petak, 23. siječnja 2015.

Veni soror mea mecum in gloria



Godinama je p. Marie-Eugène primjećivao da 23. siječnja prima neočekivani poklon: dobročinstvo, odgovor na trenutne brige, providonosni događaj... Osjećao je u tome nebesku prisutnost. No znao je da to nije neka velika ličnost, nego dijete koje bi poslije ostavljanja svog malog dara diskretno otišlo smijući se, na vrhovima prstiju... Slatka nutarnja radost ostala bi u duši p. Marie-Eugenea. Otkrio je da toga dana Crkva slavi mladu rimsku mučenicu prvih stoljeća, svetu Emerencijanu, sluškinju i prijateljicu svete Agneze. Emerencijana je ponizno služila Agnezi. Gledala ju je kako živi, moli i umire. Nije bila ništa i sve je primila od nje, nadasve svoju vjeru i svoju ljubav prema Isusu. U svojoj je herojskoj vjernosti Emerencijana slijedila Agnezu do kraja. Kamenovana je na njezinu grobu u jednim katakombama uz Via Nomentana u rimskoj okolici. Pater Marie-Eugeneu njezina je poruka bila kristalno jasna: ne samo za njega i članove ustanove Notre Dame de Vie, nego i one koji slijedeći sv. Emerencijanu koračaju običnim putem, usred svijeta i svih profesionalnih i društvenih situacija: dopustiti da se Božja snaga širi u slabosti, iščekivati sve samo od njega, predati se bez uzdržaja njegovoj volji, u okolnostima i na mjestu koje je izabrao za svakoga, sve do potpune žrtve...

3 komentara:

  1. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rolf, promasio si post, a i na pravom postu mislim da ne bi bilo dobro tako karakterizirati te osobe cak i ako jesu ili se ponasaju tako kako si naveo.

      Izbriši
  2. Znam Toma da sam promašio. Mislim da bi bilo dobro (dobra nakana može sadržavati nešto nepristojnijeg izričaja) karakterizirati te osobe (Saru i Barnabu, a i Giovi im se povremeno pridruži) UPRAVO tako kako sam ih karakterizirao.
    "Hoćeš li spoznati ŠUPLJA GLAVO da je vjera bez djela mrtva"
    "BUDALE i slijepci"
    "trbusi DANGUBNI"
    "PROKLETI sinovi, za njih su čuva mrkla tmina"
    "opake ZVIJERI"
    "PREUZETNICI, DRZNICI, i ne trepnu pogrđujući"
    "LJAGE i SRAMOTE!"
    "ROGOBORNI NEZADOVOLJNICI koji hode putem svojih požuda"

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.