nedjelja, 11. studenoga 2012.

Robert Spaemann - Evropska kultura i banalni nihilizam

Vjerujem da će i vas zanimati ovaj članak koji je u prijevodu prof. dr. Krešimira Veselića objavljen 2006. g. u književnoj reviji Marulić. Radi se o govoru velikog njemačkog filozofa Roberta Spaemanna kojeg je izrekao u Rimu 1991. godine. Spaemann je i danas, iako već u poodmakloj dobi, aktivan, pa sam primjerice prije nekoliko dana zapazio intervju s njime povodom 50. obljetnice 2. vatikanskog sabora.

od Roberta Spaemanna

1 komentar:

  1. ,,A renouveau catholique, koji je usmjerio Crkvi cete intelektualaca i umjetnika pocetkom dvadesetog stoljeca, nije bio plod prosvjetiteljskog katolicizma osamnaestog stoljeca, vec mu je prethodio bojni poklic Syllabusa Pia IX. protiv religioznog liberalizma 19. stoljeca, što je Crkvu na odredjeno vrijeme zatvorilo u neku vrstu ghetta.''

    Genijalno!

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.