ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

Kad se budemo gledali oči u oči

Papa Franjo pred Presvetim:
„Ne kleči, ne skida pileol i nije u molitvenom stavu“

Papa Franjo sjedio je u kripti Milanske katedrale pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom: 
„Nije klečao, nije čak ni skinuo pileol (kapicu) i nije bio u molitvenom stavu“

(Milano) U okviru svojeg posjeta Milanu u subotu 25. ožujka i susreta sa svećenstvom Nadbiskupije u Milanskoj katedrali papa je Franjo jedno vrijeme proboravio pred Presvetim. „Nije kleknuo, nego je sjeo na lijep naslonjač, okružen drugim crkvenim velikodostojnicima koji stoje...“ Ovim riječima novinar Antonio Socci kritizirao je scenu koja je s različitih strana izazvala kritiku.

Tradicionalna stranica Messa in latino dodala je još nekoliko primjedbi. Njezin urednik kritizirao je držanje pape Franje pred Presvetim kako ova stranica to ovako žestoko nikada nije činila u četiri godine ovoga pontifikata.

  • „Papa ne posjećuje Presveto na glavnom oltaru (što bi bila dobra i prava prigoda javno posvjedočiti dostojanstveno klanjanje Bogu, vrhunac liturgije i bogoštovlja), nego u kripti, gotovo kao da je posrijedi privatna stvar koja se čini potajno i na brzinu.“
  • Nije čak bilo pripremljeno ni klecalo. To znači: katedralni ceremonijar dobio je uputu da ga uopće ne postavi. Papa ne će uporabiti klecalo i takvo nešto očito ne želi ni imati blizu.
  • Franjo pred Presvetim nije čak ni skinuo bijeli pileol. K tome, on se nekoć nazivao Soli Deo jer ga se skida samo pred Bogom u Oltarskome Sakramentu.
  • Izraz i držanje tijela, ruke koje nisu sklopljene, pokazale su da Papa nije stupio pred Gospodina u stavu molitve i klanjanja, čovjek bi pomislio da ga je programom predviđena međupostaja u kripti živcirala. Pogled se čini apatičnim kao da uopće ne vidi Boga u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Franjo pred Presvetim: „Apatičan pogled, bez molitvenoga stava“

Čini se da papa Franjo nema nakanu pokazati čine klanjanja Bogu koji pripadaju samo Bogu. On ne želi kleknuti, to je poznato (zbog bolesti, kaže se, ali ne službeno). Ali sjediti umjesto stajati, ne skinuti pileol i ne sklopiti ruke? Ne, po mojem mišljenju on ne vjeruje u stvarnu prisutnost! Na Veliki četvrtak to ćemo pak vidjeti.

Sve uzalud: govore mi da moram voljeti i poštovati ovoga Papu. Meni ipak ne uspijeva voljeti ga. I poštivati ga pada mi teško.

Bit će da je pravno papa, ali on to nije u svojem vršenju službe posvećivanja i poučavanja. Možda je papa samo u upravljanju (u tome da je Franjevce Bezgrješne stavio pod komesarsku upravu i smjenjivao pravovjerne biskupe, štitio homoseksualne svećenike i poticao radničke svećenike).

Kršćanski je Caritas zaslužan ako se događa iz ljubavi prema Kristu. Bez Krista to je samo ateistička socijalna pomoć.“

Izvor: http://www.katholisches.info/2017/03/papst-franziskus-vor-dem-allerheiligsten-er-kniet-nicht-sondern-sitzt-nimmt-den-pileolus-nicht-ab-und-keine-gebetshaltung-ein/

Broj komentara: 7:

  1. U pjesmi Nikole Šopa "Isus u svetohraništu" npr. zaboravlja se što je euharistijska prilika kruha i pretpostavlja se da Isusovo srce i duša dišu i u običnom crnom kruhu. Veliki inkvizitor Dostojevskoga kaže Isusu: "Znaš li Ti da će čovječanstvo proglasiti da uopće ne postoji grijeh, nego da postoje samo gladni? Proriče se da ćeš doći sa svojim izabranicima. Ali tad ću ja ustati i pokazat ću Ti tisuće milijuna sretne djece koja ne znaju za grijeh. Znaj da sam se i ja spremao stupiti među Tvoje izabranike. Ali sam se prenuo. Vratio sam se i pristupio kolu onih koji su popravili Tvoje djelo. Otišao sam od ponositih i vratio se poniznima radi sreće tih poniznih."
    M. P.

    OdgovoriIzbriši
  2. Treba ponovno pričekati veliki četvrtak pa ćemo vidjeti jesu li u pitanju loša koljena ili nešto drugo. Bojim se da je odgovor već svima očit.

    -josko

    OdgovoriIzbriši
  3. Nije čak potrebno pričekati ni Veliki Četvrtak.
    U Milanu na Misi onom parku je u Vjerovanju pokleknuo. Jeste da se teško ustao, ali je ipak pokleknuo.

    Stoga, nije mi jasno zašto pred Presvetim ne bi kleknuo na udobniju površinu (klecalo) nego što je pod i u udobniji položaj (dva koljena, laktovi ugodno naslonjeni) nego što je prigibanje jednog koljena...

    Čak štoviše, sjeo je...

    OdgovoriIzbriši
  4. Papa Franjo moze klecati bez problema evo primjer kad karizmatici na skupu u Rimu mole nad njim 2014. godine.

    https://www.youtube.com/watch?v=xWcujx1II2w

    Lav

    OdgovoriIzbriši
  5. Čovjek se upita što je to sestra Lucija vidjela u budućnosti, što je to toliko eksplozivno da je bila zatvorena u klauzuri i unutar klauzure postojala je posebna klauzura za nju.
    Još od kraja pedesetih nije smjela primati posjete, osim vrlo rijetkih i to samo najbližu rodbinu.
    Bez posebnog vatikanskog dopuštenja nije smjela napustiti klauzuru.
    (Ovi se podatci svi mogu provjeriti.)
    Koliko je samo bilo vidjelaca koje nitko nije čuvao i koji su nastupali po stadionima, crkvama i katedralama i to nikomu nije smetalo?!
    Koliko ima časnih sestara koje su tvrdile da imaju viđenja?!
    Sve to nikomu ne smeta ili malo smeta i svi se relativno slobodno šeću.
    Stječe se dojam kao da je sestra Lucija znala napamet šifre za lansiranje raketa s bojevim glavama ili šifre kako baciti atomske bombe?!
    Kao da je znala tajne FBI-a pa joj je ćelija nakon smrti odmah zapečaćena, a dnevnik već puno ranije nestao.
    Očito je u tom neobjavljenom drugom dijelu Treće tajne nešto toliko strašno - ali ne izmišljeno, ne neko snoviđenje - nego nešto veliko i istinito, i strašno.

    Sada osjećamo koliko je strašna pomutnja u vrhovima Crkve. Koliko su zbunjujući svi ovi znakovi koji svakim danom gledamo. Koliko smo počeli vapiti "Spasi nas Gospodine Isuse!"

    Na času smrti, svjedoče susestre, sestra Lucija je rekla: "Idemo, idemo..." Pitali su je kamo? Rekla je: "U nebo... s malenim Fatimskim pastirima".
    No dotada je pomno pratila kako je zdravstveno stanje Sv.Oca koji je bio teško bolestan i neprestano se molila za njega i za cijelu Crkvu.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izglednije je da neobjavljeni dio 3. fatimske tajne govori o utemeljenju lažne Crkve i milijardama duša koje ona sigurno vodi u pakao.

      Petar

      Izbriši
    2. U biti, sada je živa samo jedna osoba za koju se službeno zna(lo) da je pročitala Treću fatimsku tajnu.
      Uoči objavljivanja (prvog dijela) Treće fatimske tajne govorilo se da su žive četiri osobe koje je poznaju: sestra Lucija (koja ju je primila i napisala) te papa Ivan Pavao II., kardinal Joseph Ratzinger i mons.Loris Capovilla, nadbiskup, nekadašnji tajnik pape Ivana XXIII.
      U međuvremenu je preminula sestra Lucija, papa Ivan Pavao II., prošle godine mons.Loris Capovilla. Jedina osoba koja je poznaje iz prve ruke jest Benedikt XVI.
      Zanimljivo!
      A k tome imamo prvi put u povijesti biskupa odjevena u bijelo!

      Kikii

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.