utorak, 28. travnja 2009.

Kratki izvještaj s tradicionalne mise u Zagrebu

Kao što je na ovom blogu i nekim drugim mjestima na internetu bilo najavljeno, prekjučer je u kapelici franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu pater Ante (Antony) Sumić FSSP, slavio tradicionalnu misu.
Bila je to tiha misa, a kratka, ali sadržajna propovijed podsjetila nas je na dobrog pastira. Gospodin je sam o sebi rekao da je Pastir dobri, a nakon uskrsnuća povjerio je svoje ovce Petru i tako se linija pastira nastavlja do današnjeg dana i pape Benedikta XVI. Pater Sumić naglasio je da moramo slušati ovog pastira i prihvatiti ključ za nebo, a to je križ. Tako nećemo samo poput ovaca buljiti u zelene pašnjake materijalizma, nego ćemo pronaći put u nebo.Nakon mise pater Sumić podijelio je svima nazočnima i svoj mladomisnički blagoslov.
Kapelica je bila puna, a zajednički je zaključak nazočnih da bi se tradicionalna misa trebala puno češće, a po mogućnosti i redovito slaviti u našem gradu.
Pater Ante Sumić posjetio je tijekom prošlog tjedna Hrvatsku, a nakon puta u Ameriku vraća se u Nigeriju gdje bi trebao ostati u FSSP-ovoj misiji tijekom idućih nekoliko godina.

Hvala velečasnom Sumiću te ministrantu i organizatoru ove mise. Njih i njihove apostolate preporučujemo u vaše molitve (drugim riječima, barem zastanite na trenutak i izmolite jednu Zdravo Mariju i Slava Ocu za njih).

3 komentara:

  1. Hvala za slike, nadam se da je ovo početak za tradicionalnu misu u Hrvatskoj!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš mi je žao što sam ovo propustio; nisam na vrijeme vidio najavu.
    t.

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja zahvaljujem. Pregledah mislim svu korespondenciju na koju vode poveznice, sa Nadbiskupskim stolom, sa Vatikanom, te članak koji podpisuje Michael J. Matt o O. Anti Sunichu.
    Moj prijedlog je: ne odustati.
    Veća transparentnost podataka.
    Nedovoljno je još potpisnika.
    Znam da možda i djelatnici na ovom projektu zahtjeva da se omogući tradicionalna, tridentska Misa, sigurno posustaju od umora ponekad, ali projekt svakako treba ojačati.
    Ne samo nastaviti.
    Nego ojačati.
    Uzeti više podataka, ponuditi podpisniku da dopusti da mu ime bude javno objavljeno...
    Zatražiti potporu drugih katolika koji dobro rade. Kao primjer navodim:
    www.katolici.org/naslov.php
    www.katolik.hr/
    Nisu oni savršeni, ali sam uspio s njima ranije, ili nedavno, surađivati.
    Kad bi barem:
    www.tebe-trazim.com/
    htjeli surađivati, ali jedan od njihovih moderatora vjeruje, čini mi se, u neke promjene kao buduće zaređivanje svećenika...
    Ali tehnički je forum izvrstan... Naravno, u onim segmentima u kojima krivo djeluju, to je zalud i ne koristi...
    Hvaljen Isus i Marija!

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.