subota, 8. studenoga 2014.

Dignite ruke pod poslušnost


Redovnici i redovnice snimaju pjesmu "Hvala redovnika". Izvodi je Redovnički Band Aid. Prema fotografijama nagađam da to neće biti Te Deum ili Salve Regina. Nadajmo se barem da nije Bad Romance ili Like a Virgin. No dobro, barem se biskupi i redovnici više ne sukobljavaju oko pitanja poput onoga koliko je siromašan Krist bio. Biskupi plešu, redovnici poslušno prihvaćaju.

Nema puno veze s ovim postom, ali toliko mi se svidio ovaj citat da ga jednostavno moram prenijeti i kod nas na blogu:
Sveti Bazilije Veliki je rekao u toj situaciji [za arijanske krize] sljedeće: "Samo se jedan grijeh danas oštro kažnjava: pažljivo obdržavanje tradicije naših Otaca. Zbog toga su oni dobri izbačeni sa svojih mjesta i odvedeni u pustinju".

Broj komentara: 7:

  1. Ajde barem, ako ništa drugo, onda je lijepo vidjeti da to nisu snimali u Crkvi.

    Ferdinand Zvonimir

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Salu na stranu, neki su za tu prigodu izvukli habit iz naftalina

      z

      Izbriši
  2. A jel im se pridružila raspjevana sestrica Cristina Scuccia? Ja ne bih bio siguran poput autora teksta; možda obrade highway to hell.

    Robert

    OdgovoriIzbriši
  3. Sve u duhu Koncila: koliko patetike! Čak i Jehovini svjedoci pokazuju više dostojanstva od ovih pop-redovnika. Teatar apsurda!

    OdgovoriIzbriši
  4. Najbolje je kad krenu pjevati "By the rivers of Babilon". I to u verziji onog disco-trash terceta "Boney M.". Iz crkava nam precesto odjekuju zvuci kao iz najprovincijalnijih jugoslavenskih disko klubova iz 1980-ih. Htjeli mi to priznati ili ne.

    OdgovoriIzbriši
  5. I njemu će sa Božićni koncert sviruckati f**** Patti Smith, jehovin svjedokinja, poznata po stihovima "Jesus died for somebody's sins, but not mine". Što će se svirati za Uskrs? Marylin Manson?

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.