ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

Sveti Toma, i naše molitve usliši!

Sveta Brigita hodočastila je dva puta u Ortonu kako bi se molila pred moćima sv. Tome Apostola. Za prvog posjeta žarko je molila da zadobije relikviju sv. Tome koji joj se ukazao i rekao da se ponovno vrati na isto mjesto, pa će joj uslišiti želju. Kod drugog posjeta najprije joj se ukazao Gospodin koji je potvrdio "kao što su tijela apostola Petra i Pavla u Rimu, tako su i relikvije sv. Tome, moga apostola, u Ortoni". Zatim se pojavio sv. Toma koji je rekao "sada ću ti dati blago koje si dugo željela". Kćer sv. Brigite koja je svjedočila na njezinoj beatifikaciji daje opis čudesnog događaja. U tom trenutku vidjela je kako se iz sarkofaga koji je bio čvrsto zatvoren i nitko ga nije dirao odvojio jedan komadić kosti sv. Tome i spustio u ruke sv. Brigiti. Danas se ta relikvija čuva u bazilici Santa Croce in Gerusalemme u Rimu. (izvor)



Broj komentara: 7:

  1. Casnom covjeku Tomi zelim svako dobro povodom imendana!

    OdgovoriIzbriši
  2. Dragi Toma , sretan ti imendan . Ostani i dalje na ovom uskom putu koji mnogi ne žele slijediti . Želim kao i ti , zajedno sa Svetim Tomom klicati na TLM ,, Gospodin moj i Bog moj ! " Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Sretan i blagoslovljen imendan!

    O Thoma Didyme, per Chriſtum quem meruiſti tangere, te precibus rogamus altiſonis, succurre nobis miſeris ne damnemur cum impiis in adventu Judicis. (i, ii)

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.