nedjelja, 31. srpnja 2016.

Cjeloviti tekst apela

Za kontekst vidi: Apel, Još o apelu.


[Kardinalu Angelu Sodanu, dekanu Kardinalskog zbora.]
29. lipnja 2016.

Uzoriti!

Mi, katolički teolozi i filozofi, crkveni povjesničari i dušobrižnici, upućujemo Vam kao dekanu Kardinalskog zbora molbu da Kardinalski zbor i patrijarsi Katoličke Crkve kolektivnom akcijom odgovore na opasnost koja vjeri i moralu prijeti od apostolske pobudnice pape Franje "Amoris laetitia", objavljene 29. ožujka 2016. U toj je apostolskoj pobudnici niz iskaza koji se mogu shvatiti u smislu oprečnu katoličkoj vjeri i moralu. Narav i stupanj zabluda koje bi se mogle pripisati pobudnici "Amoris laetitia" označili smo u priloženom dokumentu. Tražimo da kardinali i patrijarsi upute molbu Svetom Ocu da zablude popisane u dokumentu osudi na neopoziv i konačan način te da autoritativno izjavi da "Amoris laetitia" ne zahtijeva da se u ijednu od tih zabluda vjeruje ni da se ijednu smatra možebitno istinitom. Radi praktičnosti, svakom patrijarhu i članu Kardinalskog zbora poslat ćemo primjerak ovoga pisma i popratnog dokumenta.

Moleći Vas za blagoslov,

ostajemo odani Vam:
---

Teološka kritika apostolske pobudnice Amoris laetitia

Broj komentara: 5:

  1. Naravno, puno hvala prevoditelju na trudu!

    Pozivam sve citatelje da ovaj tekst bilo kao poveznicu, bilo kao prilog mailu ili isprintano posalju i predaju hrvatskim biskupima, svecenicima i teolozima iz njihove okoline i onima s kojima su na bilo koji nacin u kontaktu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na prijevodu. I djeljenju.
    Otposlano na 30-tak adresa...
    BB+
    JbD

    OdgovoriIzbriši
  3. Za laike su mozda prikladniji ovi tekstovi s bloga:
    Ferrara, Socci, peticija, Schneider te naravno tekstovi na drugim blogovima, npr. Splendor Domini (de Mattei), Christus Rex (Gleize i ostalo), QVC (Peters, Burke i ostalo), TLM itd.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala prevoditelju! Uradite još samo "justify" teksta u pdf-u, bit će idealno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Namjerno nisam stavio takvo poravnanje. Zato je tu rtf file, pa svatko moze uredjivati i kopirati u par sekundi kako ga volja.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.