utorak, 9. rujna 2014.

Program hodočašća 'Populus Summorum Pontificum' 2014.


U nastavku donosimo cijeli program hodočašća koje će se održavati od četvrtka 23. do nedjelje 26. listopada. Za nekoliko podataka još se čeka potvrda.

Četvrtak, 23 listopada u 19:15 sati: Doček hodočasnika i svečana molitva večernje koju predvodi msgr. Guido Pozzo, tajnik Komisije Ecclesia Dei, u Crkvi Santa Trinità dei Pellegrini.

Petak 24. listopada u 9 sati: Krunica za nerođene u Bazilici svetog Augustina, nakon čega je slobodno vrijeme za posjete kulturnog i duhovnog sadržaja u privatnom aranžmanu ili grupama.

Petak 24. listopada u 11 sati: Svećenički susret (samo za klerike).

Petak 24. listopada u 15 sati: Križni put na Palatinu.

Petak 24. listopada, 18:30 sati: Pontifikalna misa u crkvi Santa Trinità dei Pellegrini koju predslavi kardinal Pell, pročelnik Tajništva za ekonomiju pri Svetoj Stolici povodom 10. obljetnice saveza Juventutem.

Subota, 25. listopada, od 9:30 sati: Euharistijsko bogoslužje (tek se treba potvrditi u kojoj crkvi), nakon kojega slijedi procesija do Bazilike svetog Petra.

Subota, 25. listopada u podne: Pontifikalna misa koju slavi kardinal Raymond Burke u Bazilici svetog Petra (oltar Katedre sv. Petra).

Nedjelja 26. listopada u 8 sati: Polazak autobusima za Nursiju (25 eura po osobi, rezervacije će početi uskoro).

Nedjelja 26. listopada u 11:30 sati: Misa za svetkovinu Krista Kralja u Nursiji koju slavi o. Folsom, OSB, prior opatije, u nazočnosti kardinala Brandmullera koji će tom prigodom propovijedati. Ručak s redovnicima.

Nedjelja 26. listopada u 15 sati: Povratak autobusom u Rim (dolazak oko 17:30).

(Za hodočasnike koji ostaju u Rimu: pontifikalna misa u crkvi Santa Trinità dei Pellegrini u 11 sati, predvodi je msgr. François Bacqué, apostolski nuncij i naslovni nadbiskup Gradisce (Italija); svečanu misu slavit će i msgr. Wach u Griciglianu, u bogosloviji Instituta Krista Kralja.)

4 komentara:

  1. Postoji li kakva organizacija za hodočašće iz Hrvatske? Pitanje upućeno svima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako netko ide, moze mi se javiti na mail, pa cu ga povezati s onima za koje znam da idu.

      Izbriši
  2. Jel se zna hoće li Sveti Otac na neki način sudjelovati? Audijencija, pozdrav, nazočnost na sv. misi?

    OdgovoriIzbriši
  3. Sudeći kako se papa odnosi prema franjevcima Bezgrješne koji žele služiti tradicionalnu Misu, mislim da Sveti Otac neće sudjelovati ni na koji način.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.