ponedjeljak, 15. studenoga 2021.

Za one koji su ih uveli i one koji ih podržavaju

Prokletstvo je ljubio, pa neka ga stigne; blagoslova ne htjede, daleko nek' je od njega!

Prokletstvom nek' se odjene kao haljinom, neka kao voda uđe u njega i kao ulje u kosti njegove.

Bilo mu haljinom kojom se pokriva, pojas kojim se svagda paše!


Neka Gospodin Bog dade snagu i sigurnost onima koji će zbog ovih nepravednih, nerazumnih i neljudskih mjera trpjeti, neka ih sačuva od ogorčenosti i beznađa, a progoniteljima i onima koji ih podržavaju neka prosvijeti pameti i srca da se obrate. 

21 komentar:

  1. Isus pred saborom,
    Jerihon mora pasti!
    https://croativ.net/isus-pred-saborom-jerihon-mora-pasti-o-mocnoj-poboznosti-koja-je-isusa-dovela-u-srediste-zagreba-25671/

    JbD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Pobožnost", pa i sam Sanctissimum bili su instrumentalizirani od strane Vigilarea u funkciji izazivanja nereda. Vjerojatno ste i Vi kao i ja čuli "j...te, kol'ko nas ima" i druge bisere na "mirnom" prosvjedu. I nakon toga izlazi već notorni dominikanac i drži "klanjanje". Blago rečeno, neukusno.

      Izbriši
  2. Kako si je bedasti narod na izborima prostro, onako je i legao.

    Godinu dana ne idem doktorici jer bi me ubila samo da izvrši sulude mjere.

    Nisam cijepljen i neću vaditi covid potvrdu.
    Kupujem tamo gdje mogu bez brnjice, a kupovao sam i gdje su tolerirali brnjicu ispod brade.
    Više ju ne nosim. U gradskom prijevozu vozače i kontrolore nije briga jer nisu covid redari.
    Ovlastio sam (pod ucjenama prisilno cijepljenog) ujaka da na pošti obavlja umjesto mene. Ne može se sve, nešto će biti vraćeno pošiljatelju.
    S cijepljenima sam si dobar jer svi trpimo. Necijepljeni progon, cijepljeni cjepiva i testiranja.
    Od njih sam doznao da se statistika naštimava. Preboljele od korone se briše iz evidencije i moraju ponovo vaditi potvrdu.

    Oni koji su pri dnu društvene ljestvice i otprije su marginalizirani, lakše trpe progon.

    Bl. Alojzije Stepinac je također trpio u krašićkom zatočeništvu. Nije mogao nikuda. Ni na poštu ni doktoru. Nije mogao na posao u katedralu. Nasljedujmo ga mi vjernici kad svećenstvo, biskupi i nadbiskup nadnajamnik ne žele.

    OdgovoriIzbriši
  3. Naštimavaju brojke tako jer eto umro ženin rođak, mlad čovjek niti 30.g. karcinom. Okrepljen sakramentima preminuo je doma. Nekih 14 dana prije su mu koronu pisali da ima, iako nije imao simptome i prebolio ju je u ožujku. Nisu ga testirali više, nego doma je umro. Hitna prepisali Covid sa nalaza, tako i mrtvozornik. Nije cijepljen. Umro je od korone, ne karcinoma.
    Zar je moguće da smo došli do žiga zvijeri? Da smo na kraju o kojem je Ivan pisao? Jer sad tek budu progoni.
    Virus je mutirao a cjepivo isto. Čudno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Iskreno ne znam kakav je proces proizvodnje toga cjepiva, niti jesu li korištene stanice ubijene djece ili ne. Evo Sveta Stolica i većina biskupa kažu da se cjepivo može koristiti. Čujem da i FSSPX nije toliko izričito protiv cijepljenja. Sad mene zanima kako bi primanje nekog cjepiva moglo mene učiniti podložnim utjecaju Zloga? Vjerujem da dobar dio "svakodnevnih" lijekova koje koristimo nisu ništa moralnije proizvedeni niti manje otrovni ili štetni. Grijeh je kad čovjek slobodno pristane na neki nemoralni čin. Ne vidim kako je cijepljenje nemoralan čin (pod pretpostavkom da je moralno proizvedeno)? "Ništa što izvana ulazi u čovjeka ne može ga onečistiti, nego što iz čovjeka izlazi - to ga onečišćuje. Tko ima uši da čuje, neka čuje!" Čisto neko moje razmišljanje.

    JM

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Podrška, ako Vam nešto znači.

      Izbriši
    2. "JM",

      Ako ste u neznanju o načinu proizvodnje tih seruma, na internetu ima obilje pouzdanih informacija, ali ako se ne želite informirati, onda se radi o hinjenom neznanju, koje ne ispričava.

      Sva cjepiva protiv genetski razvijenog biooružja poznatijeg pod imenom korona koja se nude u Hrvatskoj koriste u svojoj proizvodnji ili testiranju stanične linije dobivene od tijelā djece ubijene u najstrašnijim abortusima, tako da ih carskim rezom u kasnim stadijima trudnoće (da imaju dobro razvijene organe) izvade iz utrobe te im zatim na živo i bez anestezije izrežu organe. Tim se organima zatim novčano trguje, te se koriste za eksperimente (ne samo medicinske, nego i u industriji hrane npr. Nestle, Pepsi i Kraft, proizvođač Milke, koriste aditive testirane pomoću tih staničnih linija) i kod proizvodnje cjepiva. Te stanične linije ne traju vječno i moraju ih svako nekoliko obnavljati novim abortusima, čime se nastavlja ciklus od ubijanja do kanibaliziranja.
      Onaj tko svojevoljno i znajući to primi takvo cjepivo sudjeluje u objektivnim smrtnim grijesima kontinuiranog ubijanja nerođene djece, uskraćivanja pokopa, oskvrnjivanja njihovih tijela, trgovanja njihovim posmrtnim ostacima i korištenja istih u proizvodnji i testiranju.

      Serumi Pfizera i Moderne (to nisu cjepiva) su dodatno problematični jer oni usto djeluju tako da manipuliraju genetskim kodom primatelja, što je i nemoralno i može dugoročno imati strašne posljedice.

      Također treba reći da se u svim tim slučajevima radi o eksperimentalnim serumima i cjepivima, koji još nisu ni završili sve faze testiranja, te koji već sad po svojim teškim nuspojavama i smrtnim slučajevima nadmašuju sva ostala cjepiva (i to prijavljenim, a neprijavljenih ima puno više, jer doktori rijetko žele staviti cijepljenje kao uzrok smrti).

      Što se tiče svakodnevnih lijekova, stariji lijekovi su razvijani bez staničnih linija dobivenih iz abortusa (čak i ako neke stare lijekove danas netko odluči testirati koristeći te linije, to ne utječe na moralnost samog lijeka, jer to nema veze s njegovim nastankom, npr. neki "znanstvenici" koriste paracetamol u takvim testovima, što ne znači da je taj lijek, koji je razvijen u 19. st., moralno okaljan), a za novije lijekove trebate provjeriti pojedinačno jer se neki u razvoju testiraju na taj način. No teolozi kažu da negativnu sumnju (tj. sumnju bez dokaza) treba prezirati, što znači da ne smijemo automatski pretpostaviti da je svaki moderni lijek moralno okaljan, niti to možemo koristiti kao opravdanje za popuštanje u moralu.

      Izbriši
    3. P.S. Kod cjepiva u kojoj se te stanične linije koriste u samoj proizvodnji, radi se i o dodatnom grijehu ubrizgavanja u tijelo posmrtnih ostataka te djece, makar se radilo i samo o tragovima tih stanica.

      Izbriši
    4. Mateo, da li su cjepiva za bebe koja se trenutno koriste u Hrvatskoj okaljana pobačajem? Da li znate koja su to cjepiva i molim vas dokaze da je tome tako. Hvala unaprijed.
      Također molim i druge ako znaju o toj temi da me upute jer ću morati uskoro cijepiti dijete.

      Prema onome što sam do sada našao sva cjepiva protiv rubeole, vodenih kozica, hepatitisa A i bjesnoće su okaljana pobačajem.
      Također, svi koji smo rođeni nakon 70-tih smo ih primili ako smo se cijepili.

      Oblačan

      Izbriši
    5. Zakoni su još uvijek na našoj strani. Na stranici cijepljenje.info nude se informacije kako odbiti dječja cjepiva. Sada kad znamo da su i neka od njih okaljana ubojstvom nevine djece sad smo i ta dužni odbiti. Ni ta cjepiva zapravo ne štite i štete. Uglavnom dužni smo uvijek i svemu tražiti istinu. M. F.

      Izbriši
    6. https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/zasto-je-dubrovnik-1377-godine-imao-svijest-o-zaraznim-bolestima-a-danas-je-nema-foto-20180530

      "Pojava ospica kod 31-godišnjaka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji potaknula je, čini se, brojne roditelje da svoju djecu ipak cijepe."

      Oblačan, lako se praviti Jack anonimno na blogovima dok ne zagusti. Onda je svako cjepivo dobro. Može i od hepatitisa za morbile (i zaušnjake), samo da je cjepivo.

      K.

      Izbriši
    7. "Oblačan",

      Preporučujem dokumentarni film "Susreti s autizmom - prava istina" (youtube.com/watch?v=Q4Xl-eR83Qo), pola govori o autizmu, a pola o cjepivima.

      Čak i ako u HR ima cjepiva za bebe koja nisu okaljana abortusom (a ne znam ima li ih), i primanjem njih bi ugrozili i kratkoročno i dugoročno život i zdravlje te djece. Znam jedan ili dva slučaja iz bliske okoline gdje je bebi nakon primanja cjepiva bio ugrožen život, što je osvijestilo roditelje da nikad više ne dopuste da im se dijete cijepi.

      S pojavom masovnog cijepljenja na svijet su došle i dotad neviđene masovne epidemije teških alergija, raznih teških autoimunih i neurodegenerativnih bolesti (uklj. autizam), raznih vrsta raka, otkazivanja organâ i smrti izazvane cijepljenjem (od kojih se veoma malo službeno zabilježe kao posljedice cijepljenja - ali obitelji znaju).

      Izbriši
  5. Radi se o manipuliranju. Cjepivo je svrha sama sebi, a ne zdravlje. Nuspojave su nekim ljudima koji su primili 2 doze takve da treću neće primiti nikako. Učinkovitost je upitna i sa vremenom pada. Ovo je test pred ono što dolazi. Oni mogu dokazati jel se netko cijepio ili ne uz pomoć tehnologije. Nekim ljudima na oči vidio su dijelovi tijela magnetični.
    Naša vlada samo gura da se potroše doze. Virus mutirao a cjepivo isto. Meni to ne drži vodu.
    Privatnik sam i nisam se cijepio. Ne namjeravam. Nisam prebolio i ne želim uzimati nešto nepouzdano. Nisam antivakser. Primio sam 3 injekcije u godinu dana protiv tetanusa. Id tetanusa sam zaštićen i ne mogu obliti. To je cijepivo. Ne ovo što nam nude.
    Žig zvijeri itekako će onečistiti čovjeka. Bit će na desnici ili čelu. To tek slijedi.
    Moliti, čuvati tradiciju, post, krunica... Imamo se čime braniti.

    Billy

    OdgovoriIzbriši
  6. Gospodine "anonimni"! Ako doista ne znate "kakav je proces proizvodnje toga cjepiva niti jesu li korištene stanice ubijene djece ili ne" onda ste stvarno notorna neznalica. U kontekstu takvog neznanja i intelektualne nezainteresiranosti nekorektno je referirati se na papu i "većinu biskupa". A vrhunac Vašeg nerazumijevanja stvari i teološkog (ne)znanja ukazuje Vaš citat iz Evanđelja "Ništa što izvana ulazi u čovjeka..." Inače, često se dade primijetiti, kako se poruke i određeni segmenti evanđeoskog nauka, ne tako rijetko, na adaptiran način koriste u apologetici svega što je u vezi s Covid-19. Ne mogu ovom prilikom ulaziti u detalje psihološko-teološko-političke pozadinu ovakve vrste "nove evangelizacije". Dijabolička dezorijentacija koja vlada ne samo u ovom nego i u drugim područjima društvenog i crkvenog života može biti psihološko i duhovno plodno tlo za utjecaj Zloga kako na pojedinca tako i na kolektivitete.
    dr. sc. Zlatko Šram

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da doktor Zlatko nije podlegao dijaboličkoj dezorijentaciji te puca od znanja, pa bi dobro bilo da to znanje s nama podijeli i kaže nam koliko nas je u Hrvatskoj cijepljeno, koliko je od cijepljenih preživjelo, koliko se oporavilo u bolnici, a koliko platilo glavom….i to usporedi s onima koji nisu cijepljeni, tako da znanstvenim putem utvrdimo činjenice koje su poznate samo orijentiranima.

      Kad bi smo sa sigurnošću mogli tvrditi da je cjepivo bezopasno i učinkovito oni koji bi odbili cijapljenje ogriješili bi se o Petu Zapovijed i ako bi podlegli Covidu otpirili bi ravno u Pakao. Grijeh propustom protiv Zapovjedi.

      Budući da se u situaciji kakva jest moramo osloniti na vlastitu procjenu o cjepivu suditi će nam se prema Božjoj procjeni našega volje i sposobnosti da tražimo istinu.

      Konkretno ovdje: Anonimno JM iskreno kaže da nezna, pita i oprezno iznosi svoje mišljenje; Zlatko sve zna i pontificira.

      Nitko ovdje od nas nema mogućnost utjecaja na način proizvodnje cjepiva, a svi stojimo pred odlukom: primiti ili odbiti cjepivo koje nam se nudi. O tome Crkva nema za sada definitivno obvezujući stav, ali se naslućuje prihvaćanje cijepljenja.

      Ali stav prema ljudskome životu je definitivan: „ne ubij“ se odnosi i na samoubojstvo (odbijanje cjepiva koje nam može spasiti život), i na sve što je vezano uz održavanje života (zdravlje, tjelesni integritet, prenošenje života).

      Podatak na koji sam naletio: Ukrajinski Grkokatolički nadbiskup je nakon cijepljenja javno izjavio da je to učinio da očuva život. A Veliki Nadbiskup, poglavar Crkve, na kraju Liturgije pozvao s oltara vjernike da se cijepe (primio je doktorat iz moralne teologije u Rimu, i sam se cijepio). [Uzgred: crkva Sui iuris prema kanonima za Istočne Katoličke crkve, s eparhijama ne samo u Ukrajini već i u Europi, Amerikama te Australiji.]

      Izbriši
    2. Na ovom blogu odavno notorni modernist Mihovil širi zadah modernističke kaljuže, a evo i tu pokazuje svojim primjerom kako neprijatelji Vjere i čovječanstva izokreću crno u bijelo i bijelo u crno, pa tako i on one koji ne žele ugroziti svoj život primanjem seruma smrti, i koji ne žele biti sudionici u smrtnim grijesima kontinuiranog ubijanja nerođene djece, oskvrnuća njihovih tijela, trgovanja njihovim organima i korištenja istih za eksperimente i stvaranje seruma on optužuje za grijeh (samo)ubojstva i kaže da bi završili u Paklu.

      Dakle, tko štiti svoj život, kriv je za samoubojstvo, tko ne želi sudjelovati u smrtnom grijehu kriv je za smrtni grijeh.

      Uistinu dijabolično.

      Izbriši
    3. Ad Mateo.
      Usprkos nedostataka, ponekad težih komplikacija ili fatalnih ishoda, današnja su cjepiva, koja – uzgred rečeno - nisu nikakvi serumi a još manje serumi smrti (što, naravno, Mateo ne zna, jer ne razlikuje serum od cjepiva), nego su statistički bezazlena u usporedbi s brojnim teškim zdravstvenim komplikacijama ili smrtnim slučajeva kod osoba koje se ne cijepe. Ne bi vlade i zdravstvene ustanove tolika sredstva dodijelili za cijepljenje da ovo nije točno, niti bi milijuni ljudi tako olako prihvatili poziv da se cijepe.

      Drugim riječima, oni koji odbijaju cjepiva, griješe protiv Pete Zapovjedi, jer se ta Zapovijed odnosi na sve čine ili propuste protiv života ili zdravlja. Prekršitelji iskazuju nezahvalnost Bogu za dar života, da ne govorimo o posljedicama po obitelj i ljude općenito.

      Nadalje, to samoubojstvo, nije samo vremenom ograničeni čin, nego i sam odabir toga čina od trenutka kad je taj odabir počinjen; jer je svaki odabir duhovna stvarnost koja traje dok se ne opozove suprotnim odabirom. Zato se kaže za prekršitelja da je „u stanju smrtnoga grijeha“.

      Mateo je dakle u stanju smrtnoga grijeha sve dotle dok se ne pokaje. I zna se što ga čeka ako se ne pokaje. Ne želim mu zlo, ali kao što se izlaganjem cijepljenju u maloj vjerojatnosti izlaže komplikacijama, neusporedivo se više izlaže odbijanjem cijepljenja. Pandemija je u tijeku, i prije ili kasnije, virus će doći do njega.

      Izbriši
    4. Jedino ste zaboravili napomenuti da je cjepivo okaljano pobačajem pa je onaj koji ga prihvaća (i promovira) sudionik u tome.
      I da primamo u sebe stanične linije drugog čovjeka tj. dijelove ljudskog tijela.

      Oblačan

      Izbriši
    5. Nisam zaboravio već gledam u oči stvarnoj situaciji u kojoj ne možemo ništa učinkovito napraviti da zaustavimo zločine; a imamo pred sobom, ne process proizvodnje nego proizvod takav kakav jest, koji nam pomaže smanjiti broj oboljenja, olakšati simptome ako je do oboljenja došlo, te popraviti izglede ozdravljenja i umanjiti smrtnost; a sa druge strane dugujemo Bogu zahvalnost za dar života, pozitivno radeći sve što možemo da održimo život i zdravlje.
      Ovo posljednje daleko nadilazi sve obveze oko moralne prihvatljivosti proizvodnje cjepiva, tim više što ta nije u našim rukama.
      O stanicama. Provjerite im veličinu da znamo o čemu je riječ. Ne mogu biti veće od mrvice koje mogu proći kroz špricu. T.zv. „stanične linije” nisu linije “drugog čovjeka” nego se razvijaju umjetno izvan ljudskog tijela. Osim prvih stanica – nazovimo majkama – sve druge stanice formiraju stanične linije koje ne rastu ovisne o “majkama”, i nemaju nikave funkcionalne veze s njima, a još manje s mrtvim tijelima koja su im prethodila.
      U moralnome se smislu cjepivo ne može „okaljati“ pobačajem, jer se na cjepivo ne mogu primijeniti moralne kategorije. Nije živo biće koje bi moglo biti dobro ili počiniti zlo. Ako pod „kaljanjem“ mislite na onečišćenje, prljavštonu ne vidim kakve to veze ima s moralom.
      Za pobačaj su odgovorni počinitelji bilo u užemu, bilo u širemu smislu. Učiteljstvo, kojemu kao Katolici dugujemo pristanak i ako ne nastupa ex cathedra, ne smatra da bi Vaše shvaćanje „sudioništva“ bilo izvan granica dopuštenosti. Isvjestni stupanj sudioništva nemoguće je izbjeći (o tome sam več pisao). Ako o tome želite više znati rado ću Vas uputiti na dokument Papinske akademija za život , 9. lipnja, 2005. Hrvatski prijevod.
      Ako ste željni znanja: Grisez: The Way of the Lord Jesus, vol. 3: Difficult Moral Questions, App 2: Formal and Material Coopration pp 837-897. (Napomena: knjiga na Internetu nema brojeve stranica, ali se esej lako pronađe na kraju Sadržaja) WWW.twotlj.org,
      Grisez je najveći poratni moralni teolog, glavna mašina grupice od tri člana, koji su dali Pavlu VI razloge zašto treba izdati Humanae Vitae, i time otpremili kući grupu 80 mudraca koji su vršili pritisak na papu da promijeni nauk o kontracepciji.
      I kanite se Matoa jer je neprijatelj Crkve, u suradnji s Luterom deklarirani prijatelj Sotone. I ne primajte jeftino izmišljotinu I "kaljanju" - to je glupost.

      Izbriši
    6. Konstatacija da ne možemo napraviti ništa u vezi toga da -zaustavimo zločine- je obeshrabrujuća. Pa tko će ako nećemo mi i kada ako ne sada? Što borba protiv zla pobačaja prestaje kad počinjemo imati koristi od toga?

      Evo što je prije više od godine dana izjavio biskup Schneider: „ ...Ovo je za mene posljednji korak sotonizma: da će Sotona i svjetska vlada - u konačnici masonska svjetska vlada - obvezati sve, čak i Crkvu, da prihvate pobačaj na ovaj način. Stoga se moramo vrlo snažno oduprijeti ovome, ako se dogodi. Moramo čak prihvatiti da budemo mučenici”

      Uza sve dužno poštovanje prema Kongregaciji i papi Franji ono što mi baca najveću sumnju u njihovu ispravnost (u ovom slučaju) je to što koriste isti narativ i slijede istu agendu kao i najveći neprijatelji Crkve. Slažem se s vama da smo dužni poslušnost Učiteljstvu i kad ne nastupa ex cathedra i to u svemu osim u grijehu. Ali ovo jest grijeh! Oni su to i sami priznali ili kako ste ih vi parafrazirali: grijeh "unutar granica dopuštenosti" je još uvijek grijeh.

      Oblačan

      Izbriši
  7. Kratko sam Vam odgovorio jutros, ali pritisnuo krivu tipku i odgovor izgubio.
    Budući da nam se približava Božić, suzduržimo se od rasprava, i okrenimo misli u pravcu toga dana, pa ću Vam se javiti poslije Božića. Želim da Vam bude sretan !
    Mihovil

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.