četvrtak, 12. srpnja 2012.

Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji

Konačni prijedlog zakona o medicinski pomognutoj oplodnji po svome sadržaju i naravi duboko je nemoralan i nehuman, a njegovo bi provođenje dovelo do nepredvidljivih posljedica za hrvatsko društvo. (iz Izjave Stalnoga vijeća HBK o konačnom prijedlogu Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji)

Odgovarajući pozivu hrvatskih biskupa, vjernici Zagrebačke nadbiskupije u organizaciji Hrvatskog katoličkog zbora MI pozivaju na molitvu, post i pokoru ...
U petak, 13. srpnja, na dan glasovanja, pozivaju se vjernici katolici da poste i prikažu žrtve za saborske zastupnike i Domovinu Hrvatsku. (izvadak)

Više o prijedlogu zakona pročitajte iz Službenog priopćenja za javnost građanske inicijative "I ja sam bio embrij" ili iz Izjave Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.


Iz usta djece i dojenčadi izvodiš, Bože, sebi hvalu usprkos svojih neprijatelja. (usp. Ps 8,3, iz ulazne pjesme na dan svetih Mladenaca/Nevine dječice)

Molitva pape Benedikta XVI. za život

Gospodine Isuse,

ti svoju Crkvu i ljudsku povijest vjerno pohađaš i ispunjaš svojom Prisutnošću; ti nas u predivnome sakramentu svoga Tijela i Krvi činiš dionicima božanskoga života i daješ nam predokus radosti života vječnoga; tebi se klanjamo i blagoslivljamo te. Prostrti pred tobom, Vrelom i Ljubiteljem života, stvarno prisutnim i živim među nama, žarko te molimo:

Probudi u nama poštovanje prema svakomu još nerođenom ljudskom životu; učini nas sposobnima da u plodu majčine utrobe opazimo divno djelo Boga Stvoritelja; oraspoloži naša srca za velikodušno prihvaćanje svakoga djeteta koje započinje živjeti.

Blagoslovi obitelji, posveti sjedinjenost supružnika, učini plodnom njihovu ljubav. Svjetlom svoga Duha prati odlučivanje zakonodavnih tijela, kako bi narodi i nacije priznali i poštovali svetost života, svakoga ljudskog života. Vodi rad znanstvenika i liječnika, da napredak pridonosi cjelovitomu dobru osobe te da nitko ne trpi potlačenost i nepravdu. Daruj stvarateljsku ljubav upraviteljima i gospodarstvenicima, kako bi znali pronaći i promicati primjerene uvjete, da bi se mlade obitelji mogle radosno otvoriti rađanju nove djece. Utješi supružnike koji trpe, zbog toga što nemaju djece i u svojoj se dobroti za njih pobrini. Odgajaj sve ljude da se skrbe za siročad ili napuštenu djecu, kako bi mogla osjetiti toplinu tvoje Ljubavi i utjehu tvoga božanskog Srca.

S Marijom, tvojom Majkom, velikom vjernicom, u čijemu si krilu uzeo našu ljudsku narav, od tebe, našega jedinog istinskog Dobra i Spasitelja, molimo snagu, da bismo ljubili život i služili mu, iščekujući da živimo uvijek u tebi, u zajedništvu Presvetoga Trojstva. Amen.

Bazilika sv. Petra u Vatikanu, 27. studenoga 2010.

3 komentara:

  1. Nažalost, zakon je donesen :(

    Domine Iesu Christe, fili Dei, miserere nobis!

    OdgovoriIzbriši
  2. Izopćiti političare katolike koji su podržali zakon i tako konačno pokazati lice Ecclesiae militans!
    RiKa

    OdgovoriIzbriši
  3. Pitanje je mogu li se ti isti političari uopće prozvati katolicima. Na kraju krajeva, katolik se odlikuje i prepoznaje po životu, ne po pečatima na papiru ili po pojavljivanju u crkvi tokom Uskrsa i Božića.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.