četvrtak, 24. studenoga 2016.

Tradicionalna misa u sv. Martinu 27.11.2016. u 18 sati

Prenosim s google grupe Tradicionalna Misa na koju se možete pretplatiti da biste dobivali ovakve obavijesti:
U crkvi svetog Martina u Zagrebu bit će ove nedjelje 27. studenog 2016. iznimno u terminu 18 sati služena (tiha) tradicionalna sveta misa na prvu nedjelju došašća.

Obratite pažnju na nestandardno vrijeme početka mise!

2 komentara:

  1. S obzirom da inače ne idem nedjeljom na večernju misu jel isto vrijedi pravilo da treba postiti od ponoći prethodnog dana?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za prisustvovati i slusati misu nema nikakvih pravila o postu, pa pretpostavljam da se pitanje odnosi na moguce pricescivanje (koje, naravno, uopce nije nuzno).

      Drevna praksa posta od ponoci (koji je ukljucivao i sve tekucine ukljucujuci vodu) bila je na snazi do sredine 20 stoljeca, ali tada, dakako, i nije bilo vecernjih misa. Poslije je nesto godina bila odredba uzdrzavanja od hrane i pica (ne i vode) tri sata prije mise i to se u "tradicionalistickim krugovima" vecinom i danas preporucuje. Zakonski je na snazi odredba po kojoj se treba uzdrzavati od hrane i pica (ne i vode) sat vremena prije pricesti. Taj zakon odnosi se i na one koji se pricescuju na tradicionalnoj misi.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.