srijeda, 15. veljače 2017.

Tradicionalna misa u sv. Martinu 19.2.2017. u 16 sati

Prenosim s google grupe Tradicionalna Misa na koju se možete pretplatiti da biste dobivali ovakve obavijesti na mail:
U crkvi svetog Martina u Zagrebu bit će ove nedjelje 19. veljače 2017. iznimno u terminu 16 sati služena (tiha) tradicionalna sveta misa na nedjelju Šezdesetnicu.

Obratite pažnju na nestandardno vrijeme početka mise.

Broj komentara: 7:

  1. Prvo se zahvaljujem Dragom Bogu na ovoj vijesti. A također hvala i našoj biskupskoj konferenciji jer da njih nema nebih nikada upoznao toliko lijepih hotela .
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je zajednička akcija HBK i Hrvatske turističke zajednice pod nazivom "Hrvatski Tradicionalni hoteli - vaš kutak Raja" :-)

      S.H.

      Izbriši
  2. Je li se smije znati koji svećenik će služiti misu?

    K.N.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dođi i vidi.

      Filip

      Izbriši
    2. Bilo bi lijepo da se objavi ime svećenika koji služi misu. To isto vrijedi i za blog Christus Rex.

      Ivan M.

      Izbriši
    3. Zasto bi bilo lijepo? Da netko moze lakse biljeziti u tekicu, zvati biskupe ili superiore tim svecenicima i slicne igre?

      Ako inace idete na tradicionalnu sv. misu u sv. Martina i iz opravdanog razloga zelite znati koji svecenik ce sluziti misu, uvijek mi mozete poslati mail i privatno cu vam odgovoriti.

      Izbriši
    4. Ako moje skromno mišljenje nešto znači po ovom pitanju, usudio bih se reći da je jako lijepo već to što će biti SVEĆENIK koji je voljan i učinit će trud da dođe služiti svetu Misu po Rimskom Misalu iz 1962. godine. Ili da kažemo, na način kako to dragi Bog zapovijeda.
      Boga hvaliti i slaviti za to već unaprijed i moliti da sretno i dobro dođe i da sve uspije biti po Božjoj volji.
      Isto tako smatram da pitati 'koji će svećenik biti', nimalo i nikomu ne koristi, nego dapače, da vrlo neumjesno djeluje pošto se time pretpostavlja favoriziranje među posvećenicima koji su svi pozvani i odazvaše se pozivu da služe ono što je najvrjednije i najsvetije na cijeloj lopti zemaljskoj.
      Osobno se ne nalazim u vašem području, ali sam uvijek sretan i presretan kada znam da svaku nedjelju u kilometrima udaljenoj Kapelici mogu doći na svetu Misu po tradicionalnom obredu na latinskom, koju nam je ovoga tjedna došao služiti svećenik iz Škotske, protekli tjedan iz Njemačke, a idući vjerojatno svećenik iz Belgije.
      I po 200 i više kilometara znaju voziti u jednom pravcu, u nekakvom mini autiću tipa nisan micra... I ne žale se kada nas bude možda tek 15-tak umjesto 40-tak. Jer dobro znaju zbog koga se trude...

      Mislim da bi bilo najljepše ipak ne pitati koji svećenik dolazi, nego zahvaljivati Bogu što dolazi, i moliti za njih Gospodina usrdno da ih sve uvijek čuva, blagoslivlja i vodi na svom posvećenom putu Njegovih pravih pastira.
      JbD

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.