ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Paix Liturgique - Kostarika


U najnovijem, 25. pismu Paix Liturgiquea pročitajte o tradicionalnoj misi u Kostariki i problemima koje vjernici koji joj žele prisustvovati imaju. Pomolite se za njih.


Znam da će netko vjerojatno pitati o situaciji u Hrvatskoj, tj. Zagrebu, ali sve je po starom. Još se čeka odgovor na pismo poslano prije više od mjesec dana. Zadnji puta se čekalo dva mjeseca na odgovor koji se mogao sastaviti u pet minuta. Ako susretnete našeg kardinala, slobodno ga pristojno pitajte kada će nam imenovati svećenika (naravno, pokleknuvši i poljubivši mu prsten). Može biti da je uz ostale brige već na naše potrebe i zaboravio jer drugi odgovaraju u njegovo ime. U travnju će biti pola godine od smrti preč. Vitkovića i prestanka služenja tradicionalne mise u sv. Martinu.

Broj komentara: 6:

  1. Kao da se od protestanata traži dopuštenje ili celebranta za služenje tridentskoga misnog obreda.

    Misa svih vjekova iza zatvorenih vrata privlačila je previše vjernika u Kostarici pa je Nadbiskup reagirao. Martin Luther bi, da danas hoda zemljom, bio ponosniji na mnoge katolike nego na stare protestantske denominacije (sekte). Horor se novoga milosrđa nastavlja jačim intezitetom do one granice kada, jednog dana novi katolici (neomodernisti) uhvate svećenika i Katolike koji budu na starome obredu Mise, izvršit će javnu egzekuciju (pogubljenje) na njima pod izlikom kako su počinili akt shizme i hereze. To će se prije ili kasnije dogoditi.

    Xavier

    OdgovoriIzbriši
  2. Dakle, izgleda da nema više što očekivati pomoč od Ecclesia Dei komisije.

    OdgovoriIzbriši
  3. Za primjetit je da posvuda u svjetu prihvacanje mlakosti ima snagu , ali valjda zato i treba ugusit hvale vrijednu postojanost onih koji cvrsto stoje , onih koji doista cuvaju ono sto doista je sveto . Kako u postu navodite neke od svetaca iz mnostva onih koji su prigrlili svetost cvrstu , postojanost , a danas crkva slavi te svete samo usnama bez nasljedovanja kod mnogih , te tako sami sebi sude i grijeh sami potvrduju svi koji nemogu podnijet put ciste ljepote , bastine , da bas ti isti prihvacaju i sekte , kao i razne filozofije , ali protiv onih koji prepoznaju i zele zivjet u miru slaveci Boga na tako uzviseni dokazani nacin , e to nemoze , tu ne nedostaje cvrstoce , u strajnost u zabranama na razne nacine nije im ne samo strana , . Da za nas im je sve dopusteno , svjet voli laz jer istinu ne prepoznaje , zato im tradicija tako jako smeta , pa nije ovo nista novo , nazalost njima .
    Andela koja nista nova nije rekla .

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa dobro treba biti pošten i reći da nije kod nas na tom planu baš sve tako crno. Imamo pozitivan primjer iz Splitske nadbiskupije gdje je Zajednica vjernika privržena skupu obreda koji uključuju i tradicionalni latinski obred, imala prošle godine prvu takvu Misu i to nakon dugog niza godina. Bez puno pisama i moljakanja ta Misa je postala redovita, jer je Biskup velikodušno odobrio da se može ponovo održati za 50 godina, naravno ukoliko poživi celebrant (vrlo bitna stvar zbog hermenautike kontinuiteta). Zajednica vjernika privržena skupu obreda koji uključuju i tradicionalni latinski obred je vrlo zadovoljna, jer će se time stati na kraj sve češćim hotelskim misama koje uznemiruju Zajednicu vjernika privrženu skupu obreda koji uključuju i tradicionalni latinski obred. Zajednica vjernika privržena skupu obreda koji uključuju i tradicionalni latinski obred redovito zahvaljuje Biskupu za nesmetano održavanje ostalih njihovih obreda poput cvatućeg neokatakumenskog, fokolarinskog, kursilja kao i ostalih ekumenskih obreda.

    Ferdinand Zvonimir

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zajednica vjernika ražalošćena je poradi velike uznemirenosti u svijetu - propala hermeneutika kontinuiteta i neokonzervativne opsjene i snoviđenja.

      BS

      Izbriši
    2. Kikii, zašto se skrivate iza inicijala BS? Ne morate se sramiti svojih tradicionalnih katoličkih stavova. Koncil je dovoljno rekao sve o sebi i svojim posljedicama, koje su stravične.
      Želim pohvaliti ovaj blog i kritizirati pasivnost biskupa na zahtijeve za služenjem vetus ordo missae u bogomolji sv. Martina ili bilo gdje drugdje. Dragi biskupi, je li vam milije moliti se javno s hereticima i pripadnicima ostalih lažnih religija ili biste svojim primjerom trebali, svatko od vas ponaosob, javno služiti tradicionalnu Misu, pružajući katolicima kojima ste duhovni Pastiri nadu da će ovaj užas od pontifikata minuti a ostaje samo istinski obred, katolici i Crkva, koji će preživjeti ovu užasnu apostaziju. Svećenik sam i dosta mi je vaše šutnje, kukavištva i prostitucije s neprijateljima svete vjere katoličke. Vaš su grijesi u Nebo vapijući te traže adekvatnu Božju kaznu ako se ne obratite. Čitajte malo traktate o lošim pastirima koje je napisao sv. Augustin i napokon izvucite pouku. I još da nadodam: Vaše držanje na posljednjoj Sinodi je za krajnju osudu. Promislite malo o svojim duhovnim i intelektualnim, odnosno o vašim pozicijama unutar Katoličke Crkve. Pružite ovoj djeci ono što traže od vas ako želite Boga vidjeti!

      Bog sve bilježi ...

      Don Karlo

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.