petak, 10. ožujka 2017.

Jezuitska posla

Dosta nam je invazionizma i kleveta o kršćanstvu od isusovaca!

Mors et Vita duello conflixere mirando:
Dux Vitae mortuus, regnat vivus.


U čije ime govori Sosa Abascal?

Pošto je nedavno tvrdio da je „riječ relativna“, govoreći o onome što je Gospodin Isus Krist govorio u Evanđelju, General Družbe Isusove sada daje Ansi invazionistički intervju u kojemu izjavljuje da Zapad mora popustiti islamu u ime kršćanskih vrijednosti. „Politika zidova s jedne je strane nehumana, a s druge beskorisna“. Kao već i njegov Poglavar tijekom predizborne kampanje i on pravi ispad u vezi s Trumpom koji po njegovom mišljenju „napada kršćanske i ljudske vrijednosti“ i dodaje da je „ludilo poistovjetiti islam i terorizam“.

I ne samo to. Branio je islam od napada onih koji ga poistovjećuju s terorizmom: jedna takva jednakost prema njegovim riječima jest „ludilo“ i ne oklijeva ustvrditi: „Teroristi mogu biti muslimanske vjere, ateisti, a također i kršćani. Izjednačiti jednu vjeru ili rasu s terorizmom jest manipulacija koja ne dopušta da se borimo protiv njega“.

Inače, mogao nam je reći gdje je taj kršćanski terorizam i zar se može staviti na istu razinu Kuran (koji poziva na ubijanje u ime božje svakoga onoga koji se ne podvrgava islamu) i Evanđelje koje nas predaje i čini sličnima Bogu koji je umro radi našega spasenja i koji od nas zahtijeva, čineći nam to mogućim Svojom milošću, da činimo isto tako za spasenje drugih.

Tko će okončati ove ne samo poremećene brbljarije, nego i pogibeljna iskrivljivanja stvarnosti i istine na štetu masa kojima se i dalje manipulira i koje se drži u neznanju koje je zlosretno i rizično za sudbinu cijeloga čovječanstva?

Lijepo je rekao Camillo Langone u dnevniku Il Foglio: „No ako Evanđelje nije istinito, gdje je, ljudi moji, upecao kršćanske vrijednosti? Ako Evanđelje nije istinito, isusovac je samo običan starac obučen u crno. Dok je pak Evanđelje istinito, isusovci su još uvijek onakvi kakvima ih Pascal opisuje: stručnjaci u umijeću prijevare“.

Sjetimo se riječi Marija Palmara:
„...ono što nam na koncu ostaje u ruci jest samo blijedo sjećanje na katoličanstvo. Hladno i mrtvo tijelo koje je na putu izgubilo ljubav za istinu i sigurnost u živu i stvarnu Kristovu prisutnost u Crkvi. Katoličanstvo bez križa i bez svjedočenja, u bijegu od svagdašnjeg mučeništva nerazumijevanja od svijeta. Ne preostaje drugo nego pomagati ovoj braći apostolatom istine. I moliti se za njih jer je velika pogibelj koju predstavljaju za spasenje mnogih duša. Počevši od njihove.“

Izvor: http://chiesaepostconcilio.blogspot.ba/2017/03/ora-basta-con-linvasionismo-e-con-io.html

Broj komentara: 16:

  1. Stanje u isusovačkom redu zbilja je zabrinjavajuće, osobito tijekom ovoga pontifikata. Od Koncila taj veliki red pretvara se u ono protiv čega bi se taj red trebao boriti.
    Znam da ih je Pascal kritizirao, ne želim u to ulaziti, no isusovački red donio je Katoličkoj Crkvi rijeke svetaca - kanoniziranih i nekanoniziranih, vratio je mnoge protestantske i druge krivovjerce u okrilje Crkve, u svim je krajevima širio kulturu i pismenost, a o isusovačkim misionarima ne treba ni govoriti. Bez ignacijanskih duhovnih vježbi i naši bi laici kao kod istočnjaka uglavnom samo cjelivali ikone i obilazili oko hrama: udesno pa ulijevo i slušali legende kako je u vodi pronađeno ovo, a na drvetu ono.
    Ali se kao i autor pitam: tko će okončati ove poremećene brbljarije koje nas vuku u ponor!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tko piše za 2VK samo Koncil, s velikim početnim slovom, taj se slijeva u modernističku rijeku koja je od 2VK napravila Superkoncil, Nadkoncil od svih dosadašnjih, ili "superdogmu" kako tu štetočinsku pojavu naziva papa Benedikt XVI.

      Izbriši
    2. Rolf,
      nađite bolesnike na nekom otoku u Mikroneziji kojima ćete stalno držati predavanja o svemu i svačemu. Strašan je taj "guru stav" Vas i Vama sličnih.
      Niti stoji "jedinoga koncila", niti "Megakoncila" - premda to mnogi tradicionalisti ironično kažu upravo da upozore na pogrješno shvaćanje kod modernista.
      Pogotovo što se odavno zna moj stav o Drugom vat-koncilu.
      Te Vaše otporovske fore postale su nepodnošljive. Malo porazmislite o sebi i o svojim učiteljima - da to ne bi bio put u krivom smjeru?!

      Kikii

      PS. Reče mi jedan susjed: "Kad nekome moraš dva ili tri puta ponavljati jednu običnu stvar: ili je gluh ili mu nešto fali". To bih rekao za sedise i otporovce (čini se da ovi drugi kod nas prikriveno djeluju): Kad nekome uvijek iznova moraš sve definirati što je u Tradiciji odavno poznato te se stalno opravdavati za uporabu priloga, prijedloga, malog ili velikog slova, kad netko od sedam konotacija odabire uvijek samo jednu - onu zbog koje vas optužuje i osuđuje - riječ je o otporovcima ili o ljudima kojima nešto fali, ili o spoju jednoga i drugoga.

      Izbriši
    3. Koliko daleko otporovsko sitničarenje može ići...
      U sljedećem tekstu možemo vidjeti, da ovisno o kontekstu, i mons.Lefebvre govori o“ koncilskom utjecaju“, odnosno na francuskome: „l'influence moderniste du concile“. „Du“ je u francuskome stopljen prijedlog „de“ s određenim članom. Tim razlog više da se i mons.Lefebvrea optuži, zar ne?!
      „Stoga se pridržavamo svega onoga što je Crkva svih vremena vjerovala i u vjeri prakticirala prije modernističkog koncilskog utjecaja.“ (http://christusrexhrvatska.blogspot.ba/2013/05/proglas-nadbiskupa-lefebvrea-od-21.html)
      „C’est pourquoi nous nous en tenons fermement à tout ce qui a été cru et pratiqué dans la foi, les mœurs, le culte, l’enseignement du catéchisme, la formation du prêtre, l’institution de l’Église, par l’Église de toujours et codifié dans les livres parus avant l’influence moderniste du concile.“
      U svom komentaru odbrao sam veliko slovo upravo da pokažem da je to skraćenica samo za jedan određeni koncil, Drugi vatikanski, a ne za sve koncile ili da je to jedini, najvažniji i mjerodavni.
      Neka mi oproste svi oni koji su mislili da govorim o koncilu u Baselu-Ferrari-Firenci.
      Kikii


      Izbriši
    4. Kikii
      "nađite bolesnike na nekom otoku u Mikroneziji"- što Vama smetaju bolesnici? Zašto su oni i čega ciljana skupina? "kojima ćete STALNO držati predavanja o svemu i svačemu." - ovime otvarate koloplet pitanja. Štampano 'stalno' sam naglasio. Gdje je to "stalno"? Gdje Vam ja to "stalno držim predavanja", k tome "o svemu i svačemu"? Koliko je Vama potrebno puta nešto reći na što prznički dižete nos da bi se Vama zadovoljio pridjev "stalno"? Jedan, dva puta? To je Vama stalno? O "svemu i svačemu" k tome trebalo bi za to biti na desetke primjera. Zaključak: 1. Ili poradite na pojmovanju i gramatici hrvatskog jezika, ili 2. Poradite na osobnoj uvrjedljivosti (oholosti) i nekoj vrsti paranoičnosti.

      "Strašan je taj "guru stav" Vas i Vama sličnih." Ma nemojte reći? A znate li za koga je strašan takav "guru stav"? - upravo za uznosite uši i oholo srce. I znate li tko ima autentični "guru stav" među komentatorima ovdje? Tko se stalno javlja za "sve i svašta" Tko stalno nešto ističe, docira, poučava? - može Vam ovdje pomoći obična statistika Vaših upisa; zamolite Tomu ako mu se da, da Vam ju 'izlista'.

      "Pogotovo što se odavno zna moj stav o Drugom vat-koncilu." - vidite i sami da je ovo gore istina. Mislite da svi odmah upijaju Vaše pouke pod gotov groš? Ili da minuciozno bilježe, 'save'-aju, i pamte Vaše beskrajne superkvantitentne brbljarije? Dajte se uozbiljite malo (više).

      "Te Vaše otporovske fore postale su nepodnošljive. Malo porazmislite o sebi i o svojim učiteljima - da to ne bi bio put u krivom smjeru?!" - "fore" ili istinitosti, niste meritorni da ih procjenjujete, osim na ravni spomenutih brbljarija, ali to ima vrijednost trljanja lana dokone babe. Također, izvolite pojasnite tko ste Vi, koje je to usmjerenje, ako sam ja "otporaš" (tko su to 'otporaši'..?!) , a Vi ste na dobrom smjeru, te tko je to i po čemu moj (krivi) učitelj?! Pored ostalih, nebuloza, čini mi se i da Vi u sebi vodite neke iracionalne bitke i pridajete nekim pojavama umjetna značenja radi samo Vama znanih poriva.

      Izbriši
    5. Ne u svemu al u ovome se slažen s Kikijem. I ja san mislija koji put otić na misu kod lefebrovaca kad reguliraju situaciju, al vidin da kod nas pušu neki drugi vitrovi. Otporaši su zavladali medijskin prostoron. Nadbiskup Felay govori jedno, a oni nešto osmo.
      Je li bilo kod nas nekih familija koje su bile tradicionalne pa ovi ne mogu podnit da će se sada morat uklopit s nami ili su to neki novopečeni tradicionalci od prikjučer koji sada izražavaju bojazan za Bratstvo?
      Ima li itko neke veze s Felayom da mu malo prikaže situaciju? Lale

      Izbriši
    6. "Lale"
      "Ne u svemu al u ovome se slažen s Kikijem"
      Kikii, komentirate sami sebe pod lažnim nickom "Lale". Sami sebe teško difamirate. Zaboravili ste da uslijed tolikih spomenutih kvantificirajućih brbljarija koje ovdje proizvodite stičete prepoznatljiv stil, koji nikakav novostvoreni (loš) 'dalmatinac' ne može prikriti. Za katolika, u ovom kontekstu lažnog predstavljanja sigurno činite i laki grijeh. Nemojte se na ovu kompromitaciju komentiranja samoga sebe još ići 'vaditi', već je i sada previše patetično.

      Izbriši
    7. Rolf,
      Vama je očigledno samo do prepirke. Žao mi je da sam kod Vas i kod drugih morao konstatirati otporovsku retoriku, ali to je činjenica.
      Ja takve držim vremenskim bombama. Pitanje je samo dana kad će krenuti napad na mons.Fellaya.
      Uostalom, bilo je nekoliko komentara-uglavnom nebuloza pisanih u stilu Dalmatinca i porpisanih kao Kikii. Čak sam zamolio Tomu da jedan pobriše.
      Sada recite da sam i to ja pisao.
      Umjesto da se brinete podrijetlom izjava, bavite se njihovim sadržajem. I to da baš Vas zasmeta da netko ne piše pod svojim uobičajenim imenom, zanimljivo. Na koga se sve odnosi taj kriterij? Ako je to sramotno i smiješno...
      Inače, ne mislim samo ja da postoji Otpor u našim krajevima. Već sam to od više osoba čuo.

      Kikii

      Izbriši
    8. Rolf, isto tako je ruzno (mozda i gresnije) optuzivati nekoga bez pravih dokaza i bez mogucnosti da doticna osoba ikako dokaze svoju "nevinost". U svakom slucaju, ne bih raspravu svodio na tu razinu.

      Izbriši
    9. Najprije, ovo nije obraćanje Rolfu nego opći zaključci.
      U svakom slučaju,ružna je i optužba za otporovsku retoriku i moj "spin" o širenju otporovskog načina razmišljanja i djelovanja kod nas. No da je to neistina i da je netko krivo optužen, valjda bi taj odmah reagirao i rekao: "Imam puno povjerenje u mons.Fellaya i Upravu Bratstva. Znam da znaju što čine i to čine kako ih je mons.Lefebvre naučio. Oni su bili njegovi najbliži suradnici i prvi nasljednici i time najbolje znaju kako Bratstvo treba postupati. Osim toga, vjerujem da Majka Božja Fatimska štiti Bratstvo i da ga ne će predati u ruke neprijatelja".
      Jeste li čuli bilo kakvu izjavu sličnog tipa? Ja ne. Već ima nekoliko dana da sam pisao o opasnosti otporovskog otrova koji se proširio. I sam sam to, nažalost, mogao konstatirati, ali me je i nekoliko osoba već na to upozorilo i prenijelo mi vrle izjave dotičnih osoba.
      To je po mom mišljenju više psihički problem određenih osoba koje bi očito bile jehovci da nisu otporovci. Takvima odgovara stanje izoliranosti i skučenosti, ali zato sebi mogu dati oduška i raspaliti kad god hoće, koliko hoće i po kome god hoće. Oni su uvijek na vrhu i oni "brane Crkvu", oni misle da su "Crkva", a u biti su samo jadni bolesni polu-shizmatici.
      Mislim da je Bratstvo pokazalo veliku svetost i zrelost da se s takvima razračunalo: iz ljubavi prema Crkvi i radi spasenja duša svih katolika.
      Ovi naši kao da se raduju da mnogi - osim njih "čistih", njih "katara" - idu u propast, a oni izravno u krilo Abrahamovo.
      Jeste li primijetili koliko takvima malo znači krepost ljubavi i koliko se hvataju za desničarenje, dominaciju nad drugima i slične budalaštine.
      Na koncu, tu se baš prepoznaje nepovjerenje u Providnost i nedostatak osjećaja za nadnaravno: u biti, to je čista farizještina i prikriveni modernizam, možda onaj najdesniji koji izgleda kao pravovjerje, ali samo izgleda: unutra nema ništa. To su oni "obijeljeni grobovi" na koje Gospodin upozorava.

      Kikii

      Izbriši
    10. Ma da, "otporovci" su neprijatelji br. 1 i zaslužuju najvatrenije napade, s druge strane, kritike spram Francisca i modernista su slabije od onih što dolaze od ED-ovaca, a mons. Fellay je svetac jer već godinama nastoji cijeli FSSPX, zajedno s vjernicima koji podržavaju Bratstvo, predati u ruke neprijatelja Vjere, i to tako očiglednog i radikalnog kakav je Francisco.

      Jedan od najvećih problema kod tradicionalista svih vrsta je što mnogi, ne svi, ali mnogi, budući da se ne mogu pouzdati u Rim, stvaraju od svojih tradicionalnih zajednica mini-crkve, od poglavara mini-pape, i pripisuju im autoritet koji nemaju, a kad se s pravom upita odakle im taj autoritet i tko im ga je dao, može se čuti npr. da svećenici Bratstva imaju autoritet nad vjernicima jer im ga sami vjernici daju. Osoba koja mi je dala taj odgovor (da se razumije: to nije bio Kiki) sigurno ne zna da je to hereza, osuđena u buli "Auctorem Fidei" pape Pija VI., propozicija br. 2 (https://tradicionalnalatinskamisa.blogspot.hr/2015/10/bula-auctorem-fidei-pape-pija-vi.html).

      Današnja kriza je prije svega kriza autoriteta. U nedostatku autoriteta i principa jedinstva mnogi se katolici okreću "autoritetima" koji to nisu i slijede ih kao što bi slijedili prave autoritete. To je velika opasnost i plodno tlo za sektaštvo.

      Crkva je potresena gorim razdorima nego u vrijeme arijanaca ili zapadnog raskola i goruće vapije za pravim pastirom. Molimo Gospodina da prikloni uho glasu toga vapaja.

      Izbriši
  2. https://akacatholic.com/sspx-offers-stunning-evaluation-of-amoris-francis/

    Čudne stvari se dešavaju sa Sspx-om.

    Zabrinuta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne da mi se citati ni jedan ni drugi clanak, ali treba imati na umu da je za Louiea Verrecchija Franjo antipapa, a za SSPX je Franjo papa tako da ocito imaju nesuglasna tumacenja.

      Izbriši
    2. Možda ste u pravu. Makar vidimo svi da se čudne stvari događaju. Kako komentirate nedavno Sspx-ovu javnu kritiku ljepljenja plakata po Rimu?
      Zabrinuta

      Izbriši
    3. Zabrinuta , ne brini se tjeskobno nego svu svoju brigu baci na začetnika i dovršioca vjere jer sve je u Njegovoj Svetoj volji. Pogled svoj u ovom povlaštenom vremenu uprimo u Krista raspetoga i otklonimo sve ono što nam taj pogled zaklanja. Ako je Bog uz nas tko će protiv nas. Imamo zagovor blagopokojnog msgr. Lefebvrea , bl. Stepinca i svih pravovjernih mučenika. Cijelo je Nebo uz nas. Majka Božja Kraljica anđela je uz nas. Hrabri i ustrajni budimo jer to oni od nas traže i očekuju.
      Robelar

      Izbriši
    4. Vidio sam letimice kod Mundabora i na Remnantu da se spominje taj clanak na stranici americkog okruga Bratstva sv. Pija X., ali sad sam ga tek procitao.

      S obzirom da se u vecem dijelu clanka prepricavaju dogadjanja u Rimu, jedini "interesantniji" dio je komentar:
      Is This a Proper Way to Combat the Crisis in the Church?

      Further, and as we have touched on before, we cannot support this passive-aggressive and disrespectful method of "correcting" the Sovereign Pontiff. While privacy and confidentiality are not without their place, hiding behind a computer screen has, unfortunately, become an accepted method of public discource.

      Letters sent without signatures, anonymous emails, and posts on websites using pseudonyms are not done by men of fortitude and conviction in the truth. They are the acts of cowards, who like the mythological figure Eris, only seek to attain their goals - however noble they may be - through chaos.


      Cini mi se nepromisljen i samoopovrgavajuci stav, ali ne bih ga pripisao necem vecem ili bitnijem od osobnog misljenja autora koji se trebao konzultirati s mudrijom subracom.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.