utorak, 8. listopada 2019.

Da Franjo krči i spaljuje Amazoniju, možda bi se tko i pobunio


Amazonska sinoda uspostavlja lažnu Crkvu

Stigli smo. Ovog tjedna održavat će se Amazonska sinoda. Očekuje se da će to biti za vjeru najveća katastrofa koju je Crkva ikad iskusila. Trebamo se moliti da ipak ne ispadne tako strašno kao što se bojimo.

Nekoliko kardinala upozorilo je na otpadništvo i krivovjerje sadržane u radnom dokumentu za ovu sinodu. No većina je šutjela. Mi vjernici ne možemo šutjeti, jer je ugrožena vjera naše djece. Pravo je nas katolika da nam naši svećenici i biskupi, a pogotovo Papa vjerno prenose vjeru Isusa Krista. Međutim u ovo vrijeme dobivamo suprotno, pogotovo od Pape Franje. On je jako naudio vjeri, i vrijeme je da se to glasno kaže. Zbog ljubavi prema Kristu, zbog ljubavi prema Njegovoj Crkvi, zbog ljubavi prema našoj Nebeskoj Majci, zbog ljubavi prema našoj djeci, za koju živimo da im prenesemo jedinu pravu vjeru, moramo viknuti s krovova: "Dosta!"

Zavapimo Bogu kao što su to činili Izraelci u Starom zavjetu. Jer mnogi službenici u Njegovoj Crkvi izdaju ga. Vjerno svećenstvo koje se borilo za obranu vjere Papa je suzbio, dok se one koji siju pomutnju i zabludu promiče i nagrađuje.

Papa je zadobio prijateljstvo svijeta, ali uz izdaju Spasiteljeve istine: gaženjem dobrih kardinala, vjernih redova, pravovjernih ustanova i akademija. Uzdizanjem i promicanjem inovjernih crkvenih dostojanstvenika i davanjem znakova odobravanja za homoseksualne čine i za pobornike abortusa. Naviještanjem lažnog ekumenizma. Neistinitim naučavanjem o kontracepciji, priležništvu i preljubu. Papa je pokazao da dopušta da ga vodi duh protivan evanđeoskom, a ne Duh Sveti, koji Papi može biti dostupan više nego ikomu drugom.

Papa Franjo potiče pastire na to da poprime miris ovaca. Međutim dušobrižnik mora imati i Kristov miris. Ovce poznaju miris pastira oblikovanog prema Kristovu liku. Mi katolički vjernici svi znamo kad je pastir vjeran sin Gospin. Vidimo to u njegovoj pobožnosti na sv. misi. U njegovu držanju pri molitvi. U njegovu propovijedanju i naučavanju. U savjetu koji daje u ispovjedaonici. U njegovu opominjanju grešnikâ i hrabrenju vjernikâ.

Dobrim su svećenicima prijatelji oni koji su nadasve pravovjerni, a oni koji nastoje uništiti Crkvu prepravljajući je na svoju sliku bivaju neprijatelji dobrih svećenika, dok oni svejedno mole za njihovo obraćenje. Vjernici prepoznaju dobrog svećenika. Moguće nas je varati neko vrijeme, ali naposljetku dođemo do istine.

Sve to ne znači da ne ljubimo Papu Franju. Naprotiv, prikrivati ove goleme jade i prešućivati ih ne bi bila nikakva ljubav, jer njima on najveću štetu čini samom sebi. On će morati položiti račun Kristu na sudu, kao i svi drugi. Moramo nastaviti moliti za Papu svakodnevno. Moliti za njegovo obraćenje.

Ja ne sudim o njegovim pobudama. Zapravo, pretpostavljam da on vjeruje da svojim djelovanjem koristi Crkvi. No bjelodano je da ono što se uspostavlja jest lažna Crkva i lažna slika Kristova. "Razborita" Crkva koja se u teškim slučajevima protivi katoličkom nauku, Crkva koja nagoviješta da je pakao prazan, Crkva koja sije sumnju u istinsku Kristovu prisutnost u Euharistiji, Crkva koja političke brige kao što su imigracijska politika i ekologizam pretpostavlja beskompromisnom nauku o abortusu lažna je Crkva. Da, ovo su ozbiljne optužbe, ali ne treba biti teologom da se prepozna iskrivljavanje vjere.

Nećemo napustiti Crkvu. Ovo je prava Crkva, i druga ne postoji. Borit ćemo se za Kristovu istinu u Crkvi, jer smo spremni za tu vjeru umrijeti.

Obvezujemo se da ćemo biti odani Gospi kao nikada dosad. Jer znamo da će na kraju Njezino Bezgrješno Srce pobijediti. Ona nas je upozorila na dolazak ovih vremena. Na to da će se konačna bitka između našega Gospodina i Sotonine vladavine voditi za brak i obitelj. Ta se bitka odvija sada i ovdje.

Stojeći uz Gospu, ne bojimo se. Kažemo s njom "amen", "neka bude", svemu što Otac dopusti u ovom trpljenju Kristova Otajstvenog Tijela. Znamo da će uslijediti uskrsnuće i već se sada možemo radovati u tom znanju, jer dubine trpljenja čine konačnu pobjedu još čudesnijom.

Bog vas sve blagoslovio!

John-Henry Westen, LifeSiteNews

https://www.lifesitenews.com/blogs/video-the-amazon-synod-is-setting-up-a-false-church

Broj komentara: 6:

 1. Da malo razbijem ovu sablasnu šutnju glede sinodalnih bisera. Ovo nerazumijevanje celibata od strane domorodačkih naroda ne čini mi se jakim argumentom. Očituje ne samo narazumijevanje i nepoznavanje sakramenta već i nepoznavanje Evanđelja. U pastoralnom smislu i nepoznavanje osnova misiologije što mi je nezamislivo za onoga koji je primio puninu istine po redu episkopata. Mislim da to ne može proći na ovaj način. Bilo kako bilo ovo je prilika da Papa potvrdi učenje Crkve, osobito s obzirom na ređenje žena. Niti Pismo, niti Predaja ne poznaju ovu praksu. Čekamo samo zadnju riječ tj. potvrdu Učiteljstva Ł

  OdgovoriIzbriši
 2. "Bilo kako bilo ovo je prilika da Papa potvrdi učenje Crkve" !!! - Jedna od većih šala u posljednje vrijeme. Zar ne vidite da nam Bergoglio, nizom malih, na oko, podvalica, maskiranim "puninom istine", imunizira osjetljivost na rušenje Crkve.

  OdgovoriIzbriši
 3. Čemu tri uskličnika? Pa jasno je da samo Papa može potvrditi, proglasiti, odlučiti i staviti svoj potpis. Što je tu čudno? Ništa. Sve ostalo je nešto drugo. Druga je stvar što će se dogoditi ili što bi se moglo dogoditi. Na to za sada možemo utjecati jedino svojom molitvom, postom i djelima ljubavi. Naravno, ako nam je doista stalo. Ne sjedimo za sinodalnim stolom i ne donosimo odluke o temama, niti smo govornici koje se nešto pita. Niti smo u prilici glasati za ovu ili onu opciju. Na nas to ne spada. No da smijemo reći što nam smeta i imati svoje mišljenje o svemu to nam nitko ne može uskratiti. U konačnici imamo i savijest. Ako nitko drugi ona će nas poučiti što je dobro, istinito i da ne nabrajam Ł

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. "Što je tu čudno ?" - To što od Bergoglija očekujete da "potvrdi učenje Crkve".

   Izbriši
 4. Izjava koja se može okarakterizirati kao šizofrena - prvo kaže da se od strane Bergoglia uspostavlja lažna crkva (koju piše velikim slovom, s tim da je s procjenom uspostave zakasnio više od pola stoljeća), a zatim da je to prava Crkva, da ne postoji druga i da je neće napustiti.

  No kako drukčije nego šizofreno može biti razmišljanje onog tko hoće pod svaku cijenu u svom umu uskladiti katoličke nauke o papi kao vrhovnom učitelju i tumaču Vjere, o Rimskoj Stolici čija vjera ne može zakazati, o nužnoj podložnosti svim naukama Učiteljstva, o jedinstvu ispovijesti vjere u Katoličkoj Crkvi i o papi kao principu tog jedinstva s onim što se vidi od Bergoglia: nebrojene hule i hereze u onom što bi da je papa bilo službeno naučavanje Učiteljstva i Rimske Stolice, ne samo usmeno u govorima i intervjuima, nego i pismeno, npr. oko smrtne kazne u tzv. KKC ili oko lažnih religija u dokumentu potpisanom u Abu Dhabiju.

  OdgovoriIzbriši
 5. Mislim da je normalno od Pape očekivati da potvrdi katoličko učenje. Imamo pravo na to, rekao bih sveto pravo. To ne bi trebalo biti ništa neobično. Ako doista vjerujemo božanskom i katoličkom vjerom. Sve okolnosti su drugotne. Ja ne znam drugoga koji bi to mogao učiniti. Druga je stvar što de facto imamo dvojicu Papa, no to nije najstrašnije što nas je moglo snaći Ł

  OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.