srijeda, 11. siječnja 2012.

Protiv ministrantica

Ne trebam posebno napominjati da smo mi ovdje na blogu Toma Blizanac i brat Marko protiv ministriranja ženskih osoba kod mise. Naišao sam na tri članka koji lijepo obrazlažu razloge protiv te novotarije:
Altar Girls: why not
Altar Girls Part 2: Vocations
Altar Girls Part 3: Tradition and Female Ordination


I nešto potpuno nevezano s temom: vatromet uz baziliku svetog Jakova na njegov blagdan.

Broj komentara: 9:

  1. Fr. Paul je lijepo objasnio (ne)praktički aspekt toga da djevojčice ministriraju:

    http://www.youtube.com/watch?v=S8P0JcvsMgE

    (od 31:00 min se govori o ministranticama, iako preporučam pogledati cijeli video, izvrstan je)

    OdgovoriIzbriši
  2. Modernistička zanimacija. Baš danas je kath.net objavio dio antimodernističke filipike majke Angelike. To je bilo nekoliko dana nakon što je na Svjetskom danu mladih 1993. pred papom održan križni put s Isusom kojeg je uprizorila neka glumica. Od Božića te godine su se ona i njene sestre vratile i tradicionalnom habitu svoga reda. Na engl. od It’s blasphemous that you dare to portray Jesus as a woman. A tko ju je zbog toga prozvao!

    OdgovoriIzbriši
  3. Makni ženu od oltara k'o i đavla! Amen!
    Ne razumijem kako se bestidnice usuđuju ući u ikoju crkvu bez pokrova na glavi... Strašno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da li je valiki grijeh ako žena uđe u crkvu nepokrivene glave? Zanima me to jer u Vlaškoj 36 ima takvih dosta! Ja sam protiv ministrantica ali nažalost to se dopušta kao i to da ženske osobe dijele pričest!

      Izbriši
    2. To nije grijeh. Savrsenije je da ima pokrivenu kosu, ali to vise nije obavezno.

      Izbriši
    3. Izgleda da je modernizam uzeo maha i u tim stvarima pa više nije obavezno! Trebalo bi više na govoriti o nužnosti pokrivanja žena kad dolaze na tradicionalnu misu.

      Izbriši
    4. U mojoj crkvi neke su djevojke pokrivale glavu, pa je bilo velikih problema, roditelji su bili zvani na razgovor...na kraju su skinule marame.

      Izbriši
    5. Mislim da je tvoj komentar prerastao u govor mržnje.Ne smiješ se tako ponašati ko fanatik koji će vrijeđati ženu.Bog nas voli i bez pokrova na glavi.Nazivati ženu đavlom,odvratno je kao i bestidnicom.Bolje da ima otkrivenu glavu nego ovako pogan jezik.Na kraju vremena Bog će nas suditi po tome koliko smo imali ljubavi jedni za druge a ne po pokrivalima za glavu.MILOSRDNI Bog.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.