petak, 2. listopada 2015.

Tko su Lefebvreovci?

Iz današnjeg Večernjeg lista.

(klikni na sliku za uvećani prikaz)

Evo s PressReadera, možda je kome lakše čitati.





Broj komentara: 9:

  1. Potpuno nevezano, ali vjerujem da bi moglo interesirati neke nase citatelje koji jos nisu vidjeli:
    p. Sumic na vrhu Kilimandzara sluzi misu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prije dvije godine na ovim našim crkvenim prostorima, prosječni vjernik nije ni znao što je stara Misa a kamoli tko su Lefebvrovci. Danas zahvaljujući sustavnom guranju pod tepih, zabranama sa Kaptola i sličnim oblicima modernističke represije, ta tema je zanimljiva i Večernjem listu. Stvari se zbilja lijepo razvijaju.

    Zvone

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Joj, ne Michael Voris. Prije su mi ga preporucivali neki tradicionalisti, sada ga preporucuju neki neokonzervativci, ali na zalost nikad ga nisam mogao ozbiljno shvacati.

      Izbriši
    2. A da se malo spustis na zemlju, odbacis subjektivnost i pristupis stvari kriticki i jednostavno pogledas, pa onda donosis zakljucke?

      X

      Izbriši
    3. Zao mi je. Dosao sam do kraja druge minute kada su pocele letiti u svim smjerovima rijeci po ekranu da bi se u nekom stripovskom nacinu prikazao izvadak iz pisma Benedikta XVI.

      Postoji li neki transkript ovog videa ili clanak koji iznosi iste argumente jer jednostavno ne mogu izdrzati jos sat vremena.

      Cudno mi je da Voris ide snimati video u kojemu ponavlja te tisucu puta isprevrtane argumente (jeste li uopce citali rasprave u komentarima na neke od starijih postova na ovom blogu koji su se ticali SSPX-a?) u trenutku kada biskup Schneider kao Papin izaslanik vrlo pozitivno govori o njima, a Papa im osobno daje ovlast ispovijedanja.

      Uglavnom, ako imate neki clanak koji ovo sve iznosi, bacit cu pogled. Opcenito nisam ljubitelj video apologetike, a Voris mi od kad sam prvi put vidio kako vrti olovku dok mu rijeci koje u americkom stilu naglasava iskacu po ekranu i tupe odudaranjem od ostatka kose privlaci paznju jednostavno ne odgovara. Ne cini mi se strucnjak i orator, nego kao prezenter koji moze jednako tako prodavati i sokomat ili nesto slicno.

      Izbriši
    4. Da se malo i X spusti na zemlju, odbaci subjektivnost i pristupi stvari kriticki
      http://remnantnewspaper.com/web/index.php/fetzen-fliegen/item/2013-voris-sspx-mass-fulfills-sunday-obligation-literally-technically-and-canonically

      Y

      Izbriši
    5. Još bolji odgovor na Vorisove gluposti

      http://remnantnewspaper.com/web/index.php/traditional-catholic-answers/item/2043-is-the-sspx-in-schism-a-point-by-point-rebuttal-to-cmtv-s-catholi-schism-video

      Z

      Izbriši
  4. Ipak je večernji među najčitanijima u Hrvatskoj, lijepo da su objavili članak.
    Izbor fotografija je također zanimljiv.
    Neka ljudi vide i čitaju što znači biti katolik i ljubiti Boga iznad svega i ljubiti svetu Katoličku crkvu.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.