utorak, 14. listopada 2014.

Moj komentar na Sinodu





Broj komentara: 19:

  1. Mene zanima što stoji na onim ceduljama koje papa Franjo šalje kardinalu Baldisseriju, predsjedatelju Sinode?(Ne želim reći da sam originalan - ovo se pita i katholisches.info).
    Nije valjda da baš Papa svime upravlja?
    Hoće li konačno očitovati svoj stav - Petar koji nas treba učvršćivati u vjeri???
    Molimo se!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čujem neke komentare u Rimu pa i iz drugih krajeva svijeta bliskih Bergogliu!Franjo je dosta autoritativan,rado i vješto koristi tu poziciju.Ako je Papa glava naučiteljstva Crkve a jest,trebao bi na kraju dati pomirljive tonove.Još je k tome isusovac,barem ta strana prevagne.
      Jedva da ćeš od njega nešto čuti na zatvaranju Sinode,na Misi beatifikacije u nedjelju!Inače nebi se smijo izjašnjavati prije nego temeljem svih rasprava i zaključaka on osobno sastavi apostolsku pobudnicu! Tako je praksa Sinoda svih papa do sada.
      Moram primjetiti da nas zadnja dva dana kako svi čujemo vjesti sa Sinode hvata neka žalost i sad bi bilo najutješnije da nas papa sve iznenadi pa nam ulije nadu i pruži ovoj izmučenoj Crkvi tolikim napadima očinsku ljubav!

      Izbriši
  2. Već odavno nisam ništa pročitao na ovom blogu; ne zato jer nije bilo kvalitetnih tekstova nego sam se prestao baviti pitanjima istina vjere i Nauka. Okrenuo sam se svakodnevnoj molitvi i radu. Jednostavno me umorio Denzinger, papa Franjo, biskupi i dio klera. Vidjeti gomilu kontradiktornosti navodi i ludog čovjeka da još jednom poludi, a kamoli da ne posumnja u istinitost i ispravnost crkvenog nauka. Ipak, koristeći malo razuma i logičkog promišljanja zaključio sam da više vrijede riječi sv. Augustina, sv. Ciprijana, sv. Jeronima, sv. Tome Akvinska etc,; nego riječi suvremenih teologa i promicatelja relativiteta. Hvala Bogu pa nisam zaluđen popularnim fancy papom - osobom godine i svim ostalim tješiteljima ugroženih skupina (homoseksualaca, transseksualaca, lezbijki, biselsualaca, queer osoba...). Svaka njemu čast i njegovim istomišljenicima, ali rekli bi srbijanci; daleko mu lepa kuća. I na kraju, sve više razumijem braću sedevakantiste premda u mnogome nisu u pravu. Rekli bi karizmatici; molimo za našeg papu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo ti je jako dobar i zdrav zaključak.I ja cijelo vrijeme pokušavam to ustvrditi i stalno pozivam na sabranost,molitvu,povlačenje od svijeta.Stalno pozivam na molitvu za Sinodu i tu i tamo šaljivo se ubacim komentarom kad vidim da se stvarno predaleko otišlo sa jalovim i glupim raspravama.Ovo gore izgleda nego u Saboru.Ako Duh Božji vodi Crkvu i ako je"vrata paklena neće nadvladati "zašto se onda ne prepustiti tome.Crkvu Božju neće spasiti ni modernisti ni tradicionalisti,ni nešto novo ni povratak na staro nego živa i svijedočka vjera uronjena u Bogu!Nitko nemože spasiti ni svijet ni Crkvu,niti je može mjenjati ali ako svaki od nas mjenja sebe pa bude sretniji i radosniji(a evanđelje je radosna vjest spasenja)mjenjat će se i svijet oko nas!Preporučujem svima "vatrenima"da umjesto crkvenih dokumenata(koji ih sigurno neće spasiti) čitaju životopise svetaca,razmatraju krunicu,i u tjednu koji put na Sv.Misu,obavezno naći duhovnika koji će te voditi i to starijeg od 70 godina života jer takav sigurno ima više iskustva duhovnog i životnog a i mudrosti.Povuci se u mir i tišinu,što manje kava i kafića pa da vidiš kako Bog djeluje!U svemu ovome sigurno ga nema.Samo đavlu krčimo put da osobno stradamo i drugoga zavedemo.Pred početak Sinode zamolio sam svih suzdržati se od bilo kakvih komentara i preporučio devetnicu.Ovo sve pišem po duhu a ne srcu!Svima želim mir i radost u srcu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tradicionalni katolici čuvaju neokaljanu vjeru Crkve (a modernisti nisu članovi Crkve jer su heretici). Bez tog svjedočanstva Istina bi bila pregažena, pa bi onda kamenje moralo progovoriti.

      Što se tiče crkvenih dokumenata i nauka koje izražavaju, dovoljno je citirati papu sv. Pija X.:
      "Naš Prethodnik, Benedikt XIV., pravo je napisao: 'Proglašavamo da veliki broj onih koji su osuđeni na vječnu kaznu trpe tu vjekovitu katastrofu poradi neznanja onih otajstava vjere koja moraju biti znana i vjerovana da bi bili ubrojeni među izabrane.' (Acerbo Nimis)

      Za katolike koji imaju priliku i vremena učiti o svojoj vjeri (a o vjeri se uči prvensteno iz nauka papâ, koncilâ, katekizama i sl.), a to ne učine to je grijeh, ponekad i teški, ako se radi o savladivom neznanju i važnim otajstvima.
      Zato mi je sumnjiv svatko tko preporuča NE čitati crkvene dokumente.

      Izbriši
  4. https://www.youtube.com/watch?v=ElWqUvogTso

    Genijalno predavanje M. Vorisa. Ovakav govor Istine rijetko se čuje od onih kojima je povjereno stado. Oni očito nemaju interesa, a možda ni znanja ovako nešto govoriti ljudima. Zaboravili su da su ljudske duše u pitanju...
    Uglavnom, možda bi bilo dobro stavljati titlove na ovakve filmiće.. možda netko u bespućima interneta nađe djelić istine. Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  5. Komentar na Sinodu (tj. slika) je svakako zanimljiv, ali asocira na to da naopake stvari dolaze od nekoga drugoga osim Francisca, koji je na neki način podčinjen i koji ima krive informacije (Grima koji lažima kontrolira kralja Theodena, koji je pod čarolijom Sarumana).

    S druge strane, istina je da je upravo Francisco taj koji gura ovaj sljedeći korak u koncilijarnoj Revoluciji. Nije to ništa čudno, jer u svim heretičkim sektama prvo se iskrivi vjera, a zatim se nakon nekog vremena iskrivi i moralni zakon (primjer istočnih raskolnika, koji legitimiziraju preljub, ili milijun izopačina koje legitimiziraju protestantske sekte).
    Zašto bi koncilijarna sekta i njezini vođe bili išta drukčiji?

    OdgovoriIzbriši
  6. Čovjek snuje, Bog određuje!
    Pozdrav svima od Ramba Amadeusa katolika, kojem truli modernisti ne mogu prodavati fore!

    Rambo Amadeus

    OdgovoriIzbriši
  7. Koji je to"novi Jeruzalem"o kojem je danas papa govorio u katehezi na općoj audijenciji?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. istina
      Kompenziram. Koliko je meni poznato usp. Katekizam Katoličke Crkve, sv. Ivana Pavla II., br. 756 http://www.hbk.hr/katekizam/i/1d64d1.html#RTFToC14 Longin

      Izbriši
    2. Ah poštovani, pa zar ne znate? Jeruzalem ukrašen duginim bojama,ulica punih veselih stvorenja kojima je potrebna pažnja, milosrđe, ljubav i razumijevanje za njihove seksualne i ine sklonosti.

      Robert

      Izbriši
  8. Molite se da Crkva Tame napusti Rim. Ubrzo će doći do pucanja po svim šavovima. Jedni će se svrstati na stranu Benedkta XVI. a drugi će pohrliti Franji i njegovom novom nihilizmu.

    Josipa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Benedikt se odrekao. Čak i da nije, on je bio predstavnik status quo-modernizma, dok je Francisco predstavnik progresivnog modernizma. Nijedan nije rješenje, oboje je hereza. Jedino je cjelovita Katolička Vjera rješenje, a nju nismo čuli ni od jednog ni od drugog.

      Izbriši
    2. I nećete je više čuti ni od jednog pape u budućnosti!Vama niko nevalja,kome ste vi dobri?Što prije prestanete maštati i živjeti u iluzijama bit će vam bolje!Nemorate prihvatiti nikoga ali priznajte sebi stvarnost!Ono što je bio Pijo X. takvog i sličnog više biti neće!Zar vam nije jasno da tradicije onog i onakvog oblika više nema i nikad se na to neće vratiti.Ili ćete živjeti u stvarnosti ili ćete sebi stvoriti muku pa biti nesretan cijeli život a nedao Bog od silne žuči i žustrine da obolite od neke opake bolesti.Onda će za vas reć da ste bili pravovjerni a zapravo najviše tvrdoglav,vi i vaši istomišljenici.

      Izbriši
    3. Problem je što vi ne shvaćate.
      Katolička Vjera i Katolička Tradicija će opstati do kraja svijeta, po Božjem obećanju. Svjedočanstvo njihovog postojanja i danas su upravo milijuni tradicionalnih katolika, koji čuvaju oznake Crkve: Jedna, Sveta, Katolička i Apostolska.
      Koncilijarna crkva je samo sekta koja je okupirala institucije Katoličke Crkve. Ona je ta koje neće više biti.

      P.S. Ono što vi zovete žuč je revnost u obrani istine i osudi zabluda. Nema tu ni kapi gorčine - ogorčen može biti samo onaj tko brani zablude.

      Izbriši
    4. Benedikt XVI. je neusporedivo bolji od p. Franje. :)

      Josipa

      Izbriši
    5. Benedikt je manje radikalan, to je to. On dopušta i tradicionalnu Misu, svečanu misnu odjeću i sl. No što se tiče vjere i teologije obojica propovijedaju i djelima svjedoče hereze modernizma.
      To je kao "High Church Anglicans" i "Low Church Anglicans". Benedikt je kao "High Church", oni se vole svečano oblačiti, čak simuliraju i tradicionalne obrede, a Francisco je kao "Low Church", oni to odbacuju i slični su ekstremnijim protestantskim sektama, poput baptista.
      No u oba slučaja radi se o članovima iste sekte, koji u osnovi ispovijedaju iste hereze, samo na drugi način.

      Izbriši
    6. Zanimljivo! Ti si sa svojim stavovima sam sebe izopćio iz Crkve!I Lako ti je sada rovariti i spletkariti protiv nje.Neka netko uhiti ovog Matea!Možda bi se dalo ipak nešto od njega korisnije napraviti!

      Izbriši
  9. Kojim to stavovima? Da i Benedikt i Francisco čine i propovijedaju hereze? To ne samo da vjeruje svatko tko podržava Bratstvo sv. Pija X. i svi SV, nego to i činjenice dokazuju, što je, Bogu hvala, lako provjeriti na internetu.

    Ne daj Bože da bih ikad "rovario i spletkario" protiv Kristove Neokaljane Zaručnice, Katoličke Crkve. No ne pribjegavam takvim podlim mjerama ni u osudi koncilijarne sekte (tj. modernistâ), već sam otvoren i iskren, niti bih im morao pribjegavati, jer ju jasne nauke Katoličke Crkve same osuđuju kao nekatoličku i protukatoličku.

    Ja u Vjerovanju ispovijedam Jednu, Svetu, Katoličku i Apostolsku Crkvu, ne crkvu modernistâ ni novitetâ Drugog vatikanskog, ni vjerske slobode, ni panteona religija (ekumenizma), ni heretične ekleziologije, po kojoj su i raskolnici i heretici dio Kristove Crkve (a ima mnogih koji se nazivaju katolicima, a pod tim člankom vjerovanja podrazumijevaju i raskolnike i heretike).
    Ako vi ispovijedate neku drugu crkvu, onda se tu uistinu razlikujemo.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.