subota, 24. ožujka 2012.

Razmišljanja o Svetoj Misi uz apostola Euharistije 23



PRESVETI SAKRAMENT NIJE LJUBLJEN

II

Što je razlog tomu da je Naš Gospodin tako malo ljubljen u Euharistiji?

Razlog je taj što se o Euharistiji ne govori dovoljno, što se samo potiče na vjeru u prisutnost Isusa Krista umjesto da se govori i o njegovu životu, o ljubavi koju nam svjedoči u Presvetom Sakramentu, umjesto da se naglašava žrtve na koje ga potiče njegova ljubav, jednom riječju, umjesto da se pokazuje euharistijskog Isusa koji na poseban način ljubi svakoga pojedinog od nas.

Još jedan razlog je naše ponašanje koje pokazuje da je u nama malo ljubavi, jer iz načina na koji molimo, klanjamo se i pohađamo crkvu, vidi se da ne razumijemo da je Isus Krist uistinu prisutan u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Koliko ima onih, čak i među najboljim vjernicima, koji nikada ne pohode Presveti Sakrament kako bi mu govorili iz srca i izrazili svoju ljubav!

Oni ne ljube Našeg Gospodina u Euharistiji zato što ga dovoljno ne poznaju!

No znaju li za njegovu ljubav, žrtve i želje njegova srca, i unatoč tome ga ne ljube, koje li uvrede! Da, uvrede!

Jer to znači reći Isusu Kristu da nije dovoljno divan, dovoljno dobar, dovoljno ljubazan da bi ga voljeli više od onoga što im se sviđa. Koje li nezahvalnosti!

Nakon što smo primili tolike milosti od toga dobrog Spasitelja, nakon što smo mu toliko puta obećali da ćemo ga ljubiti, nakon što smo toliko puta stavili svoj život u njegovu službu, tako prema njemu postupati znači rugati se njegovoj ljubavi. Koje li mlakosti!

Jer ako ga ne želimo doista poznavati, ako ga ne želimo izbliza gledati, primati ga, govoriti mu združivši srce s njegovim, to znači da se bojimo prepustiti njegovoj ljubavi! Bojimo se da nećemo moći izdržati pred njegovom dobrotom, bojimo se da će nas tražiti da mu se predamo i da mu svoje srce damo bez zadrške, da mu bezuvjetno damo svoju dušu i svoj život. Bojimo se ljubavi Isusa Krista u Presvetom Sakramentu i od nje bježimo!

Uznemiruje nas njegova prisutnost i strahujemo da ćemo mu popustiti. Poput Pilata, poput Heroda, bježimo iz njegove blizine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.