nedjelja, 24. kolovoza 2014.

Nedjeljna blog preporuka 36

Na hrvatskoj internetskoj sceni stari blogovi cvjetaju i sahnu, novi blogovi niču, a od zadnje objave u ovoj rubrici nakupilo ih se toliko da o svakome mogu napisati samo rečenicu-dvije. Neki mi se od dolje ponuđenih blogova sviđaju više, neki manje, ali mislim da su svi vrijedni barem nekoliko trenutaka vaše pažnje.


Ranoranilac - Naš gostujući autor i prijatelj Luka koji se ne libi u svojim tekstovima taknuti u "osinja gnijezda" (ne kolače, nego metaforičke osinjake), odlučio se za blog posebnog formata. Naime, kroz 90 dana za redom planira ustajati u 5 sati ujutro ne bi li tako promijenio svoj bioritam i stekao nekoliko vrijednih sati ujutro za dodatni rad i molitvu. S obzirom da je Luka po prirodi noćna ptica, pisanjem bloga pokušava se prisiliti da ne odustane, ja bih rekao po uzoru na grupe anonimnih alkoholičara ("Ja sam Luka i kasno se ustajem!" :-) Posjetite njegov blog i dajte mu podršku, podijelite iskustvo ili se samo okladite koliko će izdržati. S obzirom da je u prvih pet dana eksperimentalnog ranog ustajanja uspio pokrenuti vlastitu firmu, vjerujem da ćemo do kraja eksperimenta konačno dobiti kandidata za kvalitetnog predsjednika koji nije ni komunist ni mason. No, da se uozbiljim, ima korisnih savjeta na tom blogu.

Vrata vjere - Zna biti dobrih tekstova, primjerice citata svetaca o svetim sakramentima. Šteta što često ne navode odakle preuzimaju tekstove.

Imitatio Mariae - Vrlo potrebna rasprava o čednom i prikladnom odijevanju. Meni se sviđa ono odokativno pravilo koje sam negdje pročitao da u crkvi, javnoj instituciji i na sličnim mjestima odjeća treba pokrivati ramena, koljena i sve između. Naravno, to je tek početak priče.

Uporan budi - Autor rijetko piše, ali možda mu samo treba poticaj, pa eto da ne bude da mu ga nitko nije dao.

Mario Trifunović - Katolički mladić piše o ženama, odnosu među spolovima, ljubavi i drugim emocionalnim temama.

Traditio Ecclesiae - Laik koji simpatizira FSSPX piše o temama vezanim uz katoličku tradiciju.

Vjera i djela - Ovo je zapravo portal u obliku bloga na kojemu se puno objavljuje, ali zna se naći i zanimljivijih tekstova.

3 komentara:

  1. Hvala na preporuci i poticaju. Za sada ne stignem pisati koliko bih htio, ali pripremam nešto za idućih par mjeseci, što će vjerujem biti i zanimljivo i korisno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zahvaljujem na reklami, Toma.

    Božji Ti Blagoslov, kao i čitateljima ovog bloga!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da su Vjera i djela zaslužili više stalno mjesto u lijevoj kolumni popisa blogova na home page, nego laudato.hr ili hkd prosvjetnih djelatnika... imaju puno više tekstova koji se tematski puno više uklapaju kod blizanaca, npr potonji: https://www.vjeraidjela.com/poruka-kardinala-burkea-o-borbi-protiv-koronavirusa/

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.