subota, 8. prosinca 2018.

Staro gvožđe

O novom kipu prvog hrvatskog predsjednika kaže njegov sin Stjepan Tuđman: to nije moj otac! (1, 2)


Autor kipa je Kuzma Kovačić. Od istog autora su dominikanci u mojoj župi preklani naručili kipove Gospe i bl. Augustina Kažotića. (3)


Moja reakcija je bila: to nije naša Majka!

Usput, navodno je izvorni nacrt Gospinog kipa bio vraćen autoru na doradu jer nije izgledao prikladno. Možete si onda zamisliti kako je monstruozno ta prva ideja izgledala kad su nam dali ovakvu grozotu. Uvijek me začudi kad vidim ponekog vjernika da se ispod toga moli. Valjda su zato uklonili iz crkve svaki kip ili sliku koji bi mogli podsjećati da Krist i svetci imaju ljudski lik te tako odvlačiti pažnju s predslavitelja/propovjednika.

Masonska piramida premještena je u Novi Zagreb, a na njezino mjesto došla je još jedna neuspješna skulptura. U hrvatskim crkvama i dalje haraju modernisti nadahnuti masonskim idejama.

3 komentara:

  1. Lijepo i otvoreno rečeno.
    Cijela borba oko Tradicije, sve muke koje se podnose, progoni, ucjene - sve nam se to događa jer postoji dobro organizirana i vrlo umrežena luciferijanska družina kojoj je glavni cilj uništenje Katoličke Crkve. A da bi to postigla, zna da joj mora uništiti Tradiciju i tradicionalni obred.
    Upravo te mračne sile koje imaju svoje pipke i po hijerarhiji, i to u mjeri od koje dah zastaje, od svega na svijetu najviše mrze Tradiciju Crkve i tradicionalne vjernike.
    Preko medija, izdavaštva i politike zaludjeli su kler i prosječne katolike koji danas često razmišljaju ne kao katolici - nego kao što su nekad razmišljali samo masoni.
    A do jučer su na nas, tradicionalne vjernike, pljuvali kao na shizmatike, retrogradne tipove, najgore izrode. Strahota!
    Lijepo je rekao mons.Lefebvre u svojoj knjizi"Oni su ga raskraljili", nabrajajući sve probleme pokoncilske Crkve: "Dragi čitatelji, čak i kad je ne spomenem, masonerija je središte predmeta o kojima će biti govora u sljedećim poglavljima".
    Dakle, sva borba oko Tradicije svodi se na borbu protiv masonerije.

    I kakvo god mišljenje netko imao o pokojnom predsjedniku Tuđmanu, ubrojit će mu se u pravednost da u vrijeme u kojemu su gotovo sve vlade svijeta donosile odluke, zakone po volji masonerije, oni im je prkosio i nije bio njihov poslušnik.
    Što nam je korist od premijera, predsjednika, ministra ili klerika koji je navodno kršćanin, demokršćanin, poliglot, pošten i trezven, sposoban i vješt - ako sluša tu luciferijansku sljedbu ko malo dijete?!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo dva linka, na kojem su razmišljanja autora Kuzme Kovačića.
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.glas-koncila.hr/akademski-kipar-kuzma-kovacic-sva-umjetnost-zapravo-krscanska/amp/&ved=2ahUKEwi90rv17JDfAhUGECwKHQqrAIUQFjAYegQIAxAB&usg=AOvVaw19zyZ3gZvyffdcpzrbSgKO&ampcf=1

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://kamenjar.com/kuzma-kovacic-partizanski-spomenici-slave-veliki-zlocin-pola-milijuna-ubijenih-hrvata/&ved=2ahUKEwi90rv17JDfAhUGECwKHQqrAIUQFjAZegQIBxAB&usg=AOvVaw3KUJrNJYTom9iO6LeCuEhU

    Max

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.