-hasanbegovic-3854# )

      "Jedan zagrebački list donosi, recimo, crtež zagrebačke katedrale, koja na jednoj strani ima toranj a na drugoj minaret."

      Izbriši
  7. A glede religije mira: 31. listopada 2010. Islamistička skupina je u crkvi Gospe od sveudiljnog spasenja u Bagdadu izvršila strašan masakr. Pri tome su glasno vikali: „Vi ste nevjernici. Mi idemo u raj jer ćemo vas poubijati, a vi idete u pakao.“
    Prema medijskim izvješćima atentatori u Saint Etiennu du Rouvray, muslimani rođeni u Francuskoj, s francuskim državljanstvom i putovnicom, snimali su svoje monstruozno djelo. Dok su osamdeset šestogodišnjem svećeniku Jacquesu Hamelu rezali grkljan nakon čega su mu odrubili glavu, izgovarali su rečenice na arapskome. Drugi su taoci izvijestili da je to zvučalo kao da se mole. Jacques Hamel bio je dakle žrtva islamskog ritualnog ubojstva. To je obred smrti koji ubojice treba odvesti u islamski raj, a žrtvu u pakao. Mi znamo i vjerujemo da se dogodilo suprotno i vrijeme je da se svim Europljanima, kršćanima i ostalima, ali i muslimanima kaže: abbé Hamel koji je unatoč svojoj starosti bio cijelim srcem svećenik „dovijeka“ – „do posljednjeg daha“ kao što je sam izjavio prije nekoliko godina, djelujući kao svećenik, podnio je mučeništvo. Svojom krvlju posvjedočio je svoju vjeru i on u vječnom blaženstvu gleda lice Božje, a njegovi ubojice koji su se odlučili za zlo i protiv Boga.
    Toliko od mene.
    Lino

    OdgovoriIzbriši
  8. Ova informacija isto može biti zanimljiva:
    http://www.vecernji.hr/svijet/zaklani-svecenik-darovao-je-zemljiste-za-gradnju-dzamije-1102350

    OdgovoriIzbriši
  9. Protiv „terorizma ogovaranja“ najsnažnija sila je oprost – tim se riječima Sveti Otac obratio djevojci koja je u Italiju došla vrlo mlada te je bila žrtva maloljetničkog nasilja, pokušavši zbog toga učiniti čak i samoubojstvo. „Okrutnost je ljudski stav koji je u temelju svih ratova“ – istaknuo je Papa. Okrutnost „ne daje drugome da raste“ i „ubija drugoga“.

    Kazao je da je „ogovaranje terorizam“ i „stvar koju trebamo nadvladati“ cjelovitim praštanjem. To je međutim „milost za koju trebamo moliti Gospodina. Mi, sami od sebe, to ne možemo.“ Još jedno oruđe „protiv terorizma jezika“ je „stav krotkosti“ – ustvrdio je papa Franjo.

    Odgovarajući na treće pitanje jednoga mladića koji je bio u Münchenu kad je izvršen napad u kojem je ubijeno 10 osoba, Papa je istaknuo da „mir gradi mostove“, a „mržnja diže zidove. U životu“ – rekao je – „trebaš birati: graditi mostove ili zidove. Zidovi dijele i mržnja raste. Mostovi ujedinjuju. Kad stisneš ruku prijatelju, nekoj osobi, gradiš ljudski most. A kad drugoga udariš, uvrijediš, gradiš zid. Ja želim vidjeti puno ljudskih mostova.“
    http://hr.radiovaticana.va/news/2016/07/28/papa_franjo_krakov_svjetski_dan_mladih_terorizam_mostovi/1247373

    ---

    Divno kako Papa nikako da osudi muslimanski terorizam (da, muslimanski!), nego jos istice da rat koji se vodi nikako nije rat religija, a s druge strane nema problema izmisljati izraze poput "terorizma ogovaranja". Meni bi bilo malo neugodno pred ljudima koji su dozivjeli pravi terorizam koristiti takve fraze. Sto je iduce, mozda ljudima kojima su isilovci pobili obitelj govoriti o ekoloskom genocidu bacanja plasticnih vrecica u prirodu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni jedna stvar nije jasna - a šta se vi toliko uvijek iznova iščuđavate i zgražate nad papinim problematičnim izjavama? To je doslovno ko da vidite nekoga s probušenom torbom, kojemu jednolično iz torbe ispada jedna po jedna jabuka svako metar ili dva, pa se onda na svaku sljedeću jabuku koja ispadne uvijek iznova iščuđavate - vidi, ispala mu jabuka. Ispala mu je i ispadat će mu uvijek iznova dok sve ne ispadnu ili dok ne promijeni torbu. Jednom kad čovjek to skuži, ispadanje jabuka je old news. Tako i ovaj papa, ono, koliko je već papa? Nekoliko godina, ne? I cijelo to vrijeme prilično konzistentnim ritmom sipa problematične izjave. To onda više nije novost ni vijest, za očekivati je da će se to nastaviti istim konzistentnim ritmom do daljnjega. Za iščuđavati bi bilo da se to prestane događati. Ovo je naprosto loš papa i tako će bit dok ga ne smijeni neki novi, stavit tu stvar ad acta i ići dalje, ne?

      XY

      Izbriši
    2. Ja se ne iscudjavam, ali mislim da je potrebno redovito navoditi njegove izjave. Ne zato sto bi bile nekakvo veliko iznenadjenje, nego zato sto jos ima onih koji uporno odbijaju priznati da te izjave jesu lose, da put kojim ide i kojim zeli voditi Crkvu jest los i da se katolici trebaju drzati onoga sto je provjereno, a ne novotarija koje zeli uvesti. Ne radi se ovdje o jabukama, nego o petardama, granatama, bombama. I ako upozoravam ljude koji su u blizini da se sklone dok on ide svojim putem, to nije nista neobicno i cudno.

      Izbriši
    3. XY,
      ne radi se o iščuđavanju, već upozoravanju. I na njegove ispade treba upozoravati dok je god papa. Ako ništa drugo, da mlaki katolici ne bi mogli reći kako nije bilo nikoga tko bi upozoravao na zavođenja.

      Kvatrić

      Izbriši
    4. Koliko dobro čovjek vjernik treba biti poučen u katoličkom nauku, e da bi mogao shvatiti razumski da su njegove izjave problematične? Meni se čini - ne puno. Dakle, ako netko odbija priznati i prihvatiti da su te izjave loše, onda je tu problem dublji, a to je da takav ne zna kako pomiriti problematičnost papinog ponašanja sa svojom vjerom u crkvu i papu. Čisto sumnjam da će takvima uporno ponavljanje papinih problematičnih izjava pomoći da to prihvate, prije će se dogoditi da se ili još više zakopaju u svoje odbijanje suočavanja sa stvarnošću ili da se konačno suoče s tom stvarnošću ali onda otpadnu od vjere. Ali ne mogu reći da je bilo jedno bilo drugo razlog zašto pišem komentar, nego meni naprosto nije jasno kako netko može imati živaca uvijek iznova se zamarati jednim te istim budalaštinama.

      XY

      Izbriši
    5. Ja se evo tek sad iščuđavam. Ali zbog primjedbe o iščuđavanju.
      Ja se njoj iščuđavam jer me čudi da netko ne može da shvati kako ovo nije uopće nikakvo iščuđavanje. Ako ga je bilo, bilo ga je kod mnogih vjernih tek u početku, jer neke stvari koje se tada tek čuše i spoznaše, bijahu doista za iščuđavanje.
      Ovaj i ovakva vrsta blog stranica su gotovo ako uistinu ne i jedini način informiranja koje nije lažno, smišljeno, jednostrano, jednoumlje, ... koje je zaposjelo gotovo sve velike javne medije svijeta (da uključujući i Hrvatsku, da ne dajem primjere, jer ih je previše).
      Na ovaj način se (ipak zahvaljujući toj odveć pogubnoj medijskoj tehnologiji zvanoj internet) želi pomoći zalutalima, onima u neznanju, malovjernima, nevjernima, ...
      kako bi ako Bog dragi da, negdje ipak uspjeli doći do istinitih vijesti, pa i naputaka i savjeta vjerodostojnih Istine i Kristove prave vjere.

      Jer prokazivati MORAMO i nevjerne i heretike, ma koliko god to da bilo i teško i neugodno i opasno,... jer na koncu, pred Sudačkom Stolicom svaki će od nas biti pitan što smo učinili, ali i što NISMO učinili.
      Uvijek mi je (kod većih dvojbi) na umu ova Gospodinova:
      »Zatim će reći i onima slijeva: ‘Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!’« (Mt 25,41-43)

      Ne mislimo li mi onda koliko je onih GLADNIH i ŽEDNIH ISTINE i PRAVEDNOSTI? Koji žude za objašnjenjem, za uputama, za istinom koja će im reći - ŠTO im je danas uopće činiti?
      A kako to da doznaju, kako da spoznaju, a kako li tek da se UVJERE u to?
      Pa jednim dijelom svakako i ovim i ovakvim našim "iščuđavanjima"!

      Imajmo stoga uvijek na umu da su po riječima samoga Gospodina nam Isusa Krista u Matejevu Evanđelju,- jarci oni koji su protjerani u oganj vječni prvenstveno iz razloga jer NISU ČINILI ono što su morali činiti.
      Čak ne toliko što činiše svakojake grehote, nego jer NISU činili što su kao odabrana djeca Božja sa svim darovanim im talentima i darovima trebali i morali činiti.

      A što je danas još važnije od onog vječno-životnog značaja mnogima nego razotkriti i prokazati one koji:

      "Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas.
      Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama;
      ali neka se očituje da nisu od nas.
      A vi imate Pomazanje od Svetoga,
      i znanje svi imate.
      Ne pisah vam zato što ne biste znali istine,
      nego jer je znate
      i jer znate da nikakva laž nije od istine."
      (1 Iv 2,19-21)
      JbD

      Izbriši
    6. Stvari koje se prenose i eventualno analiziraju nisu uvijek iste (jednom napad na brak, drugi put na presveti Sakrament, treci na jedincatost Crkve itd.), a usto katolicima se na razlicitim stranicama nude druga tumacenja poput onih da je taj smjer ispravan (vecinski u svjetovnim medijima) do onih da se zapravo nista ne mijenja, sve je super i sve je za pet (vecinom u vjerskim medijima). Ovdje se nudi drugaciji pogled, a na svakome je da osobno procijeni i pokusa doci do stava u skladu s istinom, koristeci razum i vjeru.

      Izbriši
    7. Ma leitmotiv je uvijek isti - papa pokušava biti svjetovni superstar, pričajući o temama koje su u svjetovnim medijima in, poput ekologije i tolerancije, a tvrdoću katoličkog nauka da se ne zamjeri svijetu zaobilazi dvosmislenošću. I onda uvijek iznova idu jedni te isti komentari - papa se bavi trivijalnostima, papa je dvosmislen. Ja tome ne vidim smisla. Ako se ima podsjetit na kakav pravovjerni nauk kojeg on zaobilazi onda se podsjeti, a uvijek iznova ponavljati ono što je očito konstanta ovog pontifikata mi nema smisla. Jednom više treba provarit da je to tako i da će tako biti do daljnjega, i ići dalje. Ili bar ja tako stvari doživljavam, i onda me čudi kako netko može konstantno držat tu temu otvorenom, kako vas to ne iscrpljuje? To je kao da se cijelo vrijeme važe je li je ili nije, pa uvijek iznova bacaju njegove izjave na vagu. To je za moj pojam iscrpljujuće i čudim se kako vama nije.

      XY

      Izbriši
    8. "tvrdoću katoličkog nauka da se ne zamjeri svijetu zaobilazi dvosmislenošću"
      Pa recimo ovo misljenje mi se ne cini sasvim odrzivo. Stvar je u tome da u nekim vaznijim stvarima ima samo da ili ne. I ako papa izabere suprotno od onoga sto nam govori Gospodin i Crkva, onda je njegov primjer i odluke poticaj ne samo njemu, nego i mnogim konkretnim ljudima da krenu krivim putom. Uostalom papa Franjo je u mnogome samo kulminacija, simbol i slika promjena koje pola stoljeca i vise razaraju Crkvu.

      Svakako da treba ponuditi lijekove, blago duhovnosti, krscanskog nauka i kulture iz riznice Crkve. To je nedvojbeno i uvijek cu rado objaviti priloge koji idu u tom smjeru. Ali mi ne zivimo u srednjem vijeku. Jedan los Papa, jedan Papa koji je odlucio koristiti se svom centralizacijom i sredstvima koje mu danasnji svijet pruza moze u usporedbi s losim Papom tada uciniti otprilike isto kao moderna sredstva ratovanja u odnosu na srednjovjekovna oruzja.

      Izbriši
    9. Ne shvaćam poantu komentara. Nije sporno da jedan loš papa danas može napravit više štete nego jedan loš papa u srednjem vijeku. Pitanje je kojeg smisla ima uvijek iznova utvrđivati da papa čini štetu? Hoće to šta smanjit štetu? Ja ne vidim da hoće, izuzev onog navođenja jasnog nauka gdje on muti. Meni to izgleda kao konstantno bivanje u stanju napetosti zbog takvih stvari, a to nema smisla. Podsjeća me to na neke umirovljenike koje imam u svom okruženju, a koji već duži niz godina pasionirano prate politiku. I onda se konstantno žale na političare i u strahu su da će se država sutra raspast i izbit građanski rat. To je konstantno stanje napetosti zbog situacije koja je standardno takva i bit će takva do daljnjeg. Po mom to iscrpljuje i nema smisla, i nepotrebno je da se čovjek tome izlaže. Ali možda sam to samo ja.

      XY

      Izbriši
    10. XY, nije stvar u čuđenju. Praćenjem papinih izjava i pobijanjem neistina koje izgovara radi se kontrola štete. Čovjek aktivno razgrađuje Crkvu na svim razinama i milijuni ljudi gutaju njegove riječi. Vjerni katolici nastoje spasiti što se spasiti da. Vjerujte, postali smo potpuno ravnodušni prema njegovim riječima. Čuđenja bi bilo da odjednom počne govoriti jasno i pravovjerno.

      Izbriši
    11. XY, slazem se s vama da se svi katolici koji intenzivnije prate zbivanja u Crkvi moraju posebno cuvati od tog nervoznog uznemirivanja. Za to bi prije svega trebala sluziti molitva i svakodnevni obicni zivot te zanimacije koje uz njega idu. Prirodno je da blogovi i slicno ide u smjeru onoga sto sam obrazlagao, a da stvarni zivot ide u drugom smjeru. S obzirom da je ovdje prisutna jedna strana, stvari mogu djelovati pretjerano.

      Izbriši
  10. Lino je odlično napisao da je kriza Zapda zapravo kriza Crkve. Nadogradio bih tvrdnjom da je kriza Crkve kriza pastira. Papa i prelati nas ne utvrđuju u vjeri. Čini mi da rade baš suprotno.

    Napisali ste:
    "Sto je iduce, mozda ljudima kojima su isilovci pobili obitelj govoriti o ekoloskom genocidu bacanja plasticnih vrecica u prirodu?"
    Već smo tu. John Kerry kaže da su klime i hladnjaci jednaka prijetnja životu kao i kalifat (Islamska Država).
    http://www.washingtonexaminer.com/kerry-air-conditioners-worse-than-isis/article/2597416

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam pitanje za sve (nije provokacija, nego me zaista zanima vaš odgovor):
    Ako je Crkva na 2. vat. koncilu izrekla da se s muslimanima klanjamo istom Bogu, ako su se sve pape nakon koncila tom nauku priklonile, čak i otišle korak dalje, ljubeći Kuran i sl., ako 99,99 % biskupa taj nauk i tu praksu prihvaća i po njoj djeluje, npr. cestitajuci muslimanima njihove blagdane, ako 99 % laika nema problema s tim jer, i kad zna za to, ne podiže glas protiv toga, znači li to da je čitava Crkva u zabludi? Ako je čitava Katolička Crkva (s neznatnim izuzetkom) u zabludi, kako onda vrijedi da je nezabludiva?
    Zaista me iskreno zanima što mislite o ovom. Jesam li što krivo postavio...

    Wordsy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogriješio si u najbitnijem i to puno. U navođenju postotaka broja i klera i laika. Pokušaj ponovno, pa pokušaj još jednom, ... pa si zamisli koliko i klerika i laika ustvari nikada nije djelilo tu možda najgoru i najveću zabludu mozga da su: "sve religije iste". Pa i slične.
      JbD

      Izbriši
    2. Ok, razumio sam poantu: mnogo je više onih koji su tijekom povijesti zastupali pravovjernu poziciju, pa je stoga Crkva, gledana u cjelini, nezabludiva. Jesam li dobro sažeo?
      Iz toga slijedi da imamo dva "kolektiva": prvi je predvatikanski, pokojni, zajedno sa šačicom ostatka (možda SSPX i mi ovdje), a drugi je poslijevatikanski, dijelom pokojni, a dijelom živući, ali sada u ogromnoj većini. No, pitanje glasi: Kako je jedan kolektiv, koji je nezabludiv, u određenom trenutku "prešao" na drugu stranu, zabludio, ali i dalje za sebe tvrdi da je nezabludiv. Jedan od ta dva kolektiva nije u pravu, zar ne? Pa nisu Marsovci ušli u Crkvu, promijenili nauk i posmicali pravovjerne, nego su jedni "pravovjerni i nezabludivi" donijeli drugi nauk, odbacivši stari, ali i dalje - paradoskalno - tvrde da su nezabludivi. Molim pojašnjenje jer sam zaista, kako je to mons. Lefebvre lijepo rekao, "zbunjeni katolik".

      Wordsy

      Izbriši
    3. Mislim da to nije bila poanta, nego da je i danas postotak koji dijeli tu zabludu ipak manji od "99.99%".

      Katolička Crkva je nekvarljiva i nezabludiva uvijek - u 1., 10. i 21. stoljeću. Ne može se dogoditi da u bilo kojem trenutku cijela Crkva i svi pastiri otpadnu od vjere. Većina da, cjelina ne.

      No bili ste blizu pravom pitanju, a to je:
      Je li crkva koja propovijeda i vjeruje u takve zablude Katolička Crkva?

      Jedini mogući odgovor je "ne", jer Katolička Crkva nije sposobna proturječiti sama sebi, niti svojim vjernicima dati zablude umjesto istine. Dakle, ne radi se o Katoličkoj Crkvi nego o modernističkoj sekti, čiji su članovi svi koji svjesno proturječe katoličkom nauku i staju uz modernističke hereze (tj. javni heretici), i ta sekta nezakonito okupira katoličke institucije.

      Međutim, to ne znači da su svi pastiri vukovi, jer ima mnogih koji nisu svjesni te podjele i koji prihvaćaju Koncil samo zato što misle da dolazi od Katoličke Crkve.

      Ako tražite čistu i neokaljanu, pravu, Katoličku Vjeru, nećete je naći u "Novus Ordu", osim kod ponekih izoliranih duša koje su u neznanju, a putem posebne milosti su zaštićene u pravoj nauci. Tražiti pravu vjeru možete jedino tamo gdje se ispovijeda, a to gotovo sigurno nije u vašoj mjesnoj župi, nego tamo gdje se sakramenti celebriraju po vjekovnim katoličkim obredima (katoličkog Zapada ili Istoka), gdje je svećenik zaređen po tim obredima, i gdje propovijeda ono što je Crkva uvijek propovijedala. Ako nađete takvo mjesto, zahvalite Bogu, jer ste našli jedno od mjesta na kojima i danas živi Katolička Crkva.

      Uzimajući sve ovo u obzir, bilo bi potrebno revidirati taj postotak koji ste naveli, budući da veliki broj od tih 99% pastira nisu pastiri, te, nažalost, veliki broj od tih 99% katolika nisu katolici.

      Izbriši
  12. Ali ovdje treba reći i jednu drugu činjenicu, a to je da je taj isti svećenik pomogao gradnju džamije (čitaj kuće sotonske)na crkvenom zemljištu. Koliko je taj svećenik mučenik? Luka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://www.catholic.com/blog/jimmy-akin/martyrdom-is-more-than-being-killed-for-your-faith

      Izbriši
  13. Vrlo lijep članak i dobri komentari. Imao sam priliku pročitati veći dio Kur'ana i stvarno vam mogu potvrditi sve što je navedeno i dodati da je Kur'an još zločinačkija knjiga od "Mein kampf" A. Hitlera. U propovijedi u Zg je p. Vidtko naglasio da je Hitler bio uvjereni evolucionist i heliocentrist pa je u skladu s time napisao da je Arijska rasa najsavršenija i najrazvijenija rasa i da druge rase trebaju služiti ili umrijeti. Kur'an je još okrutniji jer traži smrt i stoga je sotonska knjiga za sotonine poklonike ili kako oni kažu: "šejtan". U jedoj izjsvi za TV, jedan imam je izjavio kako "hadž izražava unutrašnju borbu čovjeka na strani Alaha protiv šejtana". Kako netko normalan na to može nasjesti kada je očito da je to poziv na ubijanje jer daje i jasne upute kako to izvršiti.

    Mala ispravka autoru: Kur'an se ne djeli na poglavlja nego na sure ali jasna je poruka.

    Bb

    Asterix

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. @Asterix, potpuno se slažem! Pretpostavljam da ste umjesto "hadž" mislili i na "džihad" koji se tako "uljepšava"!
      Islam je vjerojatno jedina religija koja laž ne samo da ne prezire, nego – kao sredstvo obmane i manipulacije nemuslimana glede svojih istinskih nakana – čak i propisuje.
      O ovoj temi ne govori se baš često u medijima. Imami po Zapadu to itekako koriste i zapadni mediji već su postali korisni idioti za pripravu islamizacije nekad kršćanskoga Zapada koji se u javnosti odrekao svoje predivne baštine. Ovi gornji primjer tipičan je za nastup islamskih propovjednika po Zapadu.
      Kuran je knjiga koja vrvi od proturječja o kojima većina muslimana ne zna ništa ili zna jako malo. Islamska egzegeza pokušala je riješiti ova proturječja principom abrogacije, prema kojemu kasniji ajeti brišu ranije. No ipak ona nije mogla objasniti proturječje kako to da „najsavršenija i najpotpunija“ knjiga svijeta (tako barem tvrdi islam) uopće u sebi sadrži sva ta proturječja.
      S druge strane, islam do danas profitira od ovih proturječja. Jer kod pridobivanja novih vjernika, kao i kod obmanjivanja neislamskoga svijeta s obzirom na opasnost islama, muslimani i imami rado citiraju one ajete koji se prividno zalažu za mir i ljubav kako bi tako prikazali da je islam navodno religija mira. No oni redovito prešućuju da upravo su oni ajeti koji potječu iz mekanske rane faze islama, poništeni, abrogirani kasnijim ajetima koji propovijedaju ubijanje, osvetu, mržnju…
      Najpoznatiji ajet koji muslimani uvijek ponovno citiraju jest ajet 32 iz pete sure. Tu stoji:
      „Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao. Naši poslanici su im jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili. „
      Tu se stječe dojam da je ubojstvo samo jednoga čovjeka u islamu istoznačno s činom uništenja cijeloga čovječanstva.
      Ali pripazite: ova se sura prema redovitom tumačenju ne odnosi na muslimane, nego na židove koji ne smiju ubijati. Jer oni su „sinovi Izraelovi“.
      Kako god bilo, kako god naše dobre dušice tumačile ovaj ajet i padale na propagandu imama, u Povelji o ljudskim pravima islama iz Kaira stoji: ljudi u punom smislu riječi samo su „pravovjerni“, dakle muslimani. Nevjernici se ne promatraju ljudima i stoga ih se može ubijati, zar ne?!
      Stoga već u sljedećem ajetu iste sure stoji:
      „Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju.* To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika.“
      Ili ajet 51 pete sure:
      „O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.“
      Ovako možemo unedogled.
      Lino



      Izbriši
    2. Da, istina! Pogledajte ovu prijetvornost. Povodom napada u Nici, na Dnevniku je pušten snimak Aziza ef. Hasanovića, muftije zagrebačkog i vodećeg muhamedanca u Hrvatskoj, kako citira najizlizaniji i najbolji ajet za prijevaru naivnih zapadnjaka - famozni ajet 32, sura 5.

      Još jedan detalj. Muhamedanci u Hrvatskoj su uspjeli prevariti urednike HRT-ovih emisija tako da uz "Islamska Država" uvijek dodaju "takozvana". Lino, mislite li kao i ja da je Islamska Država legitiman kalifat? Ja bih rekao da jest.

      Izbriši
    3. Ja imam nekako predosjećaj da će se skorašnja Turska na konto "tzv" takozvane islamske države, još više proširiti... Odnosno, ovi će se rado pripojiti Turskoj. Kako god bilo, taj scenarij nije nemoguć. Pače vrlo je vjerojatan, mada ovisi dakako i od drugih zbivanja u US i Rusiji ponajprije.
      JbD

      Izbriši
    4. @F, mnogi tvrde da je velika laž dijeliti na jednoj strani mirni islam od islamizma koji je otpao od islama. Poznavatelji islama tvrde da ništa nije islamskije od IS-a. IS je zbilja kalifat po islamskom nauku, tradiciji i praksi u proteklih 14. stoljeća postojanja.
      Čak je to izjavio i lijevi sociolog Hartmut Krauss. Po njegovim riječima, svatko tko se pozabavio islamom, mora doći do istog tog zaključka. No to ne žele čuti ni mediji ni politika, a ni teolozi.
      Ili se oni nikada nisu ozbiljno bavili islamom ili brane ovu ideologiju zbog razloga koji su isto tako zločinački kao i IS-ova politika.
      Pogledajte primjer Njemačke: u cijeloj svojoj povijesti nije imala toliko neprijatelja na vlastitom tlu: ponajprije jednu bolesnu, stranu ideologiju koja je po brojkama već prešla deset milijuna, a k tome „unutarnji neprijatelj“, isto tako milijunski, uglavnom iz socijalističkog miljea – u politici, medijima, čak i među katoličkim teolozima te u cijelom školstvu i odgojnom području.
      Upravo je ljevica ta koja nam ne dopušta vidjeti istinu i koja je saveznik IS-a i stvaranja kalifata. To vjerojatno masoneriji tako i odgovara jer se ona manje boji islama nego kršćanstva.
      IS je islam u najčistijem obliku. No to se nigdje ne smije reći, čak ni kod nas iako malo bolje poznajemo islam od Zapadne Europe.
      Je li zbilja riječ o samo prolaznom ludilu ili je IS u biti islam u čistom obliku?!
      Što na prvi pogled izgleda kao fenomenologija iracionalno-psihopatske opijenosti prolivanjem krvi, pogleda li se malo bolje, nemoguće je previdjeti jasno strukturirano i normirano ponašanje koje svoje opravdanje nalazi u izvorima islama kao i u povijesnoj matrici islamskih osvajanja. Barbarska i gnjusna djela IS-a itekako imaju veze s islamom. To je logička posljedica i striktno provođenje u praksi sustava normi ponašanja koje su u samim temeljima islama.
      Posebnost IS-a je u tome da se njegovi „borci“, primjerice, za razliku od nacista, svojim nedjelima redovito hvale i pri tome se služe modernom tehnikom da te strahote pokažu cijelome svijetu, dok istodobno provode u djelo ekstremno zaostali ćudoredni teror sukladno selefijskoj ideologiji koja ih na to potiče. Zanimljivo je ovo povezivanje tehničke moderne s barbarskom zatucanošću kao temeljnim principom ovog totalitarnog pokreta.
      No pri tome IS i druge islamističke grupacije djeluju posve konzekventno, živeći temeljnu bit islama, naime ostvarujući jedan ranosrednjovjekovni društveni poredak, proglašujući ga apsolutnim na religijskom polju i dajući mu privid univerzalnosti.
      Lino


      Izbriši
  14. Drago mi je vidjeti da na blogu ima katolika dobro upoznatih sa sotonskim islamom. Molim vas mišljenje o tvrdnji Drugog Vatikanskog da "Crkva gleda s poštovanjem i muslimane, koji se klanjaju jedinomu Bogu... koji je govorio ljudima." (Nostra Aetate, 3). Uopće, čitav dio o odnosu prema muslimanima je katastrofalan, ali usredotočimo se na ove tvrdnje:
    (1) Imamo jednog (istog?) Boga.
    (2) Bog je govorio ljudima.
    Pod (1) ne može biti točno, jer kuranski bog i istiniti Bog su različiti u svojim svojstvima, riječim i djelima. Tvrdnja (2) mi zvuči kao da Crkva sada drži da je Bog govorio ne samo Židovima i kršćanima, nego i muslimanima - ergo, Kuran je autentična Božja objava.

    OdgovoriIzbriši
  15. Poštovani supisatelji!!!

    već je neko vrijeme kako uvidjeh Božji humor u mnogim životnim situacijama, pa mi je želja podijeliti s vama i ovaj događaj, a naročito sada, kada je tako isključivo povezan i navezan na trenutno stanje, stoga vam kopiram poveznicu! :)
    Meni je zaista bilo smješno gledajući kako Bog divno dovodi ljude Isusu, kao i u Novom zavjetu.
    Bog vas blagoslovio!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=u_Xps-mbUhg

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Doista lijepo i vrijedno svjedočanstvo.
      Preporučam pogledati.
      Mada je se moglo izreći namjesto "ne znamo gdje je muhamed nakon što je umro...", bolje ono da vjerujemo da je u paklu, negdje na dnu samom. Kako sv. fr. Daniel Fassanela i ne samo on propovijedaše sa braćom onim krivovjernicima u Maroku negdje u 13 stoljeću. A i Dante ga je lijepo opisao kako smo već vidjeli i ovjde negdje na nekom od postova brata Tome...

      A Ivanovo Evanđelje a i poslanice, uz dakako Otkrivenje, su doista izuzetno jako oružje protiv krivovjerja i krivovjeraca. Npr. glede onog ispraznog "pitanja" tj. tvrdnji o poimanju djece Božje, sv. Ivan nam daje odgovor da i kleru a i laicima mora biti sasvim jasan i nedvojben:
      "A onima koji ga primiše
      podade moć
      da postanu djeca Božja:
      onima koji vjeruju u njegovo ime,
      (Iv 1,12)
      JbD

      Izbriši
  16. "Francuski muslimani su nam poručili: Ljubav prema svima, mržnja prema nikome"...
    Kako to čitateljstvu onaj sebe samosmatrajući i samoimenejući blog "bitno" uredno prenosi...
    Uskoro ćemo imati između svakih desetk ili stotinjak pokolja u ime alaha,... sve češće ovakve promidžbeno-obrambene parole islama, koje će dakako jedan hrvatski portal sa naznakom "kršćanski" a sa samodanim si imenom "bitno"...

    Gotovo da mi se gadi uopće i čitati njihove objave, pa makar one služile u svrhu razotkrivanja njihovog ultraljevičarskog stava po pitanju svega, a napose katoličke nam vjere (i njihove zar ne?)

    Dalje od početka ne treba ići jer tu je opet pametnomu sve rečeno, ovom prilikom od vrlog i vrijednoga NB i mons. Lebruna, koji u muslimanskoj "gesti" vidi "važan izraz bratstva".(!?)

    Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist. Čuvajte se da ne izgubite što ste stekli, nego da primite potpunu plaću. Tko god pretjera i ne ostane u nauku Kristovu, nema Boga. Tko ostaje u nauku, ima i Oca i Sina. Ako tko dolazi k vama i ne donosi tog nauka, ne primajte ga u kuću i ne pozdravljajte ga. Jer tko ga pozdravlja, sudjeluje u njegovim zlim djelima.
    (2 Iv 1,7-10)

    A kamo li oni koji nisu nikada ni pojmili nauka Kristova.
    A kamo li oni koji su uvijek bili protiv nauka Kristova.
    Pa još sabljom i handžarom!

    Oni nisu i ne mogu biti naša braća! To neka si posvijeste svi.
    Oni bi, kada bi bili voljni uzvjerovati, mogli postati naša braća, ali to je jedan drugi topic...

    To da mons. Lebrun "misli" kako su oni (muslimani) bili iskreni, kako oca Jacquesa Hamela nije ubio islam, rezanjem grkljana pred oltarom Crkve, te potom izvođenjem sotonskog rituala na samom oltaru,... govori nam samo u kojim se vremenima svi nalazimo (kad se damo uvjeriti u ovakve da su nam pastiri).
    Neki od njih dakle, sve i da možda jesu bili iskreni u svojim mislima da nije oca Jacquesa nije ubio upravo i baš i samo islam, - to svakako ne znači da nekakvo, bilo kakvo njihovo (možda i iskreno) uvjerenje,- može, mora i smije biti poistovjećeno sa istinom.

    "Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas.
    Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama;
    ali neka se očituje da nisu od nas."
    (1 Iv 2,19)

    Poveznica na sem bitno:
    https://www.bitno.net/vijesti/svijet/francuski-muslimani-islam-krscanstvo-ljubav-dijalog-terorizam/

    JbD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na ovom blogu su počeli prevladavati komentatori 'sudnjega dana', komentari su sve češće kataklizmički i egzaltirani, a sve manje razumni i trezveno sadržajni. Mislim da to nije dobar smjer ni za jedan blog, da sam ja gazda bloga ne bi mi se to ni malo sviđalo i dobro bih porazmislio što napraviti s kormilom da se iz tih voda iziđe. Šteta bloga, ali nek bude šta bude.

      M.

      Izbriši
    2. A sto da radim, pa ne pisem ja komentare. Dok god su pristojni i nisu prebrojni od istog autora, ne cini mi se korektno da ih ne objavim. Valjda ljudima treba neko mjesto gdje mogu podijeliti svoje strahove i nadanja. A teme poput klanja svecenika u crkvi prirodno vode na mracnija razmisljanja o buducnosti.

      Uostalom, cini mi se da su komentari pod ovim clankom u globalu korektni i daju razlicita gledista.

      Izbriši
    3. Mozda bi ovdje bilo prigodno mjesto da zamolim komentatore da ne koriste boldanje (masnija slova) osim ako je apsolutno nuzno jer nema potrebe za time i vizualno narusava tok komentara.

      Izbriši
    4. Poštovani M.

      U kojoj mjeri, odnosno u čemu konkretno i koji to komentari (ili djelovi) su "manje razumni i netrezveni" po sadržaju?
      Pojasnite vi pak sebe i taj svoj komentar koji je u najmanju ruku nejasan u svom cijelom sadržaju.
      Nadalje, komentari nisu ti koji kod čitatelja doprinose, kako vi kažete "kataklizmičkom" dojmu. To su naime i prvenstveno sami članci, odnosno istiniti događaji, ili stvarne izjave/objave ljudi i medija, a koje se ovdje nastoje prenijeti na takav način da bi ih se vidjelo u pravom svjetlu.
      Komentari dakle mogu (ali i ne moraju) pripomoći u prikazivanju mnogočega izrečenog i navedenog (u javnosti), a onda u jasnijem svijetlu. I da, to ponekad može biti opisano riječima koje nisu sputane ili ograničene piščevim čistim racionalizmom, nego mogu biti napisane sa manje ili više osjetnim piščevim zanosom ili uzbuđenjem.
      Osobno, ja nemam namjeru niti bih želio prejudicirati događaje, a zacijelo ne "sudnji dan", kako vi aludirate u svom komentaru. Ali spoznaju da živimo u posljednjim vremenima, još od I. dolaska Isusa Krista na zemlju, smatram da nema potrebe namjerno izostavljati, ako se već i možda pa i ne uklapa u sam tekst komentara (ili članka).
      Pa makar to nekomu moglo i smetati.
      JbD

      Izbriši
  17. M. , prošla su vremena kad si otišao na vjeronauk i slušao srcedraopajuće priće postkoncilskih đaka. Doba romantike je prošlo i vrijeme je da se otrijeznimo i pređemo na tvrdu hranu . A to
    ukljućuje neke druge teme kao što su žrtva,progon, mučeništvo pa i sudnji dan. Taj Dan je neminovno sve bliže. Oni koji se spasavaju bi htjeli da što prije dođe , doćim oni koji su na putu propasti ne žele ćuti za njega. No to ne odgađa Njegov dolazak i dok ovo pišem još smo bliže. Baš kao što su i kod prvog Isusovog dolaska ljudi čekali i bilo im je dugo , tako je i danas. I ženili su se , i rađali i umirali sve dok Bog ne posla anđela k Onoj koja je imala roditi. Ne boj se jer ,,komentari sudnjeg dana " ga nemogu ubrzati ali mogu pomoći da nas ne zadesi nespremne kao trudovi trudnicu u polju. I jedan citat za razmišljanje ; 2. Ljet19,2 ,, Zar da pomažeš bezbožniku i da ljubiš Jahvine mrzitelje? Zato i udara na te srdžba Jahvina." Robelar

    OdgovoriIzbriši
  18. Evo još jedan očiti primjer prije rečenog:
    Ono što je BITNO ne spominje se, mada priča sadrži više od tisuću riječi. I dakako, velebni portal "bitno" ga rado prenosi.
    https://www.bitno.net/kolumne/na-polju-zivota/svijet-se-silno-hrani-strahom-strahom-rada-nasilje/

    Obratimo naime pozornost na NEODREĐENOST i u ovom pisanju, koje nažalost i ovog puta dolazi od jednog pastira... (CTRL+F i traži riječi "mnogi", "mi",...)
    A napose ona; rado, prečesto, nepotrebno i pogrešno izgoverana riječ,- "braća"...
    Pitanje je ovdje ustvari opet i iznova jedno sasvim drugo: Na koga se ovdje ustvari cijela priča odnosi? Na koga se kritika odnosi, usmjerava? Na medije? Na ljude koji su, (nedvojbeno!) osuđeni da čitaju informacije iz medija?
    Upravo OVAKVI mediji sa upravo OVAKVIM člancima, tj. svjesnim neodređenostima, namjesto da zastupaju istinu koja je doduše nekada iznimno teška (za čuti) ali koja oslobađa..., i jesu krivci za stanje, pa i širenje i straha i nasilja, te zavrjeđuju kritiku koju upravo oni sami daju (ali oni pak na jedan uvijeni, neodređen, nejasan način, u kojem se ustvari čitatelj ne može oteti dojmu da je kritika upućena ponajprije čovjeku kršćaninu. Rado bih da me netko uvjeri da je ovakav moj stečeni dojam pogrešan i da je konkretno do mene samog).

    Dok jedan sasvim drugačiji zdraviji, zreliji i puno bliže istini,- pristup istini o događanjima biva objavljivan dakako, ne na "bitnim" medijima, nego na marginalnim (no pametnomu itekako BITNIM, jer koristi; i zdrav razum i jasnoću i iskrenost a sve u službi jedne i jedine istinske katoličke vjere i nauka).
    Poveznica za ovaj drugi članak koji nikako slučajno, a u odnosu na prvopomenuti nosi naziv,- "Duhovna sljepoća je opasnija od terorizma", nalazi se na vjerujem, čitateljima ovoga bloga ipak poznatoj stranici:
    OVDJE: http://www.quovadiscroatia.com/duhovna-sljepoca-opasnija-terorizma/
    IZVOR je OVDJE: https://www.thecatholicthing.org/2016/07/27/religious-blindness-and-its-consequences-for-europe/

    Znakovito je i to da su autori oba originalna članka, i jedan i drugi fr...

    JbD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne treba se uznemiravati. Papino mišljenje ne može promijeniti činjenicu da su brutalno nasilje i strah (teror) u srcu islama i presudni su za njegovo širenje i održavanje. Istina o sotonskom islamu i antikristu Muhamedu postaje očitija sve većem broju ljudi.

      Izbriši
  19. Kada bi ovakve odgovore culi od nekog svjetovnog vodje ili komentatora, vjerujem da bi normalni katolici s pravom reagirali zbog uravnilovke, krivih usporedbi i izvrtanja istine. A sto kad ih cujemo od Pape, zar nam nije duznost jos ostrije ih odbaciti?

    ---

    Antoine Marie Izoarde, i.Media: Holy Father, before all I make the congratulations to you and Father Lombardi and also to Father Spadaro for the feast of St. Ignatius, if you allow me. The question is a little difficult: Catholics are a bit in shock, and not only in France, after the barbarous assassination of Father Jacques Hamel — as you know well — in his church while celebrating the Holy Mass. Four days ago you here told us that all religions want peace. But this holy, 86-year-old priest was clearly killed in the name of Islam. So Holy Father, I have two brief questions: Why do you, when you speak of these violent events, always speak of terrorists, but never of Islam, never use the word Islam? And then, aside from prayer and dialogue, which are obviously essential, what concrete initiatives can you advise or suggest in order to counteract Islamic violence? Thank you, Holiness.

    Pope Francis: I don’t like to speak of Islamic violence, because every day, when I browse the newspapers, I see violence, here in Italy… this one who has murdered his girlfriend, another who has murdered the mother-in-law… and these are baptized Catholics! There are violent Catholics! If I speak of Islamic violence, I must speak of Catholic violence … and no, not all Muslims are violent, not all Catholics are violent. It is like a fruit salad; there’s everything. There are violent persons of this religion … this is true: I believe that in pretty much every religion there is always a small group of fundamentalists. Fundamentalists. We have them. When fundamentalism comes to kill, it can kill with the language — the Apostle James says this, not me — and even with a knife, no? I do not believe it is right to identify Islam with violence. This is not right or true. I had a long conversation with the imam, the Grand Imam of the Al-Azhar University, and I know how they think … They seek peace, encounter … The nuncio to an African country told me that the capital where he is there is a trail of people, always full, at the Jubilee Holy Door. And some approach the confessionals — Catholics — others to the benches to pray, but the majority go forward, to pray at the altar of Our Lady … these are Muslims, who want to make the Jubilee. They are brothers, they live … When I was in Central Africa, I went to them, and even the imam came up on the Popemobile … We can coexist well … But there are fundamentalist groups, and even I ask … there is a question … How many young people, how many young people of our Europe, whom we have left empty of ideals, who do not have work … they take drugs, alcohol, or go there to enlist in fundamentalist groups. One can say that the so-called ISIS, but it is an Islamic State which presents itself as violent … because when they show us their identity cards, they show us how on the Libyan coast how they slit the Egyptians’ throats or other things … But this is a fundamentalist group which is called ISIS … but you cannot say, I do not believe, that it is true or right that Islam is terrorist.

    Izoard: Your concrete initiatives to counteract terrorism, violence?

    Pope Francis: Terrorism is everywhere. You think of the tribal terrorism of some African countries. It is terrorism and also … But I don’t know if I say it because it is a little dangerous … Terrorism grows when there are no other options, and when the center of the global economy is the god of money and not the person — men and women — this is already the first terrorism! You have cast out the wonder of creation — man and woman — and you have put money in its place. This is a basic terrorism against all of humanity! Think about it!

    http://www.ncregister.com/daily-news/full-text-of-pope-francis-in-flight-press-conference-from-poland

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako. Sveta dužnost!
      Ne poručuje li nam sv. apostol Pavao:
      "Duha ne trnite, proroštava ne prezirite! Sve provjeravajte: dobro zadržite, svake se sjene zla klonite!" (1 Sol 5,19-22)

      i

      "Pazite da vas tko ne odvuče mudrovanjem i ispraznim zavaravanjem što se oslanja na predaju ljudsku, na »počela svijeta«, a ne na Krista." (Kol 2,8)

      i

      "Protiv starješine ne primaj tužbe, osim na osnovi dvaju ili triju svjedoka. One koji griješe, pred svima ukori da i drugi imaju straha! Zaklinjem te pred Bogom i Kristom Isusom i izabranim anđelima da se toga držiš bez predrasude i ništa ne činiš po naklonosti. Rukû prebrzo ni na koga ne polaži i ne budi dionikom tuđih grijeha!" (1 Tim 5,19-22)

      A ovdje je i više od dva ili tri svjedoka!
      JbD

      Izbriši
    2. Još jedan jako dobar članak vrijedan čitanja.
      Pismo papi od nadbiskupa iz Smirne Germana Bernardinija:

      http://rorate-caeli.blogspot.com/2016/08/denial-is-river-in-buenos-aires-and.html
      JbD

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.