utorak, 5. studenoga 2013.

O Bratstvu sv. Pija X. u Naciji



Mjesečnik Nacija nastavlja objavljivati zanimljive članke o razvoju tradicionalnog pokreta u Crkvi, pa je sada na red došlo Svećeničko bratstvo svetog Pija X. Ja vam kao i prošli puta dajem samo malu sličicu s naslovom i podnaslovnim tekstom, jasno kao svojevrsni poticaj ili provokaciju da dotični broj časopisa kupite ili posudite. Sam članak pisan je vrlo uravnoteženo, bez preskakanja (koliko je to moguće u dvije-tri stranice teksta) svjetla i sjena u povijesti ovog bratstva. Ovaj i prethodni članak mogu poslužiti kao dobra preporuka za vjernike u Hrvatskoj koji ne znaju puno o otporu postkoncilskim reformama u svijetu. Nadam se da će autor i uredništvo nastaviti s člancima ovakve tematike.

Broj komentara: 9:

  1. Ček, jel on sad od uzimaju članke sa traditiosacra ili ih sami pišu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je originalni autorski članak, nije od nikud preuzet.

      Izbriši
    2. Aha. Ma pitam jer mi je bilo rečeno da će objavljivati članke sa bloga(protiv čega nemam ama baš ništa :) ).

      Izbriši
  2. A to je neka novostara reformacija! Ajme, koliko reformatora!
    Marija

    OdgovoriIzbriši
  3. Nema nikakve reformacije kod monsinjora.
    Samo je nastavio naučavati Katolički vjekovni nauk.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prvo slovo imena organizacije piše se velikim slovom, čak i ako je ime skraćeno. Dakle, naslov članka bi trebao biti: O Bratstvu sv. Pija X. u Naciji

    OdgovoriIzbriši
  5. Kad cijela Katolička Crkva postane poput FSSPX-a, tj. vrati se svetoj tradiciji dotad će Crkva pucati po šavovima. Europa na sve moguće načine izumire zbog svojeg otpada od Boga. Mnogi se današnji svećenici pretvaraju u svojevrsne modernističke gurue iza kojih čvrsto u herezama stoje mnogi biskupi.
    Mnogi su jadni vjernici ostali bez pastira na zemlji, zato Krist još neposrednije vodi i upravlja svojim stadom. Vjernici nisu krivci za takve grijehe pastira zbog svojeg neznanja. Bog će prema vjernicima biti beskrajno milosrdan a mnoge pastire će udariti teškim kaznama!

    Augustin

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.