subota, 14. travnja 2018.

Promjene na čelu Društva Benedictus

Nedavno je Društvo za promicanje tradicionalne Mise "Benedictus" imalo svoju skupštinu na kojoj su održani i izbori. Po prvi put od osnivanja, nakon više od sedam godina postojanja, promijenilo se vodstvo Društva. Iskreno zahvaljujemo prijašnjem vodstvu i želimo puno uspjeha u radu novom timu. Djelovanje Benedictusa možete poduprijeti svojim učlanjivanjem (i redovitim plaćanjem simbolične članarine) te molitvom na nakane za koje je Društvo osnovano.

Vjerujem da će se ova naša udruga vođena entuzijastičnim i iskusnim članovima vješto nositi s novim izazovima i iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju. Neka im u tome bude pomoćnica Blažena Djevica Marija Kraljica koju častimo kao glavnu zaštitnicu Društva, a uz Nju i suzaštitnici: sveti Benedikt, sveti Ćiril i Metod te blaženi Augustin Kažotić.

Broj komentara: 6:

  1. Cestitke novom vodstvu i Bozji blagoslov na njih i cijelo Drustvo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Neka vam Blažena Marija Vazdadjevica bude na pomoći . Molim se da svojom moćnom rukom razveže sve čvorove , otvori zatvorena vrata , omekša otvrdnula srca . Tko s Njom radi taj ne griješi.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Čestitamo novoj upravi.
    Nekada se moglo samo sanjati o društvu za promicanje tradicionalne liturgije. Danas ga imamo.
    Samo da se pokretu "duhovno" prilljuči više svećenika i barem jedan hrabri biskup.
    Sve su maske pale. Vidimo da živimo u mutnome vremenu.
    Igranje nekog prividnoga jedinstva klera koje odavno već ne postoji samo pomaže onima koji ciljano uništavaju katoličku vjeru.
    Daj Bože da se ovaj maleni, ali zapaženi pokret tradicionalista omasovi u Hrvata.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daj Bože da se ovaj maleni, ali zapaženi pokret tradicionalista omasovi u Hrvata.

      Hoće, hoće.

      Anđelka Plazonić

      Izbriši
  4. Postovani, imate li saznanja, postoji li u Zagrebu neka skola stranih jezika/tecaj za ucenje latinskog? Sjecam ga se onoliko koliko vucem iz dvogodisnjeg gimnazijskog programa, ali voljela bi obnoviti I pojacati svoje znanje kako bi mogla bolje pratiti I razumjeti misu na latinskom (znam da postoje dvojezicni misali, medjutim, zelja mi je moci pratiti misu I bez njih). I sama sam pocela opet uciti latinski, no vidim da je za to ipak potreban profesor.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako smo u nedjelju obaviješteni od svećenika FSSPXa još dvoje mladih naših korijena se odlučilo priključiti Bratstvu. Jedan u svećeničko zvanje , a jedna djevojka u časne sestre. To bi uz vlč. Tilošanca i časnu sestru Mary Leo bilo četvero . Molimo za ove naše radnike u vinogradu Gospodnjem .
    Robelar

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.