četvrtak, 2. prosinca 2021.

Približio se dan, jasni dan kršćanskog života, u protivnosti s prijašnjim životom u noći poganstva


»Približio se dan.« Sudnji dan. Svakim časom, svakim dahom približujemo mu se za jedan korak. Dan naše smrti bit će prvi sudnji dan. Tada ćemo biti spokojni i utješeni, ako se sada, danas odvažno prenemo oda sna, od svake mlitavosti i polovičnosti, te se povratimo k prvašnjoj revnosti. Može se dogoditi, da ne osjećamo čuvstvo revnosti, ali revnost volje nikad ne smije nestati ni u jednoličnosti duhovnog života, niti u napastima niti u poteškoćama; revnost volje čini, da budemo točni i savjesni i onda, kad nismo raspoloženi za molitvu ili spremni za nauke i dnevne križeve; i ondje, gdje ne uspijevamo, kad smo slabi ili umorni. Posjedujemo li revnost volje? Koliko smo se obukli u Gospodina Isusa Krista? Mi se mnogo molimo, dnevno razmatramo, i čitamo svoje duhovno štivo; dnevno prisustvujemo svetoj Misi i svaki dan primamo svetu pričest. Od Boga dobivamo toliko milosti i poticaja. A ipak, kako smo još daleko od toga, da budemo drugi Krist, da mislimo, ljubimo i živimo kao Krist Gospodin. Krajnje je vrijeme da se prenemo oda sna te iznova i ozbiljno nastojimo bolje živjeti.

4 komentara:

  1. Zna li netko hoće li pokoja zornica u Blaža bit tlm? Kako je bilo prošle g koncipirano, sve novus ordo ili?

    OdgovoriIzbriši
  2. Znam da nije tema ali moze li mi netko nesto reci kakav je onaj papinski propovjednik sto drzi i kateheze,kapucin kard.Rainiero Cantalamessa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. https://novusordowatch.org/tag/raniero-cantalamessa/
      Ukratko, hulitelj i heretik.

      Izbriši
  3. "Razboriti", evo podsjetnik zasto vise ne objavljujem vase komentare.

    Dovoljno je da mi se jednom uzivo javite i imat cete priliku opet komentirati (naravno, ne svaki puta pod novim nadimkom).

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.